Territorial

Objectius complerts a mitges

Cara i creu. El Girona juvenil té ben encarrilada la permanència a la divisió d'honor, mentre que el Girona B ha fallat en el seu repte d'assolir l'ascens a tercera i ha de lluitar per salvar-se

La base del Girona ha pràcticament complert un dels dos objectius que s'havia plantejat aquesta temporada, el de mantenir l'equip juvenil en la màxima categoria espanyola, la divisió d'honor. L'altre objectiu, fer pujar l'equip B a tercera divisió, ja no és només inassumible, sinó que ha canviat substancialment i consisteix a salvar la categoria.

Els juvenils compleixen

El Girona juvenil va aconseguir el cap de setmana passat una important victòria contra el Saragossa (1-0) que, si bé no certifica la permanència, sí que serveix per deixar-la ben encarrilada. L'equip de Robert Vila és ara a 7 punts de la zona de descens quan només en queden 9 en joc. Una sola victòria en els tres partits restants el salvaria matemàticament, però Vila avisa de les dificultats que l'equip tindrà en els últims partits: “Aquesta setmana tenim una sortida difícil a Mallorca. Ho podem fer bé, perquè l'equip ho ha demostrat en altres camps importants, com el del Barça, però no ens enganyem. Al Mallorca, a casa seva, se li han escapat pocs punts.” Tampoc considera que siguin fàcils els dos partits següents: “Després vindrà a casa el Lleida, que és un rival directe i que aquesta setmana té un partit fàcil [contra La Salle]. Si guanyen tres punts i nosaltres perdem vindran a jugar-se la vida. I, per acabar, tenim un desplaçament al camp de La Salle en un partit que podria ser clau.” Un fet que beneficia el Girona –i vital en cas d'empats– és que té l'average a favor amb tots els seus rivals directes a excepció del Lleida, contra el qual encara s'ha d'enfrontar en la segona volta.

La bona temporada del juvenil A es repeteix en el cas del juvenil B, que és segon de preferent a dos punts del Figueres i amb possibilitats de pujar a la lliga nacional. Ivan Hammouch, adjunt de Quique Cárcel en la secretaria tècnica, considera que la temporada del B ha estat “excepcional”: “Pujar no és prioritari, però, ja que hi som posats, seria molt important per fer créixer el futbol de base de Girona perquè el club sigui referent a Catalunya. Si no tenim premi, però, haurem de felicitar els nois igualment.”

El Girona B s'encalla

Ben al contrari que els dos equips juvenils, el Girona B ha decebut en el seu objectiu d'escalar a la tercera divisió. Ara mateix ocupa una de les quatre posicions de descens del seu grup de primera –és 15è– a un sol punt de la salvació, que serà el seu únic objectiu en les nou últimes jornades. El calendari no l'acompanya. El Girona jugarà contra tres dels seus rivals directes –Lloret (14è), l'Escala (17è) i Molletenca (18è)– i contra tres equips classificats entre els quatre primers –Manresa (2n), Vilassar de Mar (3r) i la Jonquera (4t)–. A favor, però, hi té el fet que jugarà més partits a casa (5) que a fora (4). Ivan Hammouch fa “autocrítica”, però també considera que hi ha hagut una “sèrie de condicionants” que han fet canviar els “objectius”: “No és normal que en una temporada hi hagi tantes lesions d'encreuats o que hagin marxat jugadors importants en el mercat d'hivern.” Dos mesos tindrà el Girona per redreçar el rumb.

LES VALORACIONS

Hem de ser conscients que hem de fer els números exactes abans de considerar que ja tenim la permanència
Hem après a competir de veritat. Aquests nois s'estan fent homes. Han après a base de cops. I aquest any n'han rebut uns quants
Seria un error pensar que amb la victòria contra el Saragossa ja ho tenim fet
Robert Vila
ENTRENADOR DEL GIRONA JUV. a
El juvenil ho té molt encarrilat. És un equip que ha crescut al llarg de la temporada amb jugadors de segon any
Amb el B hem de ser autocrítics, però no és normal que hi hagi tantes lesions d'encreuats
Ivan Hammouch
ADJUNT DE LA SECRETARIA TÈCNICA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)