2a divisió FEF

Castillejo com a efecte revulsiu

L'exentrenador del Llagostera, el Nàstic i el Reus serà l'encarregat de mirar de complir l'objectiu primordial: la permanència

El navarrès coneix la segona B i la filosofia del club de la Garrotxa

L'Olot ja ha triat quin tècnic assumirà el paper de revulsiu per aixecar així els ànims d'una afició i un equip que naveguen cap a la tercera divisió. Santi Castillejo serà l'encarregat d'agafar el timó del club de la Garrotxa i revertir una situació dramàtica que, després d'una ratxa pèssima de resultats, ha situat l'equip olotí en posicions de descens directe –dissetens–; això sí, a només dos punts de la permanència, el gran objectiu de l'entitat presidida per Joan Agustí.

Castillejo arriba a Olot després d'haver estat poc més d'un any aturat i sense equip. Instal·lat a Benicàssim, el tècnic nascut a Valtierra (Navarra) ha estat observant entrenaments, vídeos, sistemes i partits per enriquir els seus coneixements com a entrenador. Esperant l'oportunitat després de sortir del Llagostera de manera prematura, Castillejo havia estat vinculat a equips com el Castelló, amb qui va jugar en la seva etapa com a futbolista, però ha decidit donar el sí a l'Olot, convençut de poder revertir la situació i salvar l'equip del que seria un descens de categoria difícil de pair.

Experiència relativa

Santi Castillejo va iniciar la seva etapa com a entrenador amb el Reus (tercera divisió) durant el curs 2009/2010. Només una campanya després, el navarrès va portar l'equip roig-i-negre a l'ascens a segona B després de cinc temporades sense poder-hi tornar. Tot i que l'objectiu amb els reusencs era la permanència en la categoria, Castillejo va alçar l'equip a la zona tranquil·la de la classificació en les dues següents temporades a segona B –en la 2011/12 el Reus va ser vuitè i en la 2012/13, catorzè–. Els bons anys amb els del Baix Camp van cridar l'atenció al Nàstic, un gegant que feia un any havia baixat de segona A però que hi volia tornar com fos. El repte era majúscul per al de Valtierra, que va veure com la impaciència grana va fulminar la seva aventura en només dotze jornades disputades. I és que, amb l'equip onzè amb 16 punts, a només cinc del play-off d'ascens a segona A, ningú va entendre la precipitada decisió –el Nàstic va acabar quart i eliminat en l'última i decisiva eliminatòria contra el Llagostera.

El destí capritxós va fer que Castillejo fos el primer tècnic de la història del Llagostera a segona A, però, ansiós per tornar a manar des de la banqueta, Oriol Alsina va destituir-lo amb només nou jornades disputades després de perdre a casa contra el Mallorca (1-4). Aquella derrota va enviar els llagosterencs per primera vegada a la zona de descens; això sí, amb un balanç d'allò més pobre de quatre dianes a favor i deu en contra. El flamant tècnic de l'Olot va ser llavors una víctima de l'imperi Alsina-Tarragó, ja que des de la seva sortida del Girona l'objectiu primordial de l'encara actual tècnic del Llagostera, Oriol Alsina, va ser tornar a seure a la banqueta.

El paper que haurà d'afrontar Santi Castillejo a Olot és totalment nou i diferent dels que ha afrontat fins ara. Ser el revulsiu d'un club per revertir una situació deficitària serà el que es trobarà a la Garrotxa, que busca en el tècnic un motivador d'estil pragmàtic per salvar la categoria de la manera que sigui. El rigor tàctic i la seriositat a l'hora de treballar, sense allunyar-se del futbol que pot desenvolupar l'actual plantilla, feta a mida per l'anterior tècnic, seran els ingredients que Santi Castillejo posarà a l'olla per evitar qualsevol disgust i aconseguir la permanència en la categoria.

FEINA PER FER

Santi Castillejo Castillejo
Valtierra (Navarra), 05-09-1971
COM A JUGADOR
92-96
Osasuna (1a i 2a A)
96/98
Numància (2a B i 2a A)
98-00
Castelló (2a B)
00-03
Nàstic (2a B i 2a A)
03-05
Conquense (2a B)
05/06
Leganés (2a B)
06-08
Reus (2a B i 3a)
08/09
Vilafranca (3a)
COM A ENTRENADOR
09-13
Reus (3a i 2a B)
2013
Nàstic (2a B)
2014
Llagostera (2a A)
2016
Olot (2a B)
MÈRITS COM A ENTRENADOR
Ascens de 3a divisió a 2a divisió B amb el Reus la temporada 2010/11

ELS RESULTATS

Sense aplicar grans canvis, el nou tècnic haurà d'aixecar la moral de tota la plantilla

L'OPTIMISME

Canviar la ratxa en el pròxim matx a casa contra l'Atlètic Balears, el primer objectiu
Passat el tram més complicat del calendari, l'Olot rep al municipal els rivals directes

LA LLOSA

Posar fi a la mala dinàmica a fora serà un altre repte per al nou entrenador

Un jugador forjat a segona B

Si bé com a entrenador Santi Castillejo només ha passat per tres equips abans de dirigir l'Olot, com a jugador el navarrès va tenir diverses etapes en clubs com ara l'Osasuna –on es va formar–, el Numància, el Castelló, el Nàstic, el Conquense, el Leganés, el Reus i, finalment, el Vilafranca. Davanter d'àrea, Castillejo encara té l'honor de ser el màxim golejador de la història de la segona B, amb una xifra brillant de 184 gols. L'atacant va ser clau en l'ascens del Nàstic a segona A el curs 2000/01, amb 21 dianes. Vuit anys abans, Castillejo va jugar fins a onze enfrontaments en la màxima categoria del futbol amb el club que el va veure créixer, l'Osasuna, els cursos 1992/93 i 1993/94. El navarrès va acabar l'etapa com a futbolista a la tercera divisió catalana amb el Vilafranca, abans de ser reclamat pel Reus, el seu primer equip com a tècnic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)