Girona

Una il·lusió estroncada

Javi Álamo torna a La Romareda, on li van obrir la porta de primera divisió en una etapa que se li va complicar per una greu lesió i el descens

El canari veu el Girona capaç d'accedir al ‘play-off' i confia fer demà un pas clau

Una temporada espectacular amb el Recreativo de Huelva, en la seva estrena a segona A, va destapar Javi Álamo. Extrem dret amb molta potència i qualitat, tenia 23 anys, havia acumulat experiència a segona B i va tancar aquell primer curs a segona A amb 37 partits, 2.944 minuts i sis gols. Era l'estiu del 2012 i el Saragossa, a primera divisió, va decidir endur-se'l a canvi d'un traspàs (proper al mig milió d'euros). Álamo, nascut a Gáldar (Las Palmas), encetava una etapa a La Romareda que havia de ser llarga –contracte fins al 2017– però que no va anar com esperava. “Tot futbolista té la il·lusió d'arribar a primera divisió, i el Saragossa em va oferir aquesta oportunitat. Els he d'estar molt agraït, tot i que va ser una pena que l'any no anés com esperàvem.” Ell es va lesionar de gravetat, el Saragossa va baixar i, a segona A, tot va ser més difícil. Avui Álamo torna a La Romareda, “amb moltes ganes de tornar-hi”.

Álamo va arribar a Saragossa avalat pel tècnic, Manolo Jiménez, però li va costar arrencar. Fins a Nadal va jugar quatre partits de lliga. Al gener va començar a encadenar partits, entre lliga i copa, fins que en un duel contra el Sevilla es va trencar el lligament encreuat anterior del genoll dret. De sobte, la projecció quedava estroncada. I la seva il·lusió, també. “Era precisament quan més minuts estava tenint, i vaig haver d'aturar-me més de mig any. Era una pena perquè tenia moltes ganes de jugar a primera, i l'equip va baixar.” Un cop a segona A, les coses tampoc van acabar de funcionar. “És un club que ha de ser a primera, i la temporada que vam baixar no va ser fàcil. El club va fer un gran esforç per fer una plantilla de garanties, i entre una cosa i l'altra no va funcionar. L'any passat, la llàstima va ser quedar-nos sense ascens en els últims minuts a Las Palmas.” En dues temporades a segona A, l'exjugador del Recreativo va acumular 48 partits (2.428 minuts) i va marcar dos gols.

Es va perdre el primer

Javi Álamo té tots els números de ser titular demà. En canvi, no va poder jugar el partit de la primera volta, perquè estava de baixa per una lesió al genoll. Álamo sí que va participar en el doble enfrontament de play-off del juny passat, tot i que va entrar des de la banqueta tant a La Romareda com a Montilivi. “Després d'aquell 0-3, pensàvem que seria molt i molt difícil. Però tot se'ns va començar a posar de cara en la tornada, ja en la primera part”, recorda.

Ara, el Saragossa, cinquè, està en plena lluita a la zona alta. I el Girona, dotzè amb cinc punts menys, aspira a accedir al play-off. “Jo hi confio molt. És veritat que no vam començar bé, però cap equip ens ha passat per sobre. Mereixíem guanyar el líder, cosa que ens hauria permès enganxar-nos als de dalt. I, tot i perdre l'oportunitat, encara hi som a temps. Si volem enganxar-nos als de dalt, hem de guanyar”, explica el canari, que la setmana passada va recuperar la titularitat, un cop superada una sanció. Álamo acumula 1.181 minuts en 19 partits, en una temporada marcada fins ara per la irregularitat i per l'exigència d'adaptar-se a una posició que desconeixia. “Com més jugo, més bé es porta això del carril. És un lloc exigent, s'ha d'estar molt bé físicament, i és veritat que m'ha faltat continuïtat. A veure si la vaig agafant i vaig anant de menys a més, que és l'objectiu”, reconeix. Álamo és un dels jugadors que el Girona té lligats per a la temporada que ve, tot i que de fet ara juga a Montilivi com a cedit pel Saragossa. La cessió és una fórmula que va proposar el club aragonès per estalviar-se una rescissió –el contracte expirava el juny del 2017– que l'hauria condicionat en el límit salarial que marca la Lliga de Futbol Professional.

SENSE BRILLAR

Va jugar 7 partits a primera abans de la lesió al genoll, i a segona A el rendiment no va ser l'esperat

EL PROTAGONISTA

La cessió va ser una fórmula proposada pel Saragossa abans de la rescissió del contracte (2017)
Confio molt en el Girona i encara hi som a temps. Si volem enganxar-nos als de dalt, hem de guanyar
Javi Álamo
Tot jugador vol arribar a primera, i el Saragossa me'n va donar l'oportunitat. La pena va ser que no va anar com esperàvem
Tinc moltes ganes de tornar a La Romareda. Hi ha exigència perquè és un club que ha de ser a primera i quan no hi és, és difícil

La incògnita Granell es resol avui

El Girona farà aquest matí la darrera sessió de la setmana, que ha de servir bàsicament per determinar si Àlex Granell entra o no en la llista de jugadors que viatjaran a la tarda cap a Saragossa. “L'evolució és molt bona. Podríem optar per ser atrevits, però queda un entrenament i després prendrem la decisió”, va dir Pablo Machín respecte al gironí. Si no hi ha la certesa del 100% que la lesió muscular ja és història, el més probable és que el tècnic sigui més conservador i esperi una setmana més a posar en dansa Granell. Machín també va indicar que Borja García no va acabar la sessió d'ahir “més per precaució que per cap altra cosa”, tot i que res no fa pensar que l'exjugador del Còrdova no pugi avui a l'autocar. Les baixes que són segures són l'habitual de Rubén Sobrino, que continua fent passes endavant en el seu inacabable procés de recuperació; Aday, que en té ben bé per un mes, i Pere Pons, que encara no s'ha vestit de curt després de lesionar-se. “La recuperació no va tan ràpida com voldríem, però l'evolució és bona i la sort és que se li va agafar a temps, perquè hauria pogut ser una lesió molt més important”, va dir Machín.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)