Territorial

Una plaça, o més, de la qual ningú vol ser propietari

1a catalana. Amb dues places de descens adjudicades, el Farners, el Lloret, el Girona B i l'Escala lluiten per evitar la tercera i les que es puguin generar

La Jonquera, que aspira a ser campió, és l'únic equip gironí de la part alta

Sis jornades, divuit punts i quatre equips gironins implicats en la lluita per evitar el descens de categoria. La primera catalana encara un tram final de curs amb ínfules de play-off per als aspirants a quedar-s'hi. I és que cada jornada serà vital per a tots ells atesa l'extrema igualtat en la classificació. Nou punts separen l'onzè classificat, el Vic, del setzè, l'Escala. Entre ells, el Mataró, el Farners, el Girona i el Lloret tampoc no volen ni sentir a parlar del descens, però l'última plaça que hi condueix –n'hi ha tres, una de les quals ja és segura per a la Molletenca, el cuer, i l'altra té tots els números de quedar-se-la l'Abadessenc, que és penúltim– busca propietari. Comptant, és clar, que no es generin més places a causa dels descensos compensats.

L'objectiu, salvar-se

Els sis partits que queden, doncs, decidiran el futur immediat. Entre els quatre equips gironins que aspiren a conservar la categoria, el que tindrà un final de temporada més complicat serà, potser, el Girona B. Tot i començar la lliga amb l'etiqueta de favorit, el filial del Girona haurà de patir per no baixar. De sis partits, en jugarà quatre contra rivals directes –Vic, l'Escala, Mataró i Lloret– i també haurà d'afrontar, aquest cap de setmana, la visita al camp del líder. Això sí, té una ratxa de tres victòries consecutives.

També està en ratxa el Farners, un dels millors equips de la segona volta. Les dues jornades vinents jugarà contra rivals directes –Mataró i Lloret–, però després el seu calendari s'alleugereix i ja no tindrà partits contra rivals de gran compromís.

L'Escala només jugarà contra un rival directe –Girona B– però acabarà la lliga contra el tercer i el segon classificat, l'Horta i la Jonquera. Abans, doncs, haurà d'haver fet un bon coixí de punts.

El Lloret potser tindrà un calendari més lleuger, amb només dos encreuaments amb rivals directes –Farners i Girona B–, però només ha aconseguit una victòria en els últims set partits.

Altres lligues

Si difícil serà esclarir quins equips baixaran de categoria, no ho serà menys dilucidar la classificació en la part alta. En aquest sentit, l'únic equip gironí que ja respira tranquil és la Jonquera. Això no significa, però, que l'equip empordanès no visqui el que queda de temporada amb tensió. Una tensió, en canvi, ben diferent, atès que la Jonquera és el segon classificat –a només dos punts del líder, el Vilassar de Mar– i un clar aspirant a campió de lliga. Dels seus sis partits, els més complicats seran els que jugarà al camp del Manresa, quart classificat, i sobretot al del Vilassar, que és líder.

L'únic equip gironí que pràcticament ja no s'hi juga res és l'Abadessenc. Amb un peu i mig a segona, als ripollesos només els queda la possibilitat de maquillar la temporada abans de confirmar, definitivament, el descens.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)