2a divisió FEF

Un capítol més, o menys

Infortuni de Conesa. Al porter empordanès se li escapa una pilota que era seva i l'Espanyol B empata un enfrontament que l'Olot guanyava

Les sèries estan de moda i l'Olot també en protagonitza una. A mesura que s'acosta el final de temporada, és més emocionant i, al mateix temps, més cruel. Als olotins els ha passat de tot en els últims capítols: des de la maneta que van rebre a Cornellà en el penúltim desplaçament, passant pel gol de l'empat de la Pobla al minut 93 de la setmana passada, fins a l'errada d'August Conesa d'ahir. Al porter se li va escapar una pilota que semblava que tenia blocada i l'Espanyol B ho va aprofitar per empatar el gol inicial de Gato. L'1-1, així, encara va ser més dolorós. Ara bé, no guanyar a la ciutat esportiva Dani Jarque no va ser culpa d'un sol home, ni d'una sola jugada. L'Olot va poder marcar el segon i no va ser capaç d'aconseguir-ho, i podia haver sortit millor en la segona meitat, i tampoc no ho va fer. L'empat és insuficient per abandonar la zona de descens i esborra el bon treball dels homes de Santi Castillejo. L'entrenador va veure, impotent, com el seu equip traslladava damunt del terreny de joc el partit que havia plantejat en els entrenaments, però com, per enèsima vegada, es tornava a quedar a les portes d'un triomf a fora de casa. L'Olot va regalar la possessió de la pilota a l'Espanyol B, però això no vol dir que deixés d'atacar. Va fortificar el mig del camp, amb un triple pivot compost per Abel, Sana i Mousa, i va deixar més alliberats Bigas, Uri i Gato. Els dos primers tenien molt clar a què jugaven i no van deixar de lluitar cada pilota, i sobretot l'extrem andalús va fer mal a la defensa blanc-i-blava. Incisiu per la banda dreta, Gato va recuperar la seva millor versió i va ser protagonista només de començar. En el minut 3, ja va crear perill en buscar Uri Santos a dins l'àrea, i més tard, en el 22', va tornar a intentar la mateixa connexió, però, per ben poc, el davanter no va arribar a la pilota per acabar el contraatac.
Gol psicològic
Normalment, les parts d'un capítol no són monòtones; seria massa avorrit per a l'espectador. Potser per això les aparicions de l'Olot a l'àrea de l'Espanyol B van disminuir alhora que el filial periquito va començar a gaudir dels seus millors minuts. El seu domini de la pilota es va traduir en ocasions de gol a partir de l'entrada en escena d'un protagonista inesperat: Carles Soria. Tot i ser lateral, l'igualadí va convertir-se en el jugador més perillós dels locals gràcies a les seves constants centrades per la banda dreta. Ningú no les va aconseguir rematar bé –Rufo va perdonar un gol cantat– i l'Espanyol B ho va pagar. Quan només faltaven tres minuts pel descans, Gato va rebre una passada en profunditat de Blázquez, es va plantar a l'àrea d'Andrés Prieto i aquesta vegada va decidir acabar la jugada pel seu compte. L'extrem va batre el porter amb un xut tan ajustat que va arribar a tocar el pal dret de la porteria barcelonina abans d'entrar al fons de la xarxa. Va ser una explosió d'alegria per als més de 150 seguidors de l'Olot que van omplir la graderia de preferent de l'estadi, però tots sabien que no els esperava una segona part fàcil. Els olotins s'estan acostumant a rebre cops per tot arreu i no van trigar gaire a patir-ne un altre. En el 52', Conesa va deixar escapar una pilota que tenia a les mans. Va quedar franca a l'àrea petita per a Marc Roca, que, tot i no ser davanter, passava per allà i només la va haver d'empènyer. El gol els va ferir, però no els va matar, i l'Olot es va tornar a aixecar de seguida. La resposta va ser tan ràpida que, només dos minuts després, va obligar Lluís López a llançar-se a la línia de gol per evitar que entrés una nova rematada d'Uri. El davanter de la Garrotxa no va tenir la seva tarda de cara a porteria i, tot i que l'equip ho va intentar fins al final de l'enfrontament, va tornar a lamentar la falta de gol i una desgràcia més. Els últims capítols fan avançar la sèrie de l'Olot cap a un final dramàtic, però no sabem si en el guió hi ha escrit un cop d'efecte. Només ens ho podran ensenyar els protagonistes de la història.

ESPANYOL B1
OLOT1

ESPANYOL B: Andrés Prieto; Carles Soria, Lluís López, Russo, Aaron; Marc Roca, Álex Serrano (Borja, 76'), Pibe (Robert Simón, 83'), Latour (Entrena, 64'); Rufo i Marc Gual. OLOT: Conesa; Blázquez, Jose, Vallho, Luismi; Abel Solé, Sana, Mousa; Bigas (Reverter, 55'), Gato (Sergio Ortiz, 85') i Uri Santos (Marcel Serramitja, 77'). GOLS: 0-1 (42') Gato. 1-1 (52') Marc Roca. ÀRBITRE: Hernández Lorenzo. T.G.: a Álex Serrano, Pibe i Marc Roca; a Mousa, Abel Solé, Vallho i Marcel Serramitja. T.V.: al local Lluís López, per doble amonestació (25' i 90'). PÚBLIC: uns 500 espectadors a la ciutat esportiva Dani Jarque, 150 dels quals eren aficionats de l'Olot.

NEGATS A DOMICILI

Quan només falta un partit a fora, contra l'Hèrcules, els olotins encara no han guanyat

PENDENTS

L'Olot seguirà en descens. Avui sabrà si a un punt de la permanència o encara més lluny

Gato no feia un gol des de la primera jornada

Gato va fer a la ciutat esportiva Dani Jarque el seu segon gol d'aquest curs. L'extrem andalús no havia marcat des de la primera jornada del campionat, concretament des del 23 d'agost, contra l'Alcoià al municipal (1-2) i, tot i que a la fi va servir per sumar un sol punt, l'atacant va posar fi a la seva sequera davant la porteria rival. Gato va ser titular per la banda dreta i va participar en el seu 29è partit del curs. Sense regularitat i malmès per les lesions musculars, l'extrem ha encadenat dues titularitats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció