2a divisió FEF

l'anàlisi de la SEGONA b

Deu jornades i sis candidats

El Vila-real B i el Reus es disputaran el títol, però és impossible mullar-se més veient el calendari
Els altres candidats al ‘play-off' són el Cornellà, l'Hèrcules, el Lleida Esportiu i el Barça B

Queden deu jornades, poden passar moltes coses i, malgrat que tot està força ajustat, veig sis clars candidats a jugar el play-off. Els dos primers són el Vila-real B i el Reus, que es disputaran entre ells el títol de lliga. Mullar-se més, veient el calendari que els espera, és impossible; fins i tot tenen empatat el goal average. Per les altres dues posicions, tret d'alguna gran sorpresa, hi haurà batalla entre quatre equips: el Cornellà, el Lleida, l'Hèrcules i el Barça B. No veig l'Eldenc, el Balears, el València Mestalla ni l'Alcoià amb arguments suficients per lluitar per una d'aquestes places.

M'està sorprenent molt el Barça B. Amb els reforços experimentats del mercat d'hivern era previsible que sortís de la part baixa, però que arribés on ha arribat, encadenant tantes jornades guanyant –amb l'excepció de l'empat a Alcoi–, no m'ho esperava. Ara, doncs, pot pensar en la promoció. És l'equip que té menys marge, però també és l'únic conjunt que, per les seves característiques, és capaç d'anar enllaçant victòries. Aquest cap de setmana, en la visita al Camp d'Esports, s'aclariran força coses. Allà es trobaran un Lleida que té arguments per lluitar fins al final pel play-off i mirarà d'assolir-ho després de quedar-ne a les portes la temporada passada. Els d'Imanol Idiakez, que ja fa setmanes que tenen problemes extraesportius, estan rendint i són un equip prou fort.

El Cornellà mereix una menció a part, ja que tota la temporada ha estat a dalt. Es tracta d'un equip molt potent físicament i que sap explotar bé les reduïdes dimensions i les peculiaritats del seu camp, amb un gran domini del joc aeri. A tot això, s'hi ha de sumar que en el mercat d'hivern ha fitxat un futbolista que marca les diferències: Abraham. Després de l'últim partit, Jordi Roger va dir que tenia el millor porter [Marcos] i el millor davanter [Abraham] de la categoria i hi estic d'acord. A més a més, disposa d'un equip amb una molt bona columna vertebral.

A l'altre pol de la taula també hi haurà garrotades. Tot i que el Llosetí ha reaccionat i s'ha apropat a la zona de salvació, crec que el conjunt mallorquí serà un dels equips que caurà. També veig força complicada la permanència de l'Atlètic Llevant. El club granota, això sí, ha optat per posar un entrenador atípic per a un filial i l'altre dia, a Sabadell, va fer un partit correcte. Les pròximes dues jornades marcaran si es pot salvar o no. De fet, contra l'Atlètic Balears tindran ja un test molt important i estan gairebé obligats a guanyar. Després, la resta de candidats al descens són l'Olímpic de Xàtiva, l'Olot i la Pobla de Mafumet, que estan en situacions similars. Entre aquests tres equips i l'Atlètic Llevant, si és que el filial blaugrana respon en les pròximes cites, hi haurà en joc la plaça que dóna la permanència i el lloc de promoció de descens.

A qui no veig en la lluita per eludir el descens és l'Hospitalet. Tot i que l'equip riberenc està en una situació delicada, té arguments més que suficients per refer-se i crec que ho farà. No és gens fàcil treballar amb un bloc molt refet, per molta qualitat que tinguin les incorporacions, i fer-lo rendir de manera immediata. D'altra banda, el Sabadell, el Badalona i l'Espanyol B, no han de tenir cap problema, ja que disposen d'un coixí més que suficient per evitar el patiment.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)