Girona

Isaac Becerra, el mur de Montilivi

Tot i el novè lloc del Girona, el porter de Santa Coloma de Gramenet és el segon menys golejat de segona A (23 gols) rere Serantes, del Leganés (21)

Fa quatre cursos que és a Montilivi (120 partits jugats i 120 gols encaixats) i el club li ha posat un nou contracte sobre la taula, però de moment no hi ha entesa ni pressa

Un únic gol encaixat –de penal contra l'Oviedo– en els quatre últims partits de lliga ha ajudat a millorar una mica més els percentatges difícilment millorables d'Isaac Becerra, un dels grans baluards del Girona i un porter que deu estar a l'agenda de molts directors esportius de primera divisió i, no cal dir-ho, de segona A. El porter nascut fa 27 anys a Santa Coloma de Gramenet ja fa mesos que té damunt la taula el nou contracte que li ha posat Quique Cárcel, però de moment es resisteix a agafar el bolígraf. “El tema està aparcat. No vull descentrar-me del principal objectiu, que és fer una bona temporada i ajudar el Girona. I tampoc és el moment de posar-me en cap embolic”, va comentar el porter, que també va assegurar, i de manera categòrica, que tampoc no s'ha compromès amb cap altre club.

Isaac Becerra va jugar dissabte passat el seu partit número 120 amb el Girona. Qui ho hauria vaticinat, després d'aquell debut, inesperat i amb fatal desenllaç (5-2), al camp de Las Palmas el febrer del 2013. “Vaig rebre moltes crítiques, sobretot per part d'aficionats que deien que ni tenia nivell per jugar a segona A ni amb el Girona”, recorda. “Per sort, tinc una gran fortalesa mental i moltes ganes de superar-me dia a dia. Això em va portar a tenir una altra oportunitat i a demostrar que sí que estava preparat.” De fet, aquell mateix curs va ser el porter titular en la fase d'ascens a primera divisió. “Em va sorprendre que Rubi em tornés a posar contra el Barça B [jornada 40]. I em va confiar la fase d'ascens. És un tècnic que no es casava amb ningú. I quan decidia una cosa, hi anava a mort.”

Aquell play-off del curs 2012/13 que el Girona va jugar contra l'Alcorcón i l'Almeria va ser el tret de sortida per a Isaac Becerra, que ha anat creixent sense pausa a Montilivi. De fet, dels últims 118 partits, n'ha jugat 117. “Són molts, és cert. Però també m'ho estic treballant en cada entrenament i sense descans. Tinc molt clar que el rival més gran que tinc sóc jo mateix”, assegura el porter.

L'únic partit que s'ha perdut va ser el Sabadell-Girona (4-0), en el que va ser el darrer partit de Javi López a la banqueta. Becerra havia quedat commocionat en el partit anterior (va durar 14 minuts a la gespa del Girona-Córdova) i el metge no el va deixar jugar a la Nova Creu Alta per minimitzar riscos. El porter barceloní va tornar sota els pals el cap de setmana següent, coincidint amb el primer partit de Pablo Machín a la banqueta. I amb l'actual tècnic ha jugat absolutament tots els partits (85) i tots els minuts (7.650), que aviat és dit.

Cercant pel Google

Isaac Becerra va recordar que va arribar a Montilivi perquè va veure per internet que el Girona necessitava un porter. “La direcció esportiva del Real Madrid em va comunicar que em volia renovar, però em volia deixar al C. Els vaig dir que a segona B no hi jugaria. Vaig arribar a casa i li vaig dir a la meva dona que estava sense equip i que n'hauríem de buscar un. Va ser aleshores que vam veure que el Girona tenia un buit per ocupar. I a sobre, l'entrenava Rubi [havia coincidit amb ell a l'Espanyol]. Li vaig dir al meu representant que truqués al Girona. I així vaig arribar”, recorda.

Números enlluernadors

Tots els porters que han jugat al Girona a segona A superen, alguns amb escreix, la mitjana d'un gol per partit. Isaac Becerra, no. La clava: 120 gols encaixats en 120 partits. El porter del Girona, a més, ha mantingut la porteria immaculada en més d'un terç dels enfrontaments que ha disputat (42 vegades sense encaixar cap gol). La xifra millora de manera espectacular respecte a la resta de porters que el Girona ha tingut a segona A (entre tots sumen 55 zeros, però en 284 duels).

Isaac Becerra està per sota el gol encaixat de mitjana des del curs passat (0,88 gols per partit) i s'hi manté en l'actual (0,82). Tot i que el Girona ocupa el novè lloc en la taula, Becerra ja és el segon porter menys golejat rere Serantes (Leganés), que ha encaixat 21 gols. “Vull ser el Zamora i pujar amb el Girona a primera divisió”, assegura el porter. La seva ambició, però, també té mesura: “Tots som conscients que si ens relaxem o ens ho creiem, ens tornaran a la realitat. No volem que això passi. A més, tots sabem com ens va costar el 2015. Crèiem que teníem superat el que ens va passar contra el Lugo, però no era així. Ara ens n'hem refet, els nous s'han acoblat i el 2016 tot ha canviat. Però cal persistir. I també tenim clar que el futbol ens en deu una, i ha de ser el premi gros.”

L'ATERRATGE

Va venir gairebé de retruc, quan va veure per internet que al Girona li faltava un porter

LA SEVA FILOSOFIA

“Sóc aquí per la feina diària i la fortalesa mental. El rival més gran que tinc sóc jo”
El porter més complet
Víctor Valdés
Un ídol
Oliver Khan
El millor de segona A
Esteban, de l'Oviedo
El millor en les sortides
Manuel Neuer
Els millors reflexos
Iker Casillas
El millor amb els peus
Víctor Valdés
El seu millor partit
El de fa dues temporades contra l'Sporting, a Montilivi. Vam guanyar per 2-1.
Una aturada que recordi
Un cop de cap de Scepovic pràcticament a boca de canó, en aquest mateix partit.
Un error que no oblidi
Qualsevol que m'hagi costat un gol.
Què canviaria del reglament?
Les accions de penal i expulsió del porter penalitzen una barbaritat.
Què cal aplicar millor?
Al porter no se'l pot tocar a l'àrea petita. El reglament ho diu molt clar, però molts àrbitres ho passen per alt.

ISAAC BECERRA

7
porters
ha alineat el Girona a 2a A. N'hi ha que no han debutat: Germán, Pociello i Quintanas.
404
gols
ha encaixat el Girona en 328 partits a 2a A. El millor percentatge, per a Isaac (120 partits/120 gols)
ASPIRACIÓ PERSONAL
Ho vull tot. Pujar a primera amb el Girona i ser el Zamora. El futbol ens en deu una, i ha de ser el premi gros
EL MOMENT DE L'EQUIP
El 2016 ens ha canviat la dinàmica. Som ambiciosos i volem fer ‘play-off', però si ens relaxem, malament rai

PERCENTATGES

En els dos últims cursos no arriba al gol encaixat per jornada (39 en 44 i 23 en 28)
LA RENOVACIÓ
És un tema que està aparcat i que ja arreglarem més endavant. No em vull descentrar ni posar en cap embolic
EN PRIMERA PERSONA
A mi, com a tot l'equip, ens va costar arrencar. Dèiem que allò de l'any passat estava superat, però no ho estava. Ara sí

100% MACHÍN

85
partits
seguits jugant tots els minuts, curiosament des de l'arribada de Pablo Machín a Montilivi.

LA PORTERIA A ZERO

42
vegades
ha deixat immaculada la porteria en 120 partits. La resta de porters, 55 en 284 duels.

AMB MAL PEU...

5
gols
va encaixar en el seu debut amb el Girona, el 17 de febrer del 2013 a Las Palmas (5-2), amb Rubi.

INTOCABLE

1
partit
s'ha perdut dels últims 118 (a Sabadell) per un cop al cap que va rebre en el Girona-Còrdova.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)