Barça

Una davantera temible

Lewandowski, Raphinha i Lamine Yamal és el trio atacant més golejador d’Europa en aquest inici de temporada, amb 20 gols

El Bayern i el Dortmund els segueixen de prop, amb 18 i 15 dianes

El gran inici de curs del nou Barça de Hansi Flick s’explica, sobretot, pel pas endavant que s’ha fet en la faceta ofensiva. L’aposta del tècnic alemany per a un joc alegre, vertical i directe ha fet que l’equip vegi porteria amb molta més facilitat. Tant és així que el trio atacant culer és el més temible de tot Europa. Robert Lewandowski, Raphinha i Lamine Yamal sumen entre tots tres un total de 20 gols, entre totes les competicions. Cap trident de les cinc grans lligues europees els supera. Aquesta combinació d’experiència i joventut està sent letal.

El de Rocafonda, situat a l’extrem dret, el polonès com a ariet, i el brasiler jugant a l’extrem esquerre o, en alguna ocasió, com a mitjapunta, estan oferint en aquest començament de temporada una gran versió. Tots tres s’entenen a la perfecció dins el camp i tenen la punteria afinada. De moment, el que ha enviat més pilotes a dins de la porteria és Lewandowski, que en la seva tercera temporada en el conjunt blaugrana està vivint la seva segona joventut. Amb 36 anys, el davanter polonès és el pitxitxi de la lliga, amb 7 gols en vuit jornades. En la Champions, també va perforar en dues ocasions la porteria del rival en l’últim compromís, contra el Young Boys a Montjuïc. Són 9 gols i dues assistències que confirmen el ressorgiment del polonès, que s’està reivindicant després d’una temporada més discreta sota les ordres de Xavi. L’any passat, a aquestes alçades de curs, havia marcat 6 gols i repartit tres assistències.

Un altre que s’està reivindicant, després d’un estiu en què estava més fora que dins, és Raphinha. Si no va marxar va ser perquè ell s’hi va negar. Creia en les seves possibilitats de poder triomfar en el Barça. Enguany ho està aconseguint. En les dues primeres campanyes com a jugador blaugrana va marcar 10 gols. Aquest curs ja en porta 6. Pas de gegant per a un futbolista que ja és capità i que s’està posant l’equip a l’esquena amb grans actuacions. Ha acceptat el seu nou rol i l’està desenvolupant de manera notable. També acumula tres assistències.

Per la seva banda, Lamine Yamal continua amb la seva progressió meteòrica. El de Rocafonda té una gran incidència en atac gràcies al seu desequilibri i talent. Ningú l’atura. Va pel camí de superar de llarg els registres del curs passat –7 gols i set assistències–. El futbolista, de 17 anys, ja ha marcat 5 gols i ha fet cinc assistències en deu partits oficials. Lamine Yamal ja és tota una realitat.

Els tres atacants han impulsat el conjunt blaugrana al cim de la competició domèstica i també representen el millor començament golejador dels últims vuit anys. Fins ara, el Barça ha fet un total de 30 gols. Les 10 dianes restants han quedat ben repartides, entre Dani Olmo (3), Pedri (2) i Ferran, Pau Víctor, Pablo Torre, Koundé i Iñigo Martínez.

Aquest rendiment golejador situa el Barça davant d’altres equips amb tridents també letals, com el del Bayern, que suma 18 gols amb Harry Kane (10), Olise (5) i Musiala (3); o el del Borussia Dortmund, que acumula 15 dianes amb Guirassy (6), Adeyemi (5) i Gittens (4). En quarta posició, trobem el Real Madrid, que amb Mbappé (7), Vinícius (3) i Rodrygo (3) en porten 13. Després venen el Manchester City i el PSG, amb 12 dianes de les seves màximes referències ofensives.

ELS TRIDENTS MÉS GOLEJADORS D’EUROPA

Barça (20)
Lewandowski 9 gols
Raphinha 6 gols
Lamine Yamal 5 gols
Bayern (18)
Harry Kane 10 gols
Michael Olise 5 gols
Musiala 3 gols
Dortmund (15)
Guirassy 6 gols
Adeyemi 5 gols
Gittens 4 gols
Madrid (13)
Mbappé 7 gols
Vinícius 3 gols
Rodrygo 3 gols
PSG (12)
Barcola 6 gols
Dembélé 4 gols
Kolo Muani 2 gols

Cubarsí entra en la llista de l’absoluta amb Pedri, Lamine Yamal i Ferran

Pau Cubarsí, Pedri, Lamine Yamal i Ferran Torres són els quatre futbolistes del Barça que han estat convocats per Luis de la Fuente per als següents dos compromisos de la Nations League, contra Dinamarca i Sèrbia. Els partits es disputaran a Múrcia i Còrdova els dies 12 i 15 d’octubre, respectivament.

La principal novetat de la llista, formada per 25 jugadors, ha estat la tornada del central d’Estanyol amb l’absoluta després de caure de l’Eurocopa per participar amb la selecció olímpica en els Jocs –va guanyar l’or– i encadenar dos enfrontaments amb la sub 21. En la convocatòria també hi han entrat els catalans Aleix Garcia –ex del Girona i ara a les files del Leverkusen–, Marc Cucurella (Chelsea), Óscar Mingueza (Celta) i David Raya (Arsenal).

En la convocatòria de la sub 21 per als dos últims partits intranscendents que disputarà l’equip per tancar la fase de classificació per a l’Eurocopa, destaca la novetat de Marc Casadó, peça important en el primer equip en aquest inici de temporada. El de Sant Pere de Vilamajor, amb experiència en categoria sub 16 i sub 17, s’estrena amb el combinat de Santi Denia, que també ha convocat Pablo Torre, l’altre culer de la llista. Per part del Girona, hi va el central Alejandro Francés. En aquest cas, jugaran dos partits com a locals a Andalusia, el primer amb el Kazakhstan i el segon contra Malta, els dies 10 i 15 d’octubre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.