Territorial

Els joves van fent via

Divisió d'honor juvenil. El Girona, amb un equip sense jugadors amb experiència en la màxima categoria espanyola, va complir en la penúltima jornada l'objectiu de salvar-se

El Girona recuperava fa un any la màxima categoria juvenil del futbol espanyol, la divisió d'honor, després d'un any en la lliga estatal i es disposava a preparar un equip per abordar la competició amb la salvació com a objectiu més sensat. La plantilla es va renovar amb profunditat –només van continuar quatre jugadors que van viure l'ascens– i es va confeccionar un bloc nou sense cap jugador amb experiència prèvia en la divisió d'honor i amb majoria de jugadors de segon any. Malgrat això, els de Robert Vila van complir el seu objectiu i dissabte van segellar la permanència, després d'empatar contra el Lleida (1-1) en la penúltima jornada.

Robert Vila explicava després del partit que l'equip era conscient de les dificultats de la categoria: “Sabíem que partíem amb un equip que no tenia cap jugador amb experiència a divisió d'honor, que és una categoria en què baixen un 25% dels equips. També sabíem que sis equips, pel seu nivell, jugarien una lliga a part i que, per tant, a nosaltres ens tocaria estar entre els quatre o cinc que han de salvar la categoria.”

Per Vila, si una paraula resumeix la campanya del Girona és evolució: “Ha estat una temporada de creixement. El repte era aprendre a competir cada dia millor.” El tècnic va detallar aquesta evolució diferenciant la primera de la segona volta: “En la primera volta, a fora ens va costar molt. Menys al camp del San Francisco, no vam puntuar enlloc. A casa vam fer uns números dignes. La segona volta de l'equip, en canvi, ha estat molt diferent. A fora hem après a puntuar i a competir bé i a casa hem donat la cara en tots els partits, amb fases de joc molt eixerit.” Vila creu que, després d'una temporada de consolidació, l'equip encara té marge de millora.

El club també va fer una valoració molt positiva de la temporada: “La permanència a divisió d'honor és bàsica. Ha estat una temporada difícil, però al final l'objectiu s'ha assolit”, explicava Quique Cárcel, secretari tècnic del Girona.

LES REACCIONS

A partir de la segona volta, a fora hem après a puntuar i a competir bé i a casa hem donat la cara en tots els partits
El repte de la temporada era consolidar un equip jove en aquesta categoria
Robert Vila
ENTRENADOR DEL GIRONA JUVENIL
Amb la idea que tenim de créixer, era bàsic aconseguir que el juvenil salvés la categoria
Quique Cárcel
SECRETARI TÈCNIC DEL GIRONA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)