Diluïts enmig de la tempesta

Nàstic. L'equip grana mostra la seva versió més grisa contra l'Osca, que va avançar-se en el minut 10 i va portar sempre la batuta, i veu acabada la seva ratxa de dotze partits invicte

Com qui s'aixeca un diumenge fet pols, després d'una nit d'excessos, el Nàstic va mostrar a El Alcoraz una cara oposada a la que havia ensenyat fa una setmana contra el Còrdova. La ressaca del 4-4 va ser molt dura i els grana, precipitats i frustrats contra un Osca sòlid i eficient, van acabar encaixant una derrota que posa fi a la ratxa de dotze jornades invictes. Christian va avançar els aragonesos en el minut 10, i després ja va ser impossible. Del poder de reacció del diumenge anterior, res de res. Els de Vicente Moreno només van donar símptomes de recuperació en els últims quinze minuts, després que el partit se suspengués per una calamarsada, però llavors el 2-0 ja lluïa en el marcador i era massa tard. En els primers 45 minuts el Nàstic va veure's del tot aclaparat per un Osca que, sense haver-se de desgastar massa, va acaparar tot el perill. L'arrencada de l'equip local va ser tan atordidora que en el minut 10 el Nàstic ja perdia. Després d'un avís de Fran Mérida en una falta llunyana i d'un xut enverinat de Samu Saiz, Christian va obrir la llauna aprofitant un rebot de Suzuki dins l'àrea, després d'una acció d'estratègia. Al central cantàbric tan sols li va fer falta posar el peu per batre Reina. Amb l'1-0, el monòleg local va continuar. Els aragonesos en van fer prou a mantenir el Nàstic a ratlla per manar. Així, la primera rematada visitant no va arribar fins al 44', però va ser un cop de cap innocentot de Jean Luc.
El guió es repeteix
Si en el primer temps l'Osca va necessitar deu minuts per fer un gol, després de la represa en va requerir quinze. Amb el Nàstic molt precipitat i sense generar perill, els blaugrana van ampliar l'avantatge en el 61', traient suc d'una inconcreció defensiva de Mossa. González va aprofitar una precisa assistència de Valentín per plantar-se sol davant de Reina i va batre el porter grana amb un xut creuat i col·locat, lluny del seu abast. Amb el 2-0, el Nàstic no va saber tenir el cap fred i va abusar del joc directe. L'únic que va reactivar els grana va ser l'aturada que hi va haver en el minut 75, quan va començar a pedregar a El Alcoraz. A la tornada d'aquesta pausa obligada, els de Vicente Moreno van treure tot el seu orgull per assetjar la porteria de Leo Franco. Això sí, tota aquella inspiració que hi va haver contra el Còrdova, va diluir-se, i el resultat ja no va canviar.

OSCA2
NÀSTIC0

OSCA: Leo Franco; Morillas, Valentín, Christian, Nagore; Fran Mérida, Aguilera (Íñigo Ros, 75'); Darwin Machis, González (Gaspar, 87'), Samu Saiz (Camacho, 89'); i Arruabarrena. NÀSTIC: Manolo Reina; Suzuki, Iago Bouzón, Pablo Marí, Mossa; Madinda, Aburjania (Juan Muñiz, 70'); Jean Luc, Emana, Naranjo (Xisco Muñoz, 59'); i Aníbal (Tejera, 46'). GOLS: 1-0 (10') Christian. 2-0 (61') González. ÀRBITRE: Trujillo Sánchez (col·legi canari). T.G.: als locals Morillas i Christian; i als visitants Naranjo, Iago Bouzón, Juan Muñiz i Madinda. PÚBLIC: 3.242 espectadors.