Girona

En plena transformació

El Girona ha assolit en la segona volta deu punts més que en el mateix període de la primera

L'equip ha millorat els resultats amb vuit dels tretze rivals

Només l'Oviedo, l'Almeria i l'Osasuna han obtingut millor resultat en el segon duel que en el primer contra el Girona, que ara fa una volta era divuitè i no tenia marge

24

punts

de 39 (2a volta)


L'acceleració del Girona en la segona volta és tan indiscutible com necessària per passar de veure's amenaçat pel descens de categoria a ser un dels aspirants a lluitar per l'ascens a primera divisió. Sense cap gir radical en els esquemes ni tampoc en les peces, els resultats no tenen res a veure. I les alegries, que tant escassejaven en els primers mesos de campionat, s'han reproduït amb força més assiduïtat quan l'equip s'ha tornat a veure les cares amb els rivals amb els quals ja s'havia enfrontat. El balanç és contundent: els tretze partits de la segona volta s'han resolt amb 24 punts per als gironins, 10 més dels que havia obtingut contra els mateixos rivals a partir del començament de lliga. D'aconseguir un 36% dels primers 39 punts en joc, l'equip de Pablo Machín ha passat a obtenir-ne un 62% en la segona volta.

Amb l'1-0 de dissabte contra l'Alavés, vital per alimentar el somni del play-off d'ascens, el Girona va aconseguir tornar el resultat que el conjunt de Pepe Bordalás havia aconseguit en el duel de la primera volta a Mendizorrotza. L'equip blanc-i-vermell ja havia aconseguit una altra vegada transformar una derrota de la primera volta en victòria, contra el Mirandés, al qual li va capgirar també el goal average gràcies al 2-0 que va aconseguir a Montilivi. Amb el conjunt de Vitòria i el de Miranda de Ebro, el Girona ha passat dels zero punts en el primer duel als tres en el segon. I amb sis rivals més, els homes de Pablo Machín han millorat el resultat de la primera volta. Contra el Numància, el Nàstic i el Lugo, una derrota en la primera volta s'ha convertit en empat en la segona. I contra l'Osca, el Llagostera i el Saragossa, de l'empat a la victòria.

El Girona ha calcat els signes contra el Bilbao Athletic, l'únic equip que s'ha quedat sense fer cap punt en els dos duels, i contra el Leganés, amb dos empats en partits ben diferents, ja que els madrilenys van ser els amos a Butarque, però van ser víctimes d'una reacció a última hora dels gironins, que a Montilivi van buscar molt més el triomf però van veure com David Timor els el frustrava.

Dels tretze equips que ja s'han enfrontat dues vegades amb el Girona aquesta temporada, només n'hi ha tres que han aconseguit millor resultat en la segona volta que en la primera. El primer va ser l'Oviedo, que després de perdre al Carlos Tartiere (1-2) va arrencar un empat de Montilivi (1-1). L'Almeria, que també va empatar a Girona (1-1), en ple malefici dels homes de Machín com a locals, va celebrar al Juegos Mediterráneos una victòria gestada sobretot a partir de l'infortuni dels gironins, incapaços de trobar el camí del gol (1-0). L'últim rival que va millorar el resultat contra el Girona en el seu segon enfrontament va ser l'Osasuna, que va sortir de Montilivi amb un empat sense gols després d'haver perdut el duel a El Sadar per culpa d'un gran gol de Rubén Alcaraz.

Les classificacions parcials són un senyal ben evident de la transformació del Girona d'una volta a l'altra. En aquest punt de la primera, després de tretze jornades disputades, l'equip de Pablo Machín ocupava el divuitè lloc –el que marca la zona de permanència– amb 14 punts (després de tres victòries, cinc empats i cinc derrotes), els mateixos que tenia el Mallorca, ja en zona de descens, i només tres més que el cuer de la categoria, l'Almeria. Ara, en canvi, amb 24 punts (sis victòries, sis empats i només una derrota), el Girona lidera la classificació parcial de la segona volta, amb un punt més que el Leganés.

El ‘goal average'

La millora de resultats de la segona volta també ha permès al conjunt gironí deixar al seu favor el goal average particular amb uns quants rivals, fet que por tenir el seu pes a final de temporada, sobretot si la zona alta continua tan condensada com s'hi manté des de fa setmanes. Respecte als aspirants a acabar la lliga a la zona de privilegi, el Girona només el té perdut amb el Nàstic i amb el Lugo, que ha quedat a cinc punts del sisè després de la derrota al camp de l'Elx. Amb l'Osasuna, l'Oviedo, el Saragossa i el Mirandés, el goal average és favorable al Girona. I amb el Leganés i l'Alavés, els dos equips que ocupen zona d'ascens directe a primera, està equilibrat.


14

punts

de 39 (1a volta)

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)