2a divisió FEF

Un punt per a no res

Lluita. L'Olot empata contra l'Atlètic Balears (1-1) en un partit marcat pel precari estat de la gespa. Els olotins van mostrar tímids símptomes de millora

L'Olot va empatar a un al municipal contra l'Atlètic Balears. El mal estat de la gespa i un golàs de Xisco en el primer quart d'hora del matx van impedir que l'efecte Castillejo, que s'estrenava com a tècnic garrotxí, pogués lluir plenament. El punt no ajuda els olotins, que ja fa dotze jornades que no guanyen i continuen en zona de descens directe a tercera. Els primers compassos van servir perquè tots dos equips s'adaptessin a les pèssimes condicions del terreny de joc. Les pluges caigudes a la Garrotxa en els darrers dies van convertir algunes zones de la gespa del municipal en una autèntica piscina per als jugadors. A poc a poc, calibrant les forces i agafant el tacte a la pilota i a la superfície lliscant, els futbolistes dirigits per Santi Castillejo van estirar línies per buscar la porteria rival. Fruït de la tímida reacció, els garrotxins van tenir la primera gran ocasió del partit quan, en un córner servit per Luismi, Vallho va rematar amb el cap al primer pal, però un defensor va bloquejar la pilota. A punt, dins l'àrea petita, Sana va xutar, però la pilota va anar a parar al travesser (6').
La genialitat de Xisco
Quan un equip es troba en una ratxa perdedora, com l'Olot, sembla que el rival amb molt poc treu rèdit de qualsevol jugada. I és que, en el 14', una conducció del mitjapunta Xisco Hernández es va convertir en el 0-1. El futbolista cedit pel Nàstic va engaltar un gran xut que es va colar per la creueta de la porteria de Wilfred. L'andalús no va poder fer res per evitar el golàs de l'Atlètic Balears, que assestava un cop més a la dèbil moral dels jugadors de l'Olot i de tota l'afició congregada a l'estadi municipal. Els futbolistes olotins van intentar superar la galleda d'aigua freda amb valor i més velocitat al joc. Al mig, Hèctor Simón va començar a carburar i a abastir de pilotes Mousa i Gato, que intentaven fer mal a l'esquena de la defensa balear. Va ser, però, amb xuts des de la llarga distància quan l'Olot va generar més perill, precisament amb Hèctor, que ho va provar amb un llançament de falta directe (22') i amb un xut des de la frontal (24'). Mousa també va tenir ocasions de gol, però l'extrem esquerrà tenia la punteria massa desafinada per obtenir el premi del gol.
Gol i reacció
En la segona meitat, segurament amb la intenció de trencar el partit, l'Olot va voler generar més espais i, a poc a poc, va fer multiplicar la defensa plantejada per Christian Ziege. En el 56', Luismi ho va provar amb una falta lateral que un defensor va acabar salvant en el segon pal, i en el 58', el mateix lateral esquerre, va culminar una bona jugada col·lectiva amb un brillant xut que Vicenç, el millor jugador visitant, va poder enviar a córner. El mateix servei de cantonada va propiciar l'empat a un gol. Després d'intentar-ho i de topar amb diverses cames, Mousa va obrir cap a Diego, aquest va provar-ho i la bona mà del porter va generar un refús que va permetre que Vallho empenyés la pilota dins la xarxa (59'). Quedaven minuts per culminar la remuntada sense haver d'anar massa de pressa però, o bé per l'agarrotament dels locals i la necessitat o bé per la valoració positiva del punt i el conformisme visitants, el tram final del matx no va ser gaire mogut i els equips no van crear aproximacions a l'àrea rival. El major perill que es generava era a través de la pilota aturada, un element que amb Santi Castillejo tindrà un paper més protagonista, amb Luismi com a executor de molts córners i Vallho com a rematador.

OLOT1
ATL.BALEARS1

OLOT: Wilfred, Jose, Rojas, Vallho, Luismi, Djak Traoré, Hèctor Simón (Uri Santos, 45'), Gato (Marcel, 72'), Sana, Mousa i Diego (Blázquez, 80'). ATLÈTIC BALEARS: Vicenç, Juanjo (Manu, 45'), Wiemann, Biel, David Prieto, Esteban, Malik, Xisco Hernández (Kike López, 78'), Fullana (Thilo 56'), Jurado i Chando. GOLS: 0-1 (14') Xisco Hernández. 1-1 (59') Vallho. ÀRBITRE: Muñoz Pérez. T.G.: al local Gato; als visitants Juanjo, Chando, Wiemann i Thilo. T.V.: cap. PÚBLIC: 1.102 espectadors al municipal d'Olot.

EN DESCENS

El punt sumat no permet que l'Olot guanyi posicions i es manté en la zona de perill

El primer onze de Castillejo, sense revolucions

El nou entrenador de l'Olot, Santi Castillejo, no va fer grans canvis en el seu primer onze a la banqueta olotina. El navarrès va apostar per Vallho –ja l'havia dirigit en la seva etapa en el Llagostera– en l'eix central, fet que va provocar que Jose ocupés el lateral dret i que Albert Blázquez segués a la banqueta, després de nou enfrontaments consecutius com a titular i jugant els noranta minuts de joc. L'altre canvi que va aplicar Santi Castillejo respecte al darrer partit a la Nova Creu Alta contra el Sabadell, encara amb Rodri com a tècnic, va ser l'entrada de Diego Sánchez com a davanter de referència en el lloc de Marcel Serramitja, que es va asseure a la banqueta al costat d'Uri Santos, Abel Solé, l'esmentat Blázquez i el porter suplent, August Conesa. En els instants previs al partit, Reverter, que continua amb el seu procés de recuperació d'una lesió al bessó, va exercitar-se en solitari i va veure el matx a la grada amb l'altre lesionat de la plantilla, Sergio Ortiz, i els dos únics descartats per decisió tècnica, Roger Bonet i David Bigas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)