Girona

Cada punt i cada gol compten

El triomf al camp del Saragossa permet al Girona entrar en el tall definitiu de candidats a tot, però les batusses estan assegurades, perquè és un gran vagó amb catorze equips per als sis primers llocs

Dels onze partits que falten, els de Machín en tenen vuit contra rivals directes, començant pel de diumenge a casa contra l'Osasuna

Del vagó de quinze candidats que hi havia la setmana passada a les sis primeres posicions n'ha caigut el Numància. No és res matemàtic, però tot indica que l'equip de Sòria ho té complicat per recuperar el terreny perdut després de l'1-0 a Tarragona (té el 14è a tres punts; el 6è, a vuit, i els llocs d'ascens directe, a catorze). I el Tenerife, que està fent la goma, quedarà despenjat aquest cap de setmana si no suma els tres punts a casa contra el Lugo.

Superada la jornada 30, cada detall, cada punt i cada gol compten. El 0-3 del Girona a La Romareda va valer tres puntassos, el goal average i també un increment gens menyspreable en la diferència de gols, que ara és de +10. És un altre element a tenir molt present a l'hora de desfer empats simples i múltiples en un tram final de lliga en què la igualtat és extrema. Només el líder, el Leganés (+19), i el Nàstic (+11) superen en aquest apartat el Girona, que no és precisament un exemple de rendibilitzar bé els gols (l'Elx té un punt més que els gironins malgrat tenir una diferència de gols de -3).

Rearmats

El Girona va sortir ben parat el cap de setmana a Saragossa d'un enfrontament molt perillós, perquè la derrota (fins i tot l'empat) l'haurien deixat si fa no fa al límit del descarrilament. L'equip té ara la possibilitat de fer un pas endavant en un altre partit –diumenge contra l'Osasuna– marcat en vermell en el qual hi ha en joc més que tres punts. El triomf, encara que sigui per la mínima, suposaria matar dos ocells d'un tret, ja que superaria l'Osasuna (ara cinquè) en la classificació i li guanyaria amb solvència el goal average (hauria sumat els sis punts contra el conjunt navarrès gràcies al 0-1 de la primera volta a El Sadar).

En les últimes onze jornades de lliga, els de Machín han de disputar vuit enfrontaments directes. En aquest punt del curs, fins i tot és una sort, ja que l'equip blanc-i-vermell passa el moment més dolç de la temporada (és el segon millor equip del 2016, només superat pel Leganés) i l'embranzida que porta venint des del darrere el converteix en un rival temible.

Cinc a casa, sis a fora

A hores d'ara no hi ha en perspectiva cap partit que es pugui considerar assequible, perquè els que no són rivals directes són equips que estan lluitant per la permanència (l'Albacete en la jornada 35, el Mallorca en la 39 i la Ponferradina en la 42). És evident, però, que cada jornada que passi canviarà l'escenari tant per dalt com per baix. En tot cas, el Girona no enxamparà amb la guàrdia baixa cap dels quatre propers rivals (Osasuna, Lugo, Alavés i Albacete).

A l'equip de Pablo Machín li queden més partits lluny de casa (Lugo, Albacete, Córdova, Elx, Valladolid i Ponferradina) que no pas a Montilivi (Osasuna, Alavés, Tenerife, Mallorca i Alcorcón), però això no és cap inconvenient per als gironins, que han sumat els mateixos punts a camp propi que a camp contrari (22). A més, des que Machín es va fer càrrec de l'equip fa dos anys, el Girona és un especialista com a visitant, com indiquen els seus números amb el tècnic de Gomara: 22 triomfs, 8 empats i 13 derrotes en les 43 sortides.

De fet, el Girona és ara el tercer millor visitant de la categoria. Els 22 punts actuals (6 victòries, 4 empats i 5 derrotes) només els superen l'Alavés (23) i el Mirandés (23). L'equip burgalès (21-23) i l'Osca (13-20) són els dos únics equips amb millor balanç a fora que a casa.

EL ‘GOAL AVERAGE'

El Girona el perd amb el Nàstic i el guanya amb el Saragossa, l'Oviedo i el Mirandés

DIFERÈNCIA DE GOLS

El +10 que tenen els de Machín només el superen el +19 del Leganés i el +11 del Nàstic
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)