2a divisió FEF

Ara, paradigma de solidesa

2a divisió B. El Lleida va tancar a Alcoi una nova jornada sense rebre cap gol i es consolida a dalt gràcies al canvi de tendència en defensa: els blaus són el bloc més difícil de batre del grup

Dels dubtes i el rum-rum a la seguretat i la convicció que el camí traçat és el correcte. Aquest és el canvi que ha viscut el Lleida Esportiu en els últims mesos. El conjunt d'Imanol Idiakez, que diumenge va empatar 0-0 en la complicada visita al Collao, ha passat de ser un bloc dòcil a convertir-se en el paradigma de solidesa del grup tres. Les sensacions han millorat moltíssim i el números ho corroboren. El canvi ha estat bestial: en les primeres dotze jornades els de la Terra Ferma havien rebut 12 gols –un per partit–, i en les darreres tretze, n'han encaixat tan sols 4 –0,3 per partit–. Tot plegat fa que el Lleida sigui el conjunt que menys gols ha rebut en el grup tercer: només 16.

El canvi en el rendiment defensiu es basa en tres eixos: els nouvinguts ja estan integrats, l'equip ha pujat dues o tres marxes quant a intensitat –es pressiona amb les línies avançades i els deu futbolistes de camp s'impliquen en les tasques de contenció– i Ivan Crespo s'ha destapat com a salvador en accions puntuals decisives. I és que el porter càntabre ha resolt amb grans aturades les envestides que ha tingut en alguns partits per part dels equips rivals en els últims minuts. El resultat de tot plegat ha transcendit en la classificació i el conjunt de la Terra Ferma, que tan sols ha perdut un partit dels últims quinze, s'ha consolidat en zona d'ascens.

La fita ara és mantenir aquesta línia regular i evitar que es repeteixi la història de la temporada passada, en què els blaus van formar part de la zona noble durant gairebé tot el campionat i hi van acabar sortint a última hora. El camí està marcat: cal mantenir la tensió defensiva.

ELS NÚMEROS

1
Sola derrota
en les darreres 15 jornades, en què els d'Idiakez han sumat 30 punts de 45.
1
Gol rebut per partit
era la mitjana que tenia el Lleida fins la jornada 12, en la qual era el setè classificat.
0,3
Gols rebuts per partit
és la mitjana dels blaus de la jornada 12 a la 25. N'han encaixat 4 en 13 duels.

Arriba un mes determinant

El Lleida té un calendari força exigent. La setmana que ve, els blaus reben el Vila-real B (1r), que arriba ferit després de la derrota a Llosta. De fet, aquest és el feu que visitaran a continuació els d'Idiakez, que una setmana després tornaran a desplaçar-se, al camp del Reus (2n). Per tancar el cicle, tocarà rebre un Barça B en estat de gràcia. “El rendiment en aquest tram ens dirà si som candidats per estar a dalt o si no hem de lluitar per res”, va afirmar Carlos Rodríguez.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)