Territorial

Desafiament a cal veí

2a catalana. El Llagostera B visita el camp del seu rival històric, el Cassà, en el primer partit en què podria perdre el lideratge després de malgastar 12 punts de marge respecte del segon

Una estocada al rival històric. Això pot aconseguir el primer equip del Cassà en el partit que dissabte (16 h) jugarà a casa contra el Llagostera B, l'encara líder de la segona catalana, tot i els 12 punts de marge que ha perdut des de la jornada 13. En aquella jornada, disputada a final de novembre, l'equip de Pep Triadú s'imposava 3-2 contra el Vilamalla, es posava amb 36 punts i assolia l'avantatge màxim aquesta temporada respecte del segon classificat, que llavors era el Cornellà (24 punts). D'aleshores ençà, però, el Llagostera ha tingut una singladura pobra, amb només 4 victòries en 11 partits. La resta, 4 empats i 3 derrotes. Són només 16 punts dels últims 33 en joc, una desinflada que va permetre al Palafolls empatar a 52 punts amb el Llagostera en la jornada passada. Tot l'avantatge es va esvair, malgrat que el projecte del Llagostera, amb jugadors fitxats de categories superiors que cobren per jugar, està pensat per fer pujar l'equip a primera catalana.

La casualitat ha fet que el primer partit en què el Llagostera pot perdre el lideratge el jugui al camp del seu rival històric. Sobre la gespa hi haurà Quim Boadas, un dels jugadors que més i millor pot parlar dels enfrontaments entre el Cassà i el Llagostera perquè n'ha disputat amb la samarreta dels dos equips. Amb 39 anys –en fa 40 l'octubre que ve–, el cassanenc juga amb l'equip del seu poble després d'una llarga trajectòria que l'ha dut fins a la tercera divisió amb el Cassà (2008/09) i el Llagostera (2009/10 i 2010/11), equip amb el qual també va debutar en la segona divisió B (2011/12). “L'essència d'un derbi és que els jugadors siguin del poble. En el nostre cas complim el requisit, perquè gairebé tota la plantilla és de Cassà, però en el cas del Llagostera, no”, diu Boadas sobre la rivalitat una mica descafeïnada entres les poblacions veïnes. “Suposo que hi haurà més afició a les graderies, tant de Cassà com de Llagostera. Es notarà una certa rivalitat, malgrat que en el terreny de joc ja no hi tens aquell rival que és company de quinta del poble veí. No és com en l'època dels nostres pares, en què el resultat cuejava unes setmanes.”

Malgrat que ja no sigui com abans, el partit serà de vital importància per motius estrictament esportius, ja que el Llagostera s'hi juga el lideratge: “Està frec a frec amb el Palafolls, i per ells el partit és clau per mantenir el lideratge de la categoria.” Pel Cassà la victòria seria un gran pas endavant per segellar la salvació –és setè, amb 36 punts: “Hem de fer la nostra feina i mirar de salvar la categoria el més aviat possible. A més, per a nosaltres és un repte, perquè el Llagostera és un rival molt potent i la victòria ens donaria prestigi.”

Boadas és el jugador més veterà de l'equip que entrena Jordi Juanola –que és del seu mateix any– i assumeix la seva condició de jugador amb experiència: “Tenim una plantilla molt jove, si em treus a mi. Els nois entenen molt bé la figura del veterà. Sóc conscient del que he d'aportar i si veiés que no puc seguir el ritme ho deixaria, perquè a mi m'agrada competir. Bàsicament aporto experiència i intento traslladar coneixements i fer d'extensió de l'entrenador al camp.” Amb l'experiència que acumula, i pel fet de conèixer el rival com ningú, la seva participació pot ser clau dissabte.

EL PROTAGONISTA

Es nota la rivalitat històrica, tot i que el Llagostera és superior per pressupost”
Quim Boadas
JUGADOR DEL CASSÀ
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)