Girona

L'afició ha de fer el pas

Montilivi. La bona marxa de l'equip s'hauria de traduir en un notable increment del nombre d'espectadors en els tres partits que queden a l'estadi

En l'últim partit com a locals del Saragossa, l'Oviedo, l'Osasuna, el Còrdova, l'Alavés, el Tenerife, l'Elx i l'Almeria es van superar, i en alguns casos amb escreix, els 9.282 espectadors que significarien un ple absolut a Montilivi.

Tots aquests rivals –menys l'Almeria, que està lluitant per no baixar– persegueixen el mateix objectiu que el Girona i tenen un suport de la graderia que els de Pablo Machín encara no han aconseguit. Després de 35 jornades de lliga i de 18 partits a casa, Montilivi no s'ha despertat. Sí que ho ha fet l'equip, i tothom espera ara que l'afició faci el pas en els tres partits que el Girona té a casa (Tenerife, Mallorca i Alcorcón) abans que s'acabi la lliga regular.

Ni mitja entrada

En els divuit partits a casa, la mitjana d'afluència de públic a l'estadi supera de ben poc els 4.000 espectadors. Només en el derbi contra el Llagostera (4.727) i en el duel contra Osasuna (5.216) s'ha superat la mitja entrada. Ni tan sols en el darrer partit a casa contra l'Alavés (segon amb els mateixos punts que el líder) i amb l'equip embalat i enfocant clarament la zona noble, l'afició es va animar (4.414). Al gener, contra el Valladolid, ni tan sols es va arribar als 3.000 espectadors (2.654).

Tot i que la millor entrada del curs es va donar al Carlos Tartiere –més de 22.000 aficionats per animar l'Oviedo contra l'Alavés (jornada 23)–, el camp amb una mitjana més elevada d'espectadors és La Romareda, de Saragossa, que el dia que hi fica menys gent s'enfila a uns 14.000 espectadors. Mendizorrotza, el Nuevo Arcángel i El Sadar també han superat aquest curs els 15.000 espectadors.

El Girona estaria en la penúltima franja, al costat d'altres equips com el Lugo, el Mirandés, el Numància, l'Alcorcón, l'Osca o el Leganés, que per la seva condició de líder ha mig animat l'afició a anar a Butarque. El Llagostera, amb algunes entrades que no arriben ni tan sols als 800 espectadors, és, amb diferència, l'equip que recluta menys espectadors els caps de setmana.

Deferència als abonats

Ja fa algunes setmanes que el club ofereix als abonats entrades a preus reduïts, però de moment s'està lluny que a Montilivi es reuneixin els 7.000 o 8.000 espectadors del curs passat, quan l'equip ensumava l'ascens a primera divisió. La propietat actual va enterrar des de la seva arribada la política de regalar entrades a dojo.

POCA AFLUÈNCIA

Només en dos dels 18 partits al camp del Girona s'ha superat la mitja entrada

L'ÚLTIM PARTIT

Tot i la visita de l'Alavés, segon, tan sols 4.414 persones van anar a l'estadi
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)