Mata desbrossa el camí

El Girona liquida l'Albacete amb dos gols del davanter madrileny en l'inici de cada part: el 0-1 en el minut 2 i el 0-2 als 25 segons de la represa

L'expulsió de Miguel Núñez (1') va facilitar molt les coses als gironins, que aspiren absolutament a tot

Cada punt a segona divisió A s'ha de treballar el que no està escrit, però els tres que va sumar ahir el Girona al Carlos Belmonte no van requerir, ni de bon tros, els litres de suor habituals. Ni el guió més optimista preveia una victòria tan plàcida contra un rival que s'hi jugava la vida, però la realitat és que el Girona ja tenia més de mitja feina feta en el minut 2, quan encara en quedaven 88. Mata, que va recuperar la titularitat en detriment de Cristian Herrera, va ser el desbrossador. Ell va provocar el penal, l'expulsió de Miguel Núñez i va transformar la pena màxima en el 0-1. Una autèntica tríada per a l'Albacete, que ja no es va refer i va treure la bandera blanca en el primer minut de la segona part, quan altre cop Mata va clavar l'estocada definitiva als manxecs. El triomf va confirmar el moment dolç dels de Machín, que no només són el millor equip de la segona volta, sinó que fa tota la impressió que arriben a la recta final de lliga en un estat físic i sobretot anímic que fa patxoca. Acabar o no la jornada en

zona de play-off és fins i tot secundari, perquè del que no hi ha cap dubte és que si els blanc-i-vermells allarguen aquesta dinàmica, tot acabarà caient pel seu propi pes. Ja fa moltes setmanes que els 82 punts de la temporada passada són inabastables, però això ja ben poc importa, perquè també està molt clar que l'ascens a primera

divisió serà força més barat. I el Girona, amb l'embranzida del que ve des del darrere, ja espanta tothom.

Minuts de desconcert

El 0-1 en el minut 2 era or, però el Girona no va acabar d'interpretar bé l'inici somiat. Ja sigui per un excés de confiança o perquè l'Albacete va reaccionar com un lleó ferit, el fet és que va fer la impressió que els que estaven groguis eren els de Machín i no pas els locals. Els visitants es van deixar menjar terreny, van ser tous al darrere i gairebé van donar ales al rival. Els locals van generar fins a quatre ocasions de gol més per demèrits del Girona que no pas per cap altra cosa. Van ser moments de desconcert en què va faltar pausa, possessió i lucidesa. Que el partit estigués desbocat afavoria més els manxecs, que a còpia de fallar ocasions –quatre arribades en cinc minuts– també van acabar perdent la fe.

El Girona no va trobar el control del partit fins que no es va fer seva la pilota i va obrir el camp. Amb les ales desplegades (Álamo i Clerc), Pere Pons traçant una línia infranquejable, Eloi i Granell associant-se i Mata i Lekic fent feina de desgast al davant, tot va funcionar millor. A l'Albacete ja li va costar més flairar la pilota i encara més creuar el mig del camp. Al Girona li va faltar precisió en l'última passada –el gran especialista en aquest tipus d'accions, Borja García, va veure els 90 minuts des de la banqueta–, clarividència a l'hora de culminar els contraatacs i punteria en les rematades. En definitiva, es va guardar deures per a la segona part.

Altre cop Mata

Si el Girona va veure la llum molt aviat en la primera part, la posada en escena després del descans encara va ser més impactant. Vint-i-cinc segons va trigar Mata a inventar-se una acció d'on semblava que no podia treure gaire res i que va acabar amb un xut a l'escaire que va significar la sentència definitiva. Perquè amb un jugador menys, el 0-2 ja era un escull insuperable per a un Albacete que no es veia amb cor de res.

El Girona va tenir, amb diferència, la segona part més plàcida de tota la temporada. L'Albacete ja no va trepitjar més l'àrea de Becerra. Entre els centrals i Pere Pons van escombrar tots els intents, més desesperats que no pas organitzats, dels locals. Per si hi havia cap dubte, el 0-3 de Lejeune després d'un córner va acabar de crucificar els locals, que van acabar agraint que el Girona no fes aflorar l'instint assassí. Aquesta vegada, Machín va poder fer canvis per dosificar. Ho va ser el de Mata (per Cristian Herrera), el d'Álamo (per Coris) i el de Lekic (per Maffeo). Coris va acabar jugant en punta, igual com ho havia fet a Oviedo. L'Albacete no va tenir esma per a res més. Els locals, tocats anímicament, també van catxar físicament de tant córrer darrere la pilota i no atrapar res. I el Girona, a la seva, va signar la setena victòria lluny de Montilivi. Poca broma.

GIRONA: Becerra; Kiko
Olivas, Alcalá, Lejeune;
Javi Álamo (Sebas Coris 71'), Pere Pons, Granell, Eloi, Clerc; Lekic (Maffeo 81') i Mata (Cristian Herrera 62').

ALBACETE: Juan Carlos; Antoñito (Córcoles 60'), Gonzalo, Miguel Núñez, Paredes; Mario Ortíz, Benito; Victor Curto, Portu, Jason (César Díaz 53'); Jona (Fede Vico 65').

JUGUEN AMB FOC

Amb un de menys, l'Albacete va crear quatre ocasions en pocs minuts (del 16' al 21')

L'ESCENARI

MINUT A MINUT: 1' Mata controla una pilota dins l'àrea i Miguel Núñez li entra per darrere i li fa penal. L'acció costa l'expulsió al jugador local perquè el davanter madrileny havia generat una ocasió manifesta de gol. 2' 0-1. Mata transforma el penal amb un xut ajustat al pal dret de la porteria local. Juan Carlos arriba a tocar la pilota, però no evita que entri al fons de la porteria. 11' Centrada des de l'esquerra de Clerc a la qual no arriba Mata gràcies a la bona anticipació defensiva de Gonzalo, que envia la pilota a córner. 12' Eloi recull una pilota solta a la frontal i etziba un xut de primeres amb la cama dreta que es perd fora a pocs centímetres del pal esquerre de la porteria de Juan Carlos. 16' Portu es troba una pilota franca dins de l'àrea, però la seva rematada amb la dreta es perd per damunt el travesser de la porteria visitant. 17' Internada de Jona per la dreta però el seu xut, amb la dreta i poc angle, l'acaba refusant amb els peus Becerra, que tapa bé la seva porteria. 18' Contraatac conduït per Javi Álamo, que cedeix a Mata i el xut del davanter l'acaba salvant Juan Carlos amb una aturada providencial després que la pilota s'enverinés en rebotar en un defensa. 19' Becerra se la juga sortint als peus de Porto i bloca la pilota. Tot i que l'afició local reclama penal, el porter li pren netament la pilota. 21' Falta que cargola Diego Benito i volea d'Antoñito que es perd fora per molt poc després que el defensa local guanyi la posició de manera preocupant a la defensa visitant. 29' Xut centrat de Portu sense problemes per a Becerra, ben col·locat. 34' Lekic ho prova des del vèrtex de l'àrea, fort però desviat. 37' Contraatac del Girona amb superioritat numèrica de tres atacants per dos defenses, però Mata s'ho vol fer tot sol i el seu xut s'acaba estavellant al cos d'un jugador local. 38' Portu entra a l'àrea amb la pilota controlada però el seu xut amb la dreta el bloca Becerra amb facilitat. 40' Granell ho prova des d'uns 25 metres, un parell de pams per damunt del travesser. 46' 0-2. Mata recull una pilota escorat a la dreta, es fa un espai en presència de Gonzalo i sorprèn tothom amb un xut amb l'esquerra al pal llarg de la porteria de Juan Carlos. 59' Mata rep amb avantatge i xuta amb l'esquerra, un xic forçat, sense problemes per a Juan Carlos. 63' En la primera pilota que toca, Cristian Herrera habilita Clerc i la centrada d'aquest des de l'esquerra la remata des de l'àrea petita Lekic, però Juan Carlos salva el 0-3 en una aturada fantàstica, enviant la pilota a córner. 66' Cristian Herrera deixa per a Eloi, que controla dins l'àrea i la seva rematada la salva Juan Carlos amb una intervenció majúscula i envia la pilota a córner. 73' Portu guanya la posició dins de l'àrea però la seva rematada la tapa bé Alcalá, que envia la pilota a córner. 74' Fede Vico pentina una pilota i la volea amb l'esquerra de Paredes es perd massa alta. 77' 0-3. Córner a favor del Girona que executa Granell i Lejeune, venint des de darrere, bat Juan Carlos amb un xut amb la cama dreta. 87' Xut sec de Sebas Coris des del vèrtex de l'àrea que Juan Carlos atrapa en dos temps, amb dificultats. 91' Rematada llunyana de Victor Curto i gran aturada en dos temps de Becerra, que evita el gol de l'honor del conjunt manxec.
GOLS: 0-1 (2') Mata, de penal. 0-2 (46') Mata. 0-3 (77') Lejeune. ÀRBITRE: Sagués Oscoz, del comitè basc. T.G.: als locals Diego Benito (25') i Gonzalo (89'), i al visitant Mata (41'). T.V.: directa a Miguel Núñez (1'), de l'Albacete. PÚBLIC: 7.500 espectadors al Carlos Belmonte.

NO REMATEN

Els de Machín van acabar controlant el joc, però no van tenir instint en els últims metres

LA SENTÈNCIA

Als 25 segons de la represa, altre cop Mata va batre Juan Carlos i va liquidar el duel

MOLT PLÀCID

L'Albacete va abaixar els braços i el Girona no va voler fer sang després del 0-3
El Girona s'ho va trobar tot de cara amb l'acció de penal i expulsió, resolta amb el 0-1
Els de Machín arriben a les set últimes jornades en el millor estat de forma del curs