Girona

No s'hi val a frenar

El Girona necessita el triomf per seguir amb l'escalada i per situar-se a sis punts de l'Oviedo, el tercer classificat

Els gironins són el segon millor equip del 2016 i els asturians fa deu partits que no perden

La primera visita a Montilivi de l'Oviedo és una bona prova per avaluar la progressió del Girona, que ara que ha pres una distància de seguretat respecte a la zona perillosa de la classificació té l'ambició d'anar retallant el desavantatge respecte als llocs de dalt. Queda moltíssima lliga, i els gironins tenen la convicció que, si allarguen l'estat de gràcia i la fiabilitat, seran a temps de tot. Però per fer números primer s'han de fer punts, i avui l'equip té l'oportunitat de situar-se a sis punts de l'Oviedo, un equip que està mirant molt de prop la zona més alta de la classificació.

El Girona es comença a sentir fort a Montilivi, el gran maldecap dels primers mesos de competició. Coincidint amb el canvi d'any natural, els blanc-i-vermells han aconseguit 10 dels últims 12 punts a l'estadi, amb tres victòries i l'empat de bon regust contra el Nàstic. La millora significativa a casa és un dels elements clau que han convertit els gironins en el segon millor equip del 2016 –14 punts en set jornades–, superats només pel Leganés.

L'equip gironí vol allargar la millor sèrie sense perdre (5) però topa amb un rival que la dobla i que arriba a Montilivi amb ganes de tornar-li el cop de l'1-2 del Tartiere en el duel de la primera volta. Els asturians, amb un potencial gens propi d'un equip que acaba de pujar de segona B, tenen com a arma principal el seu tàndem d'atac, amb la velocitat de Koné i l'olfacte de Toché, que en les últimes onze jornades ha marcat nou dels seus tretze gols del curs. “Tots dos estan en un excel·lent moment de forma, i també tenen el recurs de Susaeta, un dels millors executors de la lliga a pilota aturada”, avisa Pablo Machín. “Per nosaltres, és un al·licient més per demostrar a quin nivell estem”, hi afegeix l'entrenador del Girona. Al darrere, l'Oviedo té problemes a l'eix, amb la baixa per sanció d'Héctor Verdés, que s'afegeix a la lesió de llarga durada de Borja Gómez.

LA PRÈVIA

L'Oviedo, sobretot, és un equip sòlid. Fa deu partits que no perden i a dalt tenen Koné i Toché, que estan en un gran moment de forma
Tenim l'exigència de guanyar en tots els camps, respectant sempre tots els rivals. Estem molt a prop de complir el nostre primer objectiu
Els comitès ens estan donant la raó, però ens agradaria que els errors que ens deixen amb deu no es produïssin
Pablo Machín
ENTRENADOR DEL GIRONA
El Girona ja ens va guanyar a Oviedo i ara estan en una bona ratxa. Ens espera un partit molt complicat
Sergio Egea
ENTRENADOR DE L'OVIEDO
Malgrat haver pujat el curs passat, de seguida es va veure que era candidat a tot. Tenen 20.000 socis, molta història i una gran plantilla

L'EFECTE MONTILIVI

Fa quatre partits que els de Machín no perden a casa, amb un balanç de 10 punts de 12

ATAC POTENT

La velocitat de Koné i l'olfacte de Toché (13 gols) amenacen la defensa local
El Girona no canviarà la manera de jugar. Tenen el sistema molt ben treballat. Juguen bé per la banda i fan moltes centrades

Machín haurà de descartar fins a cinc jugadors

Pablo Machín tindrà més maldecaps per fer la convocatòria que no pas per decidir l'onze, que surt gairebé sol tenint en compte que el triomf a Osca (0-1) implicarà la continuïtat de la majoria de jugadors que van jugar d'entrada a El Alcoraz. Hi ha un canvi evident que ni el mateix Machín va amagar –Carles Mas suplirà l'absència del sancionat Lejeune–, però tot indica que els deu jugadors restants seran els mateixos de diumenge passat. L'únic que podria entrar seria Lekic –a Osca no va jugar perquè el Girona no va voler arriscar–, però el bon paper de Cristian Herrera dóna a l'exjugador de l'Almeria tants o més números que no pas al davanter serbi.

Malgrat les baixes de Lejeune, Sobrino i Marcelo, a Pablo Machín encara li queden 24 futbolistes disponibles, una barbaritat. N'haurà de deixar sis a la tribuna, que en realitat seran cinc perquè el tercer porter, David Oliveros, es queda sempre fora de les convocatòries i juga amb el filial. És fàcil que un dels damnificats sigui Chidiebere Nwakali, que es va reincorporar fa poc a la disciplina de l'equip i encara no ha tingut minuts en la lliga. També tenen força números de quedar fora Pol Llonch (s'ha tornat a entrenar amb normalitat després d'haver-se aturat durant dues setmanes) i fins i tot Felipe Sanchón, que ja no ha entrat en les dues últimes. Però encara li'n faltaran dos més.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.