Territorial

MIC, capital Girona

Mediterranean International Cup. La competició es desplaça per primer cop en quinze anys a la ciutat de Girona, que assumirà el paper de seu principal en detriment de Palamós

La setzena edició del Torneig Internacional de Futbol Base MIC (Mediterranean International Cup) es va presentar ahir amb la incorporació de Girona com a seu principal de l'esdeveniment entre les novetats. La capital gironina no havia rebut mai aquesta competició en les quinze edicions que fa que se celebra a la demarcació –la primera, el 2001, va tenir lloc a les Canàries–, però ara en serà la seu principal a causa de les necessitats de l'organització de disposar d'un estadi amb més capacitat que el de Palamós, població que sempre havia exercit la capitalitat del torneig des del seu trasllat.

Com que la capacitat de l'estadi municipal Palamós Costa Brava s'ha reduït amb l'objectiu d'adaptar-lo a la normativa de la Lliga de Futbol Professional perquè el Llagostera hi pugui disputar els partits de segona divisió, aquesta instal·lació no arriba a tenir quatre mil localitats, per la qual cosa és insuficient perquè s'hi faci la cerimònia d'inauguració i les finals de l'últim dia. La capacitat de Montilivi, de més de nou mil espectadors, cobreix, en canvi, les necessitats del torneig.

Com Girona, també Fornells de la Selva s'incorpora al programa del MIC, de manera que el torneig ja té 22 seus –i 29 camps, 24 de futbol 11 i 5 de futbol 7– repartides per les comarques de la Selva, el Gironès i el Baix Empordà. El MIC arriba aquest any, també, al rècord de participació, amb 253 equips de 40 països dels cinc continents.

Gumbau i Jordán

En l'acte de presentació del MIC, que es disputarà entre el 23 i el 27 de març, hi van assistir dos jugadors professionals gironins que han passat pel MIC, Gerard Gumbau i Joan Jordán, del Barça B i l'Espanyol, respectivament. Tots dos van recordar les experiències viscudes en aquest torneig i no van dubtar a qualificar-lo d'un esdeveniment “especial”. “És un torneig molt important perquè pots jugar contra clubs que no et trobes en la lliga”, va explicar Gumbau, que va participar en el MIC amb el Girona. Aquest any els principals equips que passaran pel torneig seran el Barça, el Madrid, el Manchester United, el Manchester City, l'Espanyol, el Liverpool, l'Inter de Milà, el Porto i el Tottenham, entre d'altres. Jordán, de Palafrugell, va recordar la seva participació en el MIC amb el Bisbalenc i va tenir unes emotives paraules d'agraïment per a l'entrenador que va tenir en aquest club, Josep Sors, present ahir a l'acte, a qui va qualificar de “pare esportiu”.

Futbol inclusiu

També es va presentar la quarta edició del MIC Integra, competició dirigida als equips formats per persones amb discapacitats. Si en les primeres edicions havia tingut com a padrins Kiko Casilla, Andrés Iniesta i Gerard Piqué, el MIC Integra d'aquest any tindrà com a padrí el jugador català de l'Stoke City, i exblaugrana, Bojan Krkic. La competició es farà el dissabte 26 a Vidreres, a excepció de la final, que tindrà lloc el mateix dia a la tarda a Palamós. L'organització va revelar que per a la pròxima edició està treballant amb la possibilitat que el padrí sigui el seleccionador espanyol Vicente del Bosque, que té un fill amb síndrome de Down.

LES REACCIONS

No tenim sostre amb la qualitat. Intentarem fer el millor MIC de la història
Juanjo Rovira
ORGANITZADOR
220.000
aficionats
es calcula que veuran els partits del MIC els cinc dies que durarà la competició i en 29 camps diferents.

LES XIFRES

Tots els pobles han vist la qualitat d'organització del MIC, i cada any puja el nivell
Josep Pujols
DELEGAT TERRITORIAL D'ESPORTS
Per la ciutat de Girona és un grandíssim orgull treballar per a l'esport de base
Isabel Muradàs
REGIDORA D'ESPORTS DE GIRONA
6.000
jugadors,
entrenadors, tècnics i persones vinculades participaran en el torneig Mediterranean International Cup.
30.000
pernoctacions
previstes als 19 hotels dels participants, que ocuparan 1.900 habitacions.
650
partits
disputaran els 253 equips inscrits en el MIC 2016, cosa que estableix un nou rècord en els 16 anys de competició.
15
edicions
del MIC s'han disputat a les comarques gironines. La primera va tenir lloc a les Canàries el 2001.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)