Territorial

Ningú no vol despenjar-se

1a catalana. Els sis equips que lluiten per salvar la categoria, quatre dels quals són gironins, van guanyar el cap de setmana passat els seus respectius partits

El Farners, el Girona B, el Lloret i l'Escala, els quatre equips gironins que tenen possibilitats reals de conservar la categoria, no van afluixar en l'última jornada i van guanyar els seus respectius partits. Un cinquè equip gironí, l'Abadessenc, que va perdre, encara té possibilitats matemàtiques de salvar-se, però la distància que el separa de la permanència –13 punts quan en queden 21 en joc– ho fa gairebé impossible.

Entre els equips gironins que lluiten per salvar-se, els únics que ocupen un lloc fora del descens són el Farners i el Girona B, que són tretzè i catorzè, respectivament. Els segueixen el Lloret (quinzè) i l'Escala (setzè), però les diferències entre els quatre equips –només cinc punts entre el Farners i l'Escala– són molt ajustades i deixen el desenllaç de la temporada ben obert. Els altres dos rivals que aspiren a la permanència, el Vic (onzè) i el Mataró (dotzè), també van aconseguir la victòria en l'última jornada, de manera que la classificació entre l'onzè i el setzè classificats no va tenir cap variació perquè tots els equips van sumar els tres punts. A set jornades del final de la lliga queda clar, doncs, que ningú vol quedar despenjat. L'objectiu és evitar les quatre últimes posicions, de la quinzena a la divuitena. També baixarà, però, el pitjor catorzè classificat dels dos grups de primera catalana. El Girona ocupa aquest lloc en el grup 1, però té cinc punts més que el catorzè classificat del grup 2, el Viladecans. Per la dinàmica de la temporada, es fa difícil pensar que la situació pugui revertir-se abans de l'última jornada.

La Jonquera no falla

El sisè equip gironí de la categoria, la Jonquera, que aspira a l'ascens, també va guanyar el seu partit, de manera que l'Abadessenc va quedar com l'únic equip de la demarcació que no va poder aconseguir els tres punts.

LA DADA

Cinc dels sis equips gironins de la categoria van guanyar els seus partits
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)