Girona

Cárcel, fins al 2019

Girona. El club amplia per dues temporades més el contracte del director esportiu, que expirava el juny del 2017. L'exsecretari tècnic de l'Hospitalet es consolida com a pilar del projecte

El Girona va anunciar ahir al vespre la renovació del contracte de Quique Cárcel. El director esportiu ja tenia un lligam amb l'entitat a mitjà termini, perquè expirava el juny del 2017, però el club ha decidit prorrogar-lo per dues temporades més, fins al 2019. Un senyal més de la confiança plena dels propietaris de l'entitat en l'exsecretari tècnic de l'Hospitalet, que es consolida com a pilar esportiu d'un projecte que té l'ambició de créixer en els pròxims anys.

Quique Cárcel va arribar a Montilivi el juliol del 2014, arran de la renúncia d'Oriol Alsina, que havia anunciat que mantindria el càrrec de director esportiu del Girona malgrat l'ascens del Llagostera però que se'n va acabar desdient. Cárcel, que havia adquirit experiència com a secretari tècnic de l'Hospitalet –el club on es va retirar com a jugador–, va aterrar a Girona amb molta feina per fer, poc marge (va ser presentat el 3 de juliol) i uns quants dubtes al club. Es va trobar una plantilla de 12 jugadors, i els primers reforços no van arribar fins al 14 de juliol, dos dies abans de començar la pretemporada. La temporada 2014/15, però, va acabar sent la més brillant de la història del Girona, i el club va decidir a mitja temporada –el 18 de desembre– ampliar el contracte del director esportiu per dues temporades, fins al juny del 2017. Era encara en l'època de l'anterior propietat al club i, de fet, malgrat la brillant trajectòria de l'equip, hi va haver un munt de problemes econòmics.

Va dir no a Las Palmas

Tot i que no va significar cap canvi en la durada del contracte, el canvi de mans del club va significar un impuls per a Quique Cárcel. Home de plena confiança de Pere Guardiola, ideòleg del projecte, el pes de Cárcel a l'entitat va quedar reforçat. La confiança va ser recíproca, fins al punt que Cárcel va desestimar una oferta per assumir la màxima responsabilitat a Las Palmas, a primera divisió. El paper principal de Cárcel a Montilivi s'acaba de consolidar ara amb l'ampliació del contracte. El director esportiu, de fet, fa temps que treballa per dissenyar el futur esportiu d'un projecte seriós i ambiciós. Més enllà de proposar la renovació del contracte a diversos jugadors de la plantilla, Cárcel també treballa per reforçar l'estructura tècnica de l'entitat.

PAPER CLAU

Els amos tenen tota la confiança en Cárcel, que està dissenyant el futur esportiu

CINC ANYS DE VINCLE

Va arribar a Montilivi el juliol del 2014, arran de la renúncia d'Oriol Alsina

Un any més que Pablo Machín, Granell i Aday

La vinculació de Cárcel amb el Girona serà superior a la que va firmar a l'estiu el tècnic, Pablo Machín, amb qui el club va tancar un acord a llarg termini, poc habitual en els entrenadors, de tres temporades. Machín acaba contracte el juny del 2018. Com l'entrenador, també tenen dues temporades més de contracte els dos jugadors a qui Cárcel ha renovat des de l'arrencada de lliga, Àlex Granell i Aday Benítez. De fet, Cárcel fa temps que va al darrere d'uns quants jugadors de la plantilla (Pere Pons, Kiko Olivas, Jaime Mata, Becerra, Eloi i Rubén Alcaraz) per lligar-los per més temporades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)