Girona

Apunten amunt

Més ben situat que mai en la lluita per l'ascens, el Girona reforça el discurs ambiciós i es veu amb cor de fer el pas cap a la zona preferent

“Ara hi tenim moltíssim a guanyar i anem a totes”, assegura el tècnic

El discurs que surt del vestidor i els despatxos de Montilivi fa setmanes que és ambiciós, i l'acceleració de l'equip l'ha acabat de reforçar. Superada la cinquantena de punts, el conjunt blanc-i-vermell s'ha situat més a prop que mai de la zona noble. A un punt de la zona de play-off i a sis de la d'ascens directe, el Girona arriba envalentit a una recta final que s'obrirà demà amb un partidàs a Montilivi, on l'equip tindrà, contra un Tenerife també aspirant a tot, l'oportunitat d'enllaçar tres victòries per primera vegada en tota la lliga.

“Ja sé que mantenir la categoria no és per tirar coets, perquè és el mínim que se'ns pot demanar, però haver-ho aconseguit faltant set jornades per al final ens dóna tranquil·litat. Ara volem lluitar fins al final per posar-nos al play-off, que seria un reconeixement a la bona feina de l'equip”, va explicar Pablo Machín, que va dedicar molta estona a parlar de les expectatives d'assolir el play-off. Malgrat tenir el segon a sis punts, el tècnic firmaria ara accedir a les eliminatòries d'ascens. I tot i que progressar des del darrere té el seu què, preferiria mirar-s'ho des de més amunt, des de la zona que l'equip no ha trepitjat en tot el curs: “Crec que és molt bonic això de dir que vas de tapat, des del darrere i amb força. Però jo voldria tenir el màxim marge d'error possible, i això ho tenen els que són en els primers llocs. Els tinc enveja sana, perquè es podran permetre el luxe de tenir algun resultat dolent més que els que estem més avall.”

Pablo Machín no té cap dubte que si el seu equip s'acabés classificant per a les eliminatòries d'ascens, l'escenari seria molt diferent al que va viure la temporada passada: “Vam ser tot l'any a dalt de tot i vam apostar-ho tot per l'ascens directe, que crec que va ser un encert tot i que va sortir creu. Venien transatlàntics que ens podien arrasar en el play-off, amb la plantilla millor i més fresca, i més temps per preparar-lo. Per a nosaltres, el play-off era un premi que venia precedit d'una decepció grandíssima. Ara ens pot servir d'experiència, de recordatori. I amb el primer objectiu assolit, hi tenim moltíssim a guanyar i res a perdre; anem a totes”, va comentar l'exentrenador del Numància.

Amb l'ajuda del públic

L'entrenador del Girona va voler fer una crida a l'afició per aconseguir que Montilivi presenti demà la millor entrada de la temporada, i amb diferència. “A veure si podem afegir aquells 2.000 que van venir al final de l'any passat i que no vénen. Com sempre dic, no els podem garantir la victòria, però sí esforç, implicació i ambició. Tant de bo que qui dubti de venir faci un pas endavant i ens acompanyi. Seria molt important. Entre tots hem d'aconseguir la victòria.”

EL PROTAGONISTA

La permanència era el mínim que se'ns podia demanar, i ens dóna tranquil·litat. Ara volem lluitar fins al final pel ‘play-off'
L'any passat ho vam apostar tot per l'ascens directe, i el ‘play-off' venia d'una gran decepció. Ara seria diferent
Pablo Machín
ENTRENADOR DEL GIRONA
És bonic allò d'anar de ‘tapat' des del darrere, però ja voldria tenir el marge d'error que tenen els rivals que són a dalt; els tinc enveja sana
Si som sensats i tenim una mica de perspectiva, hauríem de firmar fer el ‘play-off', una via tan vàlida com qualsevol per pujar

El Tenerife, amb Dani Hernández

L'estat físic de Dani Hernández, el porter titular, centrava l'atenció de la setmana al Tenerife. El porter s'havia perdut la visita a Còrdova per lesió, i el cos tècnic, encapçalat per Pep Lluís Martí, no les tenia totes. Finalment, però, l'exporter del Valladolid es va recuperar i forma part de l'expedició que sortia aquest matí cap a Girona. Tot i que la llista de Pep Lluís Martí és de 19 jugadors, només hi ha dos porters (Dani Hernández i Roberto), per la qual cosa tot fa pensar que el veneçolà podrà recuperar el seu lloc sota els pals. La baixa més significativa del Tenerife és la de Saúl García, el jugador cedit pel Deportivo que s'havia fet seu el lateral esquerre des que hi va arribar en el mercat d'hivern. Si no fa invents, Pep Lluís Martí situarà Aurtenetxe al costat esquerre.

“Seria més difícil gestionar una plantilla llarga en mala dinàmica”

Acostumat cada divendres a repassar la llista de jugadors lesionats, Pablo Machín va confirmar ahir que tenia tota la plantilla a punt per rebre demà el Tenerife a Montilivi (17 h). “Si fins ara era complicat escollir els 18 convocats i els 11 que jugaran, ara molt més. Però una de les nostres fortaleses és la bona plantilla que hem aconseguit formar”, explicava el tècnic, que va relativitzar les dificultats a l'hora de gestionar el grup amb tantes peces disponibles. “Com a entrenadors, hem d'estar acostumats a viure diferents escenaris. I aquest diria que tampoc és excessivament complicat. Seria molt més difícil de gestionar si la dinàmica fos molt negativa o si hi hagués gent que no estigués a gust –va assegurar el de Gómara–. Sap greu deixar fora gent que ha fet tants mèrits com els altres, però sempre has de buscar l'equilibri, pensar en les alternatives i també en el rival.” Machín va destacar el bon nivell dels entrenaments i la competitivitat ben entesa: “Sempre hem procurat incentivar que siguin bons professionals. A ningú se li diu que jugarà 40 partits, i tampoc se'ls exigeix que guanyin tots els dies. Sí que els demanem entrenar-se i comportar-se com professionals, sense mal ambient al vestidor, i això ho han fet sempre.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)