2a divisió FEF

S'escapa el tren directe

Estat d'alarma. L'Olot cau derrotat a casa contra l'Hospitalet (0-3), s'allunya de la salvació i s'haurà de centrar a arribar a la promoció de permanència

Estava anunciat des del migdia: l'últim tren directe cap a la permanència passava a la tarda per Olot i anava buit de passatgers. El Llosetí i l'Olímpic de Xàtiva no hi havien pujat i havien deixat lloc als olotins. Només havien de superar l'Hospitalet, però els riberencs, que ja tenien seients assignats, els van barrar el pas. Tot i jugar a fora de casa, van marcar més terreny, i l'Olot, que se les prometia molt felices, va haver d'abaixar el cap. Un cop més, l'equip garrotxí no va estar a l'altura de l'afició que l'acompanya en el viatge a la segona divisió B. Els seguidors van transmetre molt a l'equip abans del partit, però quan la pilota va començar a rodar, l'equip va transmetre ben poc als seguidors. Ja sigui per error de plantejament o pel mal estat anímic dels jugadors, el començament va ser una creu que l'Olot va portar a sobre durant els 90 minuts. Lluny de sortir a mossegar i a lluitar cada pilota com si fos l'última, els de Santi Castillejo es van limitar a buscar el joc directe davant d'un Hospi que va mostrar més ganes de tenir la pilota. El conjunt dirigit per Miquel Corominas i Antonio Olmo va disposar del control del partit, fins i tot va construir fases de bon futbol i ja va fer intervenir Wilfred en el primer minut de joc, quan el porter va salvar un un contra un de Sastre. A l'Hospitalet li va sortir el guió perfecte; va dominar, va crear perill i va marcar aviat. En una acció molt similar a la primera ocasió, Cristian Gómez va filtrar una passada cap a dins l'àrea, entre els dos centrals olotins, que va deixar Christian Alfonso sol davant de la porteria olotina. Aquesta vegada, l'Hospitalet no va perdonar i l'exjugador de l'Espanyol va batre Wilfred amb una bona definició per la dreta del porter (13'). El 0-1 va ser un cop inesperat, del qual l'Olot no es va saber sobreposar en la primera meitat. Només va intentar-ho mitjançant un parell de xuts de Sana des de fora de l'àrea que no van arribar a bon port.
Ni de penal
L'Hospi va jugar massa tranquil fins a la segona part. Després del descans, l'Olot va prémer l'accelerador i va asfixiar el seu rival amb arribades a l'àrea. Això sí, poques vegades es van convertir en ocasions de gol i, quan ho van ser, l'encert i el porter visitant van condemnar l'equip vermell. El veterà Oinatz Aulestia, molt inspirat, va fer l'aturada de la tarda i va apuntar el seu nom a la col·lecció de les desgràcies que li han passat a l'Olot aquesta temporada. Quan no és un all, és una ceba, i aquest cop, el porter visitant li va aturar un llançament de penal. El va provocar Tià, per unes mans a dins l'àrea, i el més jove del partit, Luismi Quezada, va assumir la responsabilitat del xut amb la mala fortuna que Aulestia li va endevinar les intencions (53'). Castillejo va mirar de canviar el rumb del partit amb les entrades d'Hèctor i Reverter, però el seu equip ja no es va aixecar més. Va forçar una gran quantitat de córners que no van trobar rematador i, en el contraatac, va patir la sentència en forma de dos gols més. David López, que no el va celebrar, i Gerard Oliva, ja en el temps afegit, van acabar de fer emmudir l'estadi municipal. Malauradament, va tornar a quedar clar que l'afició no guanya partits. Si ho fes, l'Olot ja seria on volia ser.

OLOT0
L'HOSPITALET3

OLOT: Wilfred; Blázquez (Marcel, 74'), Jose, Vallho, Luismi; Abel (Reverter, 63'), Sana, Mousa; Sergio Ortiz (Hèctor Simon, 63'), Gato i Uri Santos. L'HOSPITALET: Aulestia; Dani Fernández, Savall, Sierra, David López; Prior (Gerard Oliva, 86'), Cristian Gómez, Tià Sastre; Xavi Puerto (Raúl Torres, 80'), Coro i Christian Alfonso (Vales, 71'). GOLS: 0-1 (13') Christian Alfonso. 0-2 (81') David López. 0-3 (92') Gerard Oliva. ÀRBITRE: Leo Ollo. T.G.: als locals Mousa i Uri, i als visitants Xavi Puerto, Tià Sastre, Prior i David López. PÚBLIC: 1.602 espectadors.

MOLT PERILLÓS

L'Olot queda a sis punts de la permanència i a dos de la plaça de promoció

DOMINI VISITANT

A l'Hospitalet li va sortir el guió perfecte; va crear perill i va marcar aviat

L'estadi deixa de ser un fortí

Feia exactament set mesos i quatre dies que l'Olot no perdia un partit davant de la seva afició a l'estadi municipal. L'última derrota datava del 20 de setembre de l'any passat, quan els olotins van perdre contra el Barça B en un dels partits més injustos que es recorden a la Garrotxa (0-1, amb gol de falta directa de Maxi Rolón). Des d'aleshores, l'afició garrotxina sempre havia vist empats o victòries del seu equip. Coses del futbol, el dia que els seguidors de l'Olot es van mobilitzar més va ser quan van rebre la patacada més dolorosa. La Grada d'Animació de l'Olot va organitzar una arrossada abans del partit que va aplegar gairebé 200 persones al costat de l'estadi. Damunt de la gespa, el tècnic del conjunt olotí, Santi Castillejo, va apostar per mantenir el 4-3-3 en l'equip titular, amb dues úniques novetats: la tornada de Wilfred a la porteria, en el lloc d'August Conesa, i la reaparició de Sergio Ortiz, que va substituir David Bigas a la banda esquerra del trident atacant. En canvi, va prescindir de dos fixos al mig del camp: Hèctor Simon va començar a la banqueta i Djak Traoré va veure el partit des de la graderia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)