Territorial

Montilivi, a la festa del MIC

Futbol de base. L'estadi de Girona relleva com a seu de la inauguració i de les finals el de Palamós, condicionat per la pèrdua de capacitat i pel creixement del nombre de participants del torneig

El MIC aterra a Montilivi. L'estadi de gespa natural de major capacitat de les comarques gironines (9.282 espectadors) serà la seu dels actes més multitudinaris –la inauguració i les finals–de la 16a edició del torneig de futbol de base de referència per Setmana Santa. És el pas que fa l'organització després de consensuar amb els responsables de Palamós, seu des de l'arribada del torneig a la demarcació, que era inviable continuar concentrant els actes a l'estadi municipal Palamós-Costa Brava.

“Hi han confluït dos factors. L'estadi de Palamós ha perdut capacitat amb la instal·lació de seients [3.714], i la nostra participació ha anat creixent”, va exposar el director del MIC, Juanjo Rovira. L'organització calcula que l'any passat hi va haver unes 4.900 persones a la inauguració, i la previsió és superior per a aquest any perquè augmenta el nombre de participants. “Hem superat els 250, i l'any passat vam ser 211. En infantils i cadets ja ho tenim tot cobert [64 equips per categoria] i encara hi ha pendents algunes confirmacions de les altres.” La solució ha estat fer el salt cap a Montilivi. “L'Ajuntament, per mitjà d'Isabel Muradàs, ja feia temps que havia manifestat la voluntat de ser seu. I la predisposició és molt bona”, va indicar Rovira, que marca el repte d'intentar omplir Montilivi. “És complicat, però també ho era preveure, quan vam arribar aquí, que ara seríem on som.”

Solucions inviables

L'alcalde de Palamós, Lluís Puig, va relatar també els dos factors que impedeixen al seu estadi “satisfer les necessitats del MIC”. “Vam intentar buscar una solució, amb grades supletòries, però ens sortia per unes quantitats desorbitades i es posava en qüestió la seguretat”, va explicar l'alcalde. Les dues parts van expressar la voluntat de mantenir el lligam i compensar la pèrdua de la inauguració i les finals amb altres actes i iniciatives.

La 16a edició del MIC es farà entre el 23 i el 27 de març, per Setmana Santa. A Montilivi, el dimecres 23 s'hi farà la inauguració, amb dos partits –es mantindrà la tradició que jugui el Palamós juvenil, i s'hi podria afegir el Girona infantil– i el diumenge 27, les tres finals destacades. Aquella setmana, el Girona juga a Saragossa.

REACCIONS

És dolorós, però el MIC creix i l'estadi ha perdut capacitat. Ens sentim com a casa a Palamós i això és un punt i a part
L'estadi no pot satisfer les necessitats del MIC, per capacitat i seguretat. Hem buscat alternatives per compensar-ho
Lluís Puig
ALCALDE DE PALAMÓS

LES XIFRES

Esperem que la relació amb Girona sigui tan bona com amb Palamós. El pròxim objectiu serà omplir Montilivi
Juanjo Rovira
director del mic
3.714
localitats
té l'estadi de Palamós, que va perdre capacitat quan s'hi van col·locar seients.
4.900
persones
calcula que hi va haver l'any passat l'organització, que preveu créixer en aquesta edició.

“Noves fórmules” a Palamós

Juanjo Rovira va anunciar els canvis entre l'alcalde de Palamós, Lluís Puig, i el regidor d'Esports, Joan Barba. La voluntat de les dues parts és mantenir el lligam i “explorar noves fórmules”. “Volem continuar sent una base important del MIC”, va dir l'alcalde. A més de partits destacats de la fase final (divendres) i les finals de dissabte (MIC Integra, femení i aleví futbol 7), volen fer a Palamós conferències, començant per una de l'exjugador Julio Alberto.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)