2a divisió FEF

S'obren nous horitzons

El Barça B, en ratxa. El filial blaugrana, eficaç i sòlid, encadena al Rico Pérez la cinquena victòria i continua apropant-se a la zona de ‘play-off'

En futbol, la diferència entre l'infern i el cel són els resultats. Ho sap molt bé el Barça B, que després de tota una volta a la zona que crema, encadena cinc victòries i ja és al purgatori. Els de Gerard López, a més, s'han guanyat el dret a pensar en nous horitzons molt més grans, com els que ofereix el play-off. Tot plegat, gràcies al triomf de prestigi aconseguit ahir al camp de l'Hèrcules, un dels pesos pesants. Més enllà del resultat, són les sensacions les qui acompanyen. El filial blaugrana sap adaptar-se a les circumstàncies i, a còpia d'ofici –tot el que ha fitxat aquest hivern–, ja no és aquell bloc dòcil de fa dos mesos. Després dels tradicionals minuts inicials de tempteig, el Barça B va imposar el seu joc sobre la gespa del Rico Pérez. Els de Gerard López van avisar amb un xut llunyà de Fali que es va sortir alt (14'). Aquest seria el preludi del gol, que va arribar sis minuts després. Perea va executar amb la mestria d'un artesà una falta arran de l'àrea i va sorprendre tothom amb un golàs. El partit pintava bé. I millor que va pintar quan, poc abans del descans, Atienza va rematar involuntàriament un córner dins de la seva pròpia porteria. Just després, va ser el torn d'Ortolà, que va lluir-se i va evitar l'1-2 refusant un xut a boca de cano de Javi Flores.
La versió més sòlida
Després de la represa al Barça B li va tocar patir. L'Hèrcules va sortir disposat a intentar revertir el resultat i va pressionar de valent. A tot això, se li ha de sumar el fet que el filial blaugrana va quedar-se amb deu homes en el minut 55, quan Navarro Fuentes va mostrar la segona groga a Rodri Tarín. En aquest context, els alacantins van posar tota la carn a la graella i el Barça B va haver de reforçar la rereguarda i la medul·lar amb l'entrada de Ros –Fali es va reubicar a l'eix de la defensa– i Xemi. La jugada li va sortir molt bé a Gerard López. El Barça B va treure tot el seu ofici i va impedir que l'Hèrcules, gris per no dir negre, esgarrapés quelcom davant de la seva afició.

BARÇA B2

HÈRCULES: Chema, Chechu, Connor (Álvaro, 81'), Pichu Atienza, Álex Muñoz, Yeray (Gato, 57'), Nieto, Juanma, Mainz, Javi Flores (Gallar, 57') i Miñano. BARÇA B: Ortolà, Palencia, Moi Delgado, Fali, Tarín, Samper, Kaptoum, Gumbau, Dani Romera (Chamorro, 80'), Perea (Xemi, 70') i Cámara (Ros, 58'). GOLS: 0-1 (20') Perea. 0-2 (39') Atienza, en pròpia porta. ÀRBITRE: Navarro Fuentes. T.G.: Als locals Mainz, Miñano, Atienza, Chechu i Gato; i als visitants Cámara, Dani Romera, Fali i Ortolà. T.V.: Al visitant Tarín (55'), doble amonestació.

Queda molt, però ens hem guanyat el dret a somiar lluitar amb l'Hèrcules i companyia pel ‘play-off'