El Girona es queda a mitges

Oportunitat perduda dels de Pablo Machín, que s'han de conformar amb un sol punt el dia que la victòria hauria significat un gran salt qualitatiu en la taula

Els locals van dur el pes del partit i van tenir més oportunitats que l'Osasuna, però els navarresos també van inquietar Becerra, que ja és el porter menys golejat

Si el futbol es mesurés amb els paràmetres de la boxa i no amb gols, probablement el Girona hauria guanyat ahir per punts, tot i que quan l'intercanvi de cops era més intens, també va córrer el risc de perdre el combat per KO en un parell de contres perillosíssimes de l'Osasuna. Els gols, però, no es van presentar a Montilivi i el 0-0 final va significar un punt que no va satisfer del tot els de Pablo Machín i un altre que va deixar força més content els d'Enrique Martín. Malgrat encadenar el vuitè partit sense perdre a casa, el Girona es va quedar a mitges: haver guanyat hauria significat un salt enorme en l'escalada que els blanc-i-vermells estan protagonitzant en la segona volta, ja que s'haurien situat a set punts dels llocs d'ascens directe (ara a nou) i a només un del sisè classificat (ara a tres).

Vent a favor

Li va costar ben bé un quart d'hora al Girona a trobar-se mínimament còmode sobre la gespa i a adonar-se que el vent a favor i les passades llargues són incompatibles. Els de Machín no van ser aquell equip punyent des del primer minut, sinó que van entrar al partit amb el peu esquerre, cosa que va fer que l'Osasuna, ben plantat al darrere amb una línia de cinc, tingués un inici més plàcid del que s'esperava. Fins que els locals no van veure clar que les vies per fer mal eren els carrils o les passades interiors a Borja García, als navarresos no se'ls va fer ni pessigolles. El tret de sortida per als gironins va ser una doble ocasió en el minut 18, salvada primer per un defensa sota els pals i després per Nauzet, que va volar per desviar una volea de Rubén Alcaraz, un jugador que està aprofitant la baixa de Pere Pons per créixer partit a partit. L'ocasió va animar el Girona, que va tenir una fase de màxima efervescència en què hi va haver un gol anul·lat a Alcalá (22') –l'àrbitre ja havia assenyalat falta prèvia d'un altre jugador local–, un cop de cap de Lejeune a fora (24') i una rematada de Miguel Flaño que no va acabar en autogol després d'una gran acció de Clerc perquè el pal va evitar l'1-0 (27'). Van ser, sense cap dubte, els millors moments del Girona de la primera part, tot i que els de Machín es van oblidar també de fer una cosa imperativa quan es té el vent a favor: xutar des de la llarga distància. Rubén Alcaraz i Eloi no van trobar situacions de rematada o no van gosar armar la cama quan van tenir l'oportunitat. L'Osasuna, que va fer la seva, va superar els moments de més angoixa i Álex Berenguer sobretot es va encarregar que la defensa local mantingués la guàrdia alta amb algunes cavalcades interessants a tres quartes parts de camp.

Equilibri de forces

Quatre minuts va tardar Roberto Torres a provar un xut des de casa seva veient si el vent, ara a favor de l'Osasuna, li donava un cop de mà. Els visitants semblava que tenien més clar que el Girona com s'havia de jugar amb el vent d'esquenes, tot i que només ho va semblar perquè tampoc es van prodigar des de fora de l'àrea.

Machín va decidir moure fitxa molt més aviat que altres vegades i va donar entrada a Granell i Lekic en substitució d'Eloi i de Mata. A més dels carrils (menys inspirats i més cansats que en la primera part) i Borja Garcia (també en fase d'apagament), l'esquerra del gironí era un argument més per posar pilotes a l'àrea. I la posterior entrada ja en la recta final de Jairo era un últim intent, ja una mica a la desesperada, de buscar alguna pilota solta a l'àrea que qualsevol dels puntes pogués endreçar. Va sobtar, això sí, que Jairo entrés per Borja García i no pas per Cristian Herrera, que va endarrerir la seva posició. La lucidesa ofensiva del Girona es va acabar de sobte i en els deu últims minuts i en l'afegit, la porteria de Nauzet no va passar per cap situació de risc.

Quan no es pot guanyar un partit el més important és no perdre'l. A diferència de la primera part, l'Osasuna no es va quedar al seu cau en la segona. No va fer el 0-1 de miracle en el minut 53 –amb Becerra ja batut, el xut d'Urko Vera el va salvar sota els pals Lejeune– i quan el partit es va trencar i cada robatori era una transició cap a l'altra porteria, la porteria local va passar per situacions de risc. Especialment l'última, en què Roberto Torres va rematar
al pal i Alcalá es va jugar
el tipus per enviar la pilota a córner. El 0-1 hauria
estat un cop letal per als gironins, que almenys amb l'empat han pogut salvar el goal average i es mantenen amb possibilitats de tot.

OSASUNA: Nauzet; Aitor Buñuel (Javier Flaño 64'), Tano, Miguel Flaño, David Garcia, Oier; Manuel Sánchez, Otegui (De las Cuevas 60'), Roberto Torres; Álex Berenguer (Maikel 82') i
Urko Vera.

GIRONA: Becerra; Kiko
Olivas, Alcalá, Lejeune;
Javi Álamo, Eloi (Granell 56'), Rubén Alcaraz, Clerc, Borja García (Jairo 84'); Mata (Lekic 56') i Cristian Herrera.

LA PRIMERA PART

Malgrat dominar, el Girona no va acabar de llegir prou bé el partit amb vent a favor

L'OSASUNA

MINUT A MINUT: 4' Álex Berenguer creua la pilota i l'envia al fons de la porteria, però l'acció ja estava invalidada per l'àrbitre a causa d'unes mans d'Urko Vera en una lluita prèvia. 11' Álex Berenguer remata des de la frontal de l'àrea però molt forçat i també molt desviat. 18' Borja cargola una pilota i el mal refús de Nauzet no li costa un autogol perquè un defensa visitant salva l'1-0 des de la mateixa línia de gol. El refús el recull Rubén Alcaraz, el qual des de la frontal de l'àrea etziba una volea espectacular que Nauzet envia a córner amb una intervenció també majúscula. 22' Córner a favor del Girona que acaba amb una rematada de cap d'Alcalá a la xarxa, tot i que l'acció ja estava anul·lada per una falta prèvia en atac. 24' Córner que executa Borja García, pentina Mata i Lejeune, a l'altura del segon pal, remata de cap massa alt. 25' Falta a favor de l'Osasuna penjada a l'àrea i Roberto Torres treu del cap una rematada molt franca a Urko Vera, que estava en situació immillorable. 27' Progressió de Clerc per l'extrem esquerre i centrada rasa dins l'àrea que gairebé acaba amb un autogol de Miguel Flaño, que envia la pilota al pal de la seva pròpia porteria. Cristian Herrera recull el refús, però Nauzet tapa bé el pal curt i envia l'esfèrica a córner. 32' Rebuig defectuós de Becerra que intercepta Álex Berenguer i cedeix la pilota a Roberto Torres, que prova el xut des de la frontal i el porter del Girona bloca la pilota damunt la ratlla. 40' Álex Berenguer guanya la línia de fons i posa una pilota molt tova que Becerra bloca amb dificultats però també amb seguretat, evitant la rematada d'Urko Vera, que ja ensumava la pilota. 48' Gran acció d'Alamo per la dreta amb centrada dins de l'àrea que ni Mata ni Borja García arriben a rematar tot i que l'assistent ja havia aixecat la bandera assenyalant fora de joc. 49' Roberto Torres prova de sorprendre Becerra amb una rematada des de trenta metres, però el porter, ben col·locat bloca la pilota i evita el 0-1. 53' Becerra no mesura bé del tot la sortida, però tot i això refusa el xut amb la puntera d'Álex Berenguer. La pilota queda solta dins l'àrea i la rematada de Roberto Torres la salva sobre la línia Lejeune quan el 0-1 semblava inevitable. 59' Embolic monumental a l'àrea de l'Osasuna, amb Lekic, Cristian Herrera i Borja García intentant ficar la pilota a dins i cinc defenses locals intentant allunyar-la. L'acció acaba amb un xut de Borja García a fora quan tot Montilivi ja estava cantant el gol. 63' Córner que executa Granell i cop de cap net de Lejeune, però Nauzet atrapa la pilota, ben col·locat. 65' Nou servei de cantonada a favor de l'equip local que torna a executar Granell i la rematada de cap d'Alcalá es perd un pam al pal dret de la porteria de Nauzet. 75' Centrada de Granell, Lekic la deixa de cap per a Cristian Herrera i la rematada d'aquest la salva Nauzet amb una gran intervenció. 77' Cristian Herrera guanya la línia de fons, però quan té Lekic i Borja en línia de rematada Nauzet llegeix bé les intencions del davanter i intercepta la seva passada. 86' Roberto Torres troba una autopista per l'esquerra, es planta tot sol davant Becerra i el seu xut s'estavella al pal. Alcalá acaba enviant a córner quan dos davanters de l'Osasuna ja es disposaven a rematar el gol a porteria buida.
ÀRBITRE: Piñeiro Crespo, del col·legi asturià. T.G.: al local Lekic (90'), i als visitants Urko Vera (16'), David Garcia (47') i De las Cuevas (92'). T.V.: cap. PÚBLIC: 5.328 espectadors a Montilivi.

MÉS OCASIONS

Nauzet, el pal i la falta de punteria van evitar que els locals marquessin abans del descans

MACHÍN MOU FITXA

El tècnic va trigar nou minuts en la segona part a fer sortir a la gespa Lekic i Granell

A BATZEGADES

Per moments, el partit es va descontrolar i els dos equips es van intercanviar cops
El triomf hauria situat els gironins a set punts de l'ascens directe i a un del ‘play-off'
Va tenir dues ocasions capitals, una salvada per Lejeune (53') i una altra al pal (86')
Bona actuació dels centrals, els carrilers i Rubén Alcaraz, i poca inspiració en atac