Territorial

Un MIC que trenca rècords

Futbol de base. La millor competició del món en les categories de promoció celebra, a partir d'avui, l'edició amb més equips (253) i països participants (40), més partits (667) i més seguiment previst (220.000 espectadors)

Catorze anys després de la seva arribada a les comarques gironines, el Torneig Internacional de Futbol de Base MIC (Mediterranean International Cup) s'ha convertit en l'esdeveniment de les seves característiques més important del planeta i en una competició mastodòntica que any rere any continua creixent gràcies a l'alta demanda de clubs d'arreu del món. Fins al punt que aquest 2016 es batran tots els rècords de participació i d'impacte. L'edició que avui comença tindrà 253 equips inscrits –45 més que el 2015– provinents de 40 països dels cinc continents, un nou rècord que ha obligat, d'entrada, a buscar dos emplaçaments nous –Fornells de la Selva i Girona– fins a arribar a un total de 22 seus amb 29 camps de joc (24 de futbol 11 i 5 de futbol 7).

L'alt seguiment de la competició –es calcula que el MIC tindrà uns 220.000 espectadors– també és el motiu del trasllat de la seu principal des de Palamós, que ho era des del 2002, fins a Girona. La reducció de l'aforament de l'estadi municipal Palamós-Costa Brava, per tal de complir la normativa de la Lliga de Futbol Professional (LFP) i que el Llagostera hi pugui disputar els partits de segona divisió A, deixa com a única opció viable per a la disputa de les finals i la celebració de la inauguració l'estadi de Montilivi de Girona, ciutat que mai en quinze edicions havia rebut el MIC. A més, el nombre de jugadors, entrenadors, tècnics i persones vinculades als equips augmenta fins a 6.000, i el total de partits que es jugaran creix fins als 667, que són gairebé 50 més que l'any passat.

Torneig de futurs cracs

Les categories més multitudinàries són la cadet i la infantil, amb 64 equips cada una, seguides de l'aleví de futbol 7 (48), la juvenil (40) i l'aleví de futbol 11 (29). Per segon any també hi haurà una grup femení en les categories infantil-aleví, amb un total de 8 equips inscrits. Entre els equips més destacats no hi faltaran alguns dels habituals a la cita, com ara el FC Barcelona, el Real Madrid, l'Espanyol, el Manchester United, el Manchester City, el Liverpool, el Tottenham, l'Inter de Milà i el Porto. Un dels països que s'estrenaran en aquesta edició és les Filipines, amb la participació del Pilipinas Dragons. També hi haurà equips del Pakistan i del Perú, entre d'altres, i destaca l'increment d'inscrits del Japó, amb 10 clubs i 16 equips.

Tots els equips estan citats a partir d'avui i fins diumenge que ve a una competició que genera molta il·lusió entre els participants i que permet que jugadors de clubs modestos puguin enfrontar-se als cracs que, d'aquí a pocs anys, nodriran les millors plantilles del futbol mundial. De fet, és en el MIC on han brillat per primer cop alguns dels jugadors més destacats de l'actualitat, com és el cas dels del Barça Leo Messi, Neymar Júnior, Gerard Piqué i Sergio Busquets, el del Real Madrid Marcelo o el del Liverpool Coutinho, entre d'altres. El MIC és, doncs, un caldo de cultiu de futurs campions mundials que també atreu les mirades dels scouts, els caçadors de talents que els millors clubs del món envien a les competicions de futbol de base per detectar i, si cal, fitxar els millors jugadors.

Quart MIC Integra

Paral·lelament al MIC, també tindrà lloc la quarta edició del MIC Integra, un torneig dirigit als equips formats per persones amb discapacitat física. El MIC Integra té com a padrí aquest any el jugador català de l'Stoke City (Premier League) Bojan Krkic. En les anteriors edicions ho havien estat el jugador del Madrid Kiko Casilla, i els del Barça Andrés Iniesta i Gerard Piqué. La competició es disputarà íntegrament dissabte i tindrà una participació de 16 equips. Al matí, a Vidreres, es farà la fase regular i a la tarda es jugarà la final a Palamós.

Inauguració a les 10 del matí

La competició comença avui a Montilivi (9 h) amb el partit juvenil entre el Palamós i el Vila-real. Tot seguit (10 h) tindrà lloc la cerimònia d'inauguració, i en acabat es disputarà el partit de la categoria infantil entre el Girona i el Barça (11 h). Avui i demà es farà la fase de classificació en les diferents seus del torneig –vegeu infografia annexa– i entre divendres i diumenge tindran lloc la fase final i la de consolació. Les finals es disputaran totes en un únic escenari, l'estadi de Montilivi de Girona, aquest diumenge. D'aquí en sortiran els equips que succeiran els campions de l'any passat, que van ser el Màlaga (juvenil), l'Aspire (cadet i infantil), l'Espanyol (aleví futbol 7), el Real Madrid (aleví futbol 11) i l'Oberena (femení).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)