Territorial

L'empenta de Montilivi

Fins als quarts. El Girona infantil, que va destacar en la inauguració, va caure eliminat per l'Inter de Milà. “El camí ha estat un premi”, diu el tècnic

De les cinc categories masculines, l'equip de les comarques gironines que més lluny ha arribat en la setzena edició del MIC és el Girona infantil, que va caure eliminat ahir a Platja d'Aro per l'Inter de Milà, un dels conjunts més potents de la categoria (1-3). “En dues jugades absurdes s'han situat 0-2 i, tot i que hem fet l'1-2, un gol des de lluny en la segona part ha acabat de trencar el partit”, valorava Javi García, entrenador del Girona, que reconeixia el nivell alt del conjunt italià. “Centrals molt forts, laterals físics... gent molt poderosa.” El tècnic, però, estava orgullós de la trajectòria del seu equip, que va eliminar el Móstoles i el Tuttifutbol abans de trobar-se l'Inter. “Hem fet un bon paper i hem deixat el nom del Girona força bé.”

El Girona infantil va ser un dels protagonistes de la inauguració de dimecres, ja que va obtenir un empat de mèrit contra el Barça. “Aquell primer dia ja ens va marcar força. Jugar en un camp tan gran, amb tanta gent a l'estadi, i fer tan bon paper ens va servir per creure que, amb treball, podíem arribar fins on ho hem fet”, valora l'entrenador. “La competició ens ha servit per continuar millorant, i el camí que hem fet ha estat un premi per al treball dels jugadors. Han viscut moments fabulosos, amb equips contra els quals és molt difícil enfrontar-se.” Ahir, al camp hi havia molt d'ambient. “I quan hem marcat, s'ha notat que la gent volia que guanyés el Girona.” En la lliga de divisió d'honor infantil, el Girona està fent un bon paper i és sisè. “Tenim la permanència ben encarrilada i mirarem de quedar com més amunt millor”, resumeix l'entrenador.

Un tècnic amb molt recorregut com a jugador

L'entrenador del Girona infantil és Javi García, però no l'exjugador del primer equip, sinó un tècnic que, malgrat que va néixer a Girona (el 1977), es va criar des de ben petit a Granada. “Venia cada estiu”, recorda. Javi García va fer una llarga trajectòria com a jugador en el futbol professional. Va jugar amb el Granada a segona B, i el 1999 va fer el salt a segona A, amb el Lleida. Després va passar pel Recreativo, amb el qual va debutar a primera divisió (32 partits el curs 2002/03) i va tornar al Granada. Retirat el 2010, va formar part del cos tècnic i va viure, entre altres, el Girona-Granada del febrer del 2011, amb Montilivi ple a vessar. Per raons familiars, se'n va anar al Maresme. I aquesta temporada s'ha fet càrrec de l'infantil del Girona, després que el seu fill superés una prova per jugar al cadet.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)