Girona

Com més serem més avançarem

El Girona torna a treballar amb tota la plantilla, sense ni un lesionat, un actiu més per afrontar la recta final

Els jugadors confien que l'afició s'engresqui i l'afluència creixi de manera significativa a Montilivi, començant per diumenge

“Tenim a l'abast unes fites inimaginables fa un temps i és el moment de fer el cop de puny. Des de la plantilla ho tenim clar, i esperem que a la graderia també hi hagi un suport massiu.” La reflexió és d'Àlex Granell, un dels jugadors amb més pes de la plantilla del Girona. L'equip arriba al moment decisiu del curs més a prop que mai de la zona noble i amb tots els recursos de la plantilla a punt. Només troba a faltar una mica més d'ànim des de la graderia, que fins ara ha presentat unes afluències força discretes. “Sóc el primer que entenc que la dinàmica del primer terç no convidava gaire a venir, i que després va venir l'hivern. Ara és el moment”, afegeix Granell.

Ni un lesionat

Després de dos dies de descans, la plantilla del Girona va fer ahir al matí a les instal·lacions de Torremirona, a Navata, el primer entrenament de la setmana. Si Aday Benítez ja havia fet un pas endavant la setmana passada, participant en alguns entrenaments del grup, ahir s'hi van afegir els tres jugadors que acabaven de fer net de les seves lesions. Són Richy Álvarez, Jairo Morillas i Felipe Sanchón, que van completar amb normalitat i amb bones sensacions l'entrenament. Una sessió intensa i poblada, amb 24 jugadors del primer equip i dos porters del planter. Qui no la va completar tota és Florian Lejeune, però va ser per precaució. L'únic jugador que va treballar al marge del grup és el tercer porter, David Oliveros, que va fer cursa contínua al costat del readaptador Lluís Sala. Oliveros, que té fitxa del filial i no ha estat convocat en cap partit de lliga del primer equip, s'està recuperant d'una lesió i no fa encara exercici de porteria.

Amb la infermeria buida, Machín tindrà més peces que mai per triar des que es va tancar el mercat d'hivern. De fet, en tota la temporada, el tècnic només havia pogut preparar dos partits sense cap baixa, ni per lesió ni per sanció. Va ser contra el Lugo i al camp de l'Alavés, al novembre, fa més d'una volta. Ara, i si no hi ha cap contratemps, Machín haurà de descartar sis jugadors per decisió tècnica per al partit de diumenge contra el Tenerife. De tota manera, i segons sol fer el de Gomara, els jugadors que surten de lesió –Richy, Felipe, Jairo– probablement hagin d'esperar una setmana més per entrar en la convocatòria, encara que hagin completat alguna sessió amb el grup. Més bé ho té Aday, que la setmana passada ja havia fet un primer pas. “Tanta competència fa que tothom estigui alerta i el nivell hagi de ser el màxim”, explica Granell. “Tothom ha tingut possibilitats de jugar, i en té, a diferència d'altres plantilles.” I del mateix Girona del curs passat, amb un tall molt més marcat entre els habituals i els que no solien jugar. “Els minuts estan molt repartits i això pot fer que arribem al final amb les cames més fresques”, afegeix.

L'impuls que falta

La plantilla agrairia un esforç dels aficionats. “Queden tres partits segurs a Montilivi [contra el Tenerife, el Mallorca i l'Alcorcón, si no hi ha play-off] i es poden fer coses boniques. Els més fidels ja n'estan convençuts, però ens emociona quan Montilivi està ple”, relata Granell. “És el moment perquè la gent de Girona i la que tingui un mínim sentiment cap al club més pròxim faci un esforç i ens vingui a ajudar”, tan ambiciós com tota la plantilla: “Hi ha possibilitats reals de play-off i d'estar a prop de l'ascens directe. Són molts ingredients i molts factors perquè diumenge hi hagi molt bona entrada.” El curs passat el públic també va trigar a engrescar-se, però no tant. “Tinc l'esperança que acabi arribant aquest suport massiu.” El club confia que l'assistència contra el Tenerife marqui un punt d'inflexió.

A PUNT

Richy, Felipe i Jairo van seguir el pas d'Aday i van completar ahir l'entrenament

GAIREBÉ MIG ANY

El Girona va jugar dos partits sense baixes, contra el Lugo i a Vitòria, fa més d'una volta

LES REACCIONS

És el moment perquè la gent de Girona s'animi de debò i segueixi els fidels de sempre
Àlex Granell
La gent s'entrena amb molta intensitat però tothom treballa pel bé del grup. Els egos personals es deixen de banda

JA S'ACABA

La plantilla té molt nivell i els minuts estan força repartits. Això ens pot fer arribar al final amb les cames fresques
El Tenerife, el Mallorca i l'Alcorcón són els últims visitants, si no hi ha ‘play-off'
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)