Girona

Clerc es fa seu el carril esquerre

La baixa d'Aday, que s'ha perdut els tres últims partits després de lesionar-se ben aviat a Almeria, condicionava els dos carrils, perquè el vallesà alternava la dreta i l'esquerra. Al costat dret, Javi Álamo comença a tenir continuïtat –tres partits seguits de titular–, i l'esquerra comença a ser propietat de Carlos Clerc. El badaloní, que va tenir alguna fase irregular durant la primera volta, ha anat progressant i augmentant el seu rendiment, especialment a l'hora d'atacar pel carril, un dels senyals d'identitat de l'esquema de Pablo Machín. Clerc reconeix que viu probablement el seu millor moment de la temporada. “Em sol passar, que arribo bé a les últimes jornades. Em sento còmode, l'equip està en disposició de lluitar per objectius importants, i tot hi ajuda.”

Clerc va quedar fora de la convocatòria, de manera sorprenent, de l'Alavés-Girona del 14 de novembre. La setmana següent, en canvi, va ser titular contra l'Albacete i va marcar el seu únic gol en la lliga. I des d'aleshores, ha jugat sempre, cada setmana. Són dinou partits seguits, dels quals disset com a titular. I els tres últims, sense Aday, els ha jugat sencers. L'esquerrà s'ha anat trobant còmode en un esquema que potencia molt els carrils. “Són conceptes una mica diferents als del lateral, però m'agraden. Sempre demanava a un equip tenir recorregut, i aquí no en falta. Tinc llibertat per anar a dalt, per centrar o jugar-me-la individualment, però també he de pencar en tasques defensives.” El badaloní explica què li ha anat demanant Machín: “Sobretot, que tingui confiança, que quan sigui a dalt m'atreveixi amb l'un contra un. I que defensivament estigui concentrat, perquè una badada a segona A costa un gol.”

Clerc està cedit per l'Espanyol, amb el qual té una temporada més de contracte. Nega que els cedits afrontin de manera diferent la recta final de la lliga –“tothom s'hi juga molt”– i sap que no pot frenar. “He de fer una bona temporada perquè em deuen estar observant, i he de donar tot el que tinc per arribar allà amb els deures fets i mostrar que tinc nivell per quedar-m'hi.” De moment, però, no vol pensar en futur.

EL PROTAGONISTA

Demanava tenir recorregut, i aquí no en falta. Tinc llibertat per arribar a dalt, però també he de pencar al darrere
Cedit o no, si fas un mal final, els equips ho miren. He de tornar a l'Espanyol amb els deures fets
Carlos Clerc

EN PROGRESSIÓ

Ha anat aprofitant cada cop més el recorregut i la profunditat, dues de les seves virtuts

MÉS MINUTS

No es perd cap partit des del novembre i, sense Aday, n'encadena tres de sencers
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)