2a divisió FEF

El rei dels empats

Olot. El conjunt de la Garrotxa ha sumat un punt dels tres en joc en la meitat de les jornades que s'han disputat fins ara en la lliga. Per contra, és l'equip que menys partits ha guanyat: quatre

L'Olot és el rei de l'empat. Segurament aquesta és una de les poques estadístiques a favor del conjunt olotí enguany, tot i que es podria discutir si és un tret positiu o negatiu. El conjunt de la Garrotxa ha empatat la meitat dels partits que ha jugat –catorze dels 28–, el mateixos a casa que a fora (7). El ritme de tortuga que fa jornades que tenen els olotins, ha enfonsat l'equip en la part baixa de la taula. En zona de descens directe i a tres punts de la salvació, la quantitat d'empats assolits fins ara per l'Olot és una xacra que li impedeix aixecar el cap i esquivar el que seria una pèssima notícia: el descens a tercera.

De fet, en els darrers deu anys, només un equip en el grup tercer de la categoria ha empatat més partits que l'Olot en 28 jornades –el Sabadell, amb quinze, el curs 2007/08–, fet que demostra clarament que la quantitat elevada d'empats que ha firmat el conjunt olotí és una xifra que frena qualsevol, sobretot des que per cada victòria, el guanyador suma tres punts.

Un afegit més negatiu

A més de tenir el dubtós honor de ser l'equip que més empata de tota la segona B –el Marbella en el grup quart també ha empatat catorze partits–, l'Olot posseeix el pèssim registre de ser el conjunt que menys partits ha guanyat en el grup tercer amb quatre triomfs –només el Portugalete, del grup segon, n'ha guanyat un menys (3)–, un dada que deixa glaçat qualsevol. Les victòries van arribar de manera consecutiva al municipal, i és que, en l'actualitat, els olotins encadenen tretze enfrontaments sense guanyar, una dramàtica dinàmica que, fins i tot, s'ha endut pel davant Rodri, que va ser reemplaçat per Santi Castillejo a la banqueta.

De moment, i per no perdre el costum, el tècnic navarrès ha aconseguit dos empats en els dos partits en què ha dirigit el seu nou conjunt.

OLOT - Lleida Esp. (j.3)
1-1
Badalona - OLOT (j.6)
0-0
OLOT - Sabadell (j.7.)
1-1
Atl. Balears - OLOT (j.8)
1-1
Olímpic - OLOT (j.12)
2-2
Pobla de Maf.- OLOT (j.14)
2-2
L'Hospitalet - OLOT (j.16)
1-1
OLOT - Hèrcules (j.18)
0-0
Alcoià - OLOT (j.20)
2-2
OLOT - Vila-real B (j.21)
1-1
OLOT - Reus (j.23)
0-0
OLOT - Badalona (j.25)
1-1
OLOT - Atl.Balears (j.27)
1-1
València B - OLOT (j.28)
0-0

EL QUE MÉS

L'Olot és l'equip que més partits ha empatat (14), a prop del Badalona i l'Hèrcules (12)

EL QUE MENYS

Els de la Garrotxa només han pogut guanyar quatre partits en les 28 jornades de lliga

L'Huracán, el rei del curs passat

El curs passat, precisament el que havia de ser el proper rival de l'Olot en la lliga, l'Huracán de València, va ser l'equip que més partits va empatar en tot el campionat. En el mateix punt de la competició que enguany, els valencians havien empatat 11 partits i van acabar la lliga amb els actuals 14 que ja sumen els de la Garrotxa. L'equip dirigit per Seligrat, però, va guanyar 17 partits i en va perdre 7, uns números que el van alçar fins a la segona plaça del campionat i que li van permetre participar en el ‘play-off' d'ascens –va caure en la darrera i decisiva eliminatòria contra l'Osca–. L'empat és un signe habitual en la categoria, i és que, en els darrers cursos, equips com l'Alcoià (2008/09) i el Sant Andreu (2009/10) han empatat 18 i 17 partits en una sola campanya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)