Girona

Combinació de seguretat

El Girona, que ambiciona el ‘play-off' a partir d'una solvència que l'ha catapultat com a equip menys golejat, té fixos Kiko Olivas, Alcalá i Lejeune com a trio de centrals

Amb la marxa de Marcelo Djalo, hi ha cinc homes al darrere, però tant Richy com Carles Mas han quedat com a alternatives

El Còrdova, que es tornarà a trobar el Girona d'aquí a dues jornades, és l'últim equip que ha marcat més d'un gol en un sol partit a Isaac Becerra, el porter menys golejat de segona A. L'engranatge defensiu és un dels punts forts del Girona, que ha tornat a exhibir molta solvència al darrere malgrat haver canviat, respecte a la temporada passada, els amos dels dos carrils i dos dels tres homes habituals a l'eix de la defensa. Pablo Machín manté intocable Florian Lejeune –més enllà de les absències obligades, sobretot per sanció–, però el francès ha canviat de companys a l'eix. De Ramalho (a l'Athletic B) i Richy, el gran sacrificat, ha passat a tenir al costat Pedro Alcalá i Kiko Olivas. L'exjugador del Sabadell és el segon jugador de camp amb més minuts de tota la lliga, i el murcià s'ha fet l'amo de la posició de lliure que ostentava Richy el curs passat.

La marxa de Marcelo Djalo, inactiu en la lliga, a l'UCAM Múrcia ha deixat el Girona amb cinc centrals. Tenir alternatives múltiples i de garanties a totes les posicions era una de les preocupacions de l'àrea esportiva, després de veure com va acabar una temporada passada de molt nivell, però també exigent. Machín està fent més rotacions que el curs passat a la línia de mitjos i també a la davantera, molt poblada des del mercat d'hivern. Als carrils, tot i que la lesió d'Aday ha augmentat la presència habitual de Clerc i Álamo, també hi ha moviments. En canvi, a l'eix de la defensa els únics retocs són els obligats. Amb Olivas i Lejeune consolidats de seguida als costats, Machín va apostar a partir de la desena jornada per Pedro Alcalá al mig, en comptes de Richy. I sempre que els ha tingut a punt, l'entrenador ha fet jugar els mateixos. “El tècnic ens està donant confiança, i les coses estan sortint bé, com a equip menys golejat. Però el mèrit és de tot l'equip, perquè el primer defensa és a la davantera”, explica l'exjugador del Llagostera.

Tant Richy com Carles Mas han d'assumir un rol a l'ombra i mirar d'estar a punt per quan el tècnic els necessiti. El gallec, que va estar dos mesos de baixa per una operació al menisc, va quedar descartat la setmana passada i tampoc estarà a punt per demà a Albacete per un problema menor. Des del novembre, el capità només ha jugat la segona part del derbi contra el Llagostera a Palamós, on precisament va substituir al descans Carles Mas. El paper secundari és, d'entrada, més difícil de pair per al gallec, líder de la defensa la temporada passada i a qui el club va renovar per dues temporades –i una altra d'opcional– a l'estiu.

21 partits junts

Des que Alcalá es va fer un lloc a l'onze, el trio amb Kiko Olivas i Lejeune s'ha vist en 21 de les 25 jornades. Només tres absències de Lejeune han trencat la continuïtat. D'aquí fins al final, hi ha el perill de les sancions, relatiu perquè tots tres són a dues grogues (Lejeune n'ha vist 13; Alcalá, 8; i Kiko Olivas, 3) de tancar cicle. “Jugant amb tres, sempre hi ha contacte i accions d'un contra un. Hi estem exposats, però no crec que hi hagi problema”, diu el murcià, optimista amb les prestacions de l'equip. “Continuem a tres punts del play-off, però la dinàmica és bona i estem il·lusionats.”

PABLO MACHÍN

Ha fet diversos moviments al mig i al davant, però al darrere només fa els obligats

REACCIONS

El desgast, vulguis o no, es nota. Però ens regulem en els entrenaments per arribar bé als partits, i crec que estem bé físicament

PERILL RELATIU

Els tres centrals, amb un nombre de grogues divers, són a dues de la suspensió
El tècnic ens està donant confiança, però hi ha altres companys que ho poden fer igual de bé o millor. És bo que hi hagi competència
L'equip està en bona dinàmica, treballant per il·lusionar-nos amb el ‘play-off', tot i que no és fàcil
Pedro Alcalá
DEFENSA DEL GIRONA
Som l'equip menys golejat, però la defensa comença al davant, amb un bona feina de pressió. Esperem que continuï la ratxa

Un trio inèdit en el punt crucial

La temporada passada, Jonas Ramalho, Richy i Florian Lejeune van formar un trio indiscutible a l'eix, fins que el basc es va lesionar de gravetat al genoll, ja en la 39a jornada. L'equip va arribar a la recta final just de forces, i una de les zones amb més esquerdes va ser a l'eix de la defensa. Només van faltar les sancions de Richy i Carles Mas, que es van quedar sense jugar l'últim partit de lliga regular, contra el Lugo. Tot plegat va provocar una combinació inèdita a l'eix, amb Pablo Íñiguez, Lejeune (més centrat) i David Garcia. El manresà, que en tota la segona volta havia acumulat només 24 minuts, va resistir poc més d'una hora, i va haver de ser substituït per Marc Rovirola.

Marcelo, altre cop a segona B

Marcelo Djalo arribava a l'estiu a Montilivi carregat d'ambició i encantat de poder tastar la segona divisió A, després d'haver acumulat experiència a segona B amb el Badalona i el Granada B. El barceloní va jugar i va marcar en el partit de copa al camp del Nàstic, però no va tenir ni una oportunitat en la lliga –només quatre convocatòries. I tot i que no va marxar en el mercat d'hivern, malgrat haver-ho valorat, ha acabat sortint seduït per la disputa del ‘play-off' d'ascens a segona A amb l'UCAM Múrcia. El conjunt de José María Salmerón, segon del grup quart, té 12 punts més que el cinquè i falten només quatre jornades. El central, de 22 anys, està cedit a l'UCAM pel Girona.

Florian Lejeune

30 partits 2.625 minuts 2 gols, 1 vermella i 13 grogues Fix per a Pablo Machín, la continuïtat del francès ha tingut tres interrupcions. Molt castigat, ha descansat dos cops per acumulació de grogues i un per una vermella. Ara encadena vuit partits sencers.

Kiko Olivas

34 partits 3.045 minuts 4 gols, 3 targetes grogues L'home dels rècords. En tota la temporada, només s'ha perdut els 15 últims minuts contra el Còrdova. L'únic jugador de camp que el supera és David Rodríguez (Alcorcón), amb cinc minuts més.

Pedro Alcalá

26 partits 2.259 minuts 1 gol, 8 targetes grogues Li va costar fer-se un lloc al darrere, i de les primeres jornades només va jugar un partit sencer i 30 minuts més. Des de la desena jornada, és l'amo de l'eix, la posició més de lliure dels tres centrals.

Richy Álvarez

11 partits 826 minuts Cap gol, 2 grogues Líder de la defensa el curs passat, va firmar un bon acord de renovació. Titular en nou dels deu primers partits, des de llavors ha jugat un minut a Tenerife i 45 contra el Llagostera. Va estar dos mesos de baixa.

Carles Mas

5 partits 331 minuts Cap gol, cap targeta Va trigar dinou jornades a debutar, va jugar dos partits seguits sencers i va tenir participació en una altra sèrie de tres partits, fins que va ser rellevat al descans en el derbi contra el Llagostera, fa set jornades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)