3a divisió FEF

Ningú no va quedar content

3a divisió. L'actuació de l'àrbitre del Peralada-Palamós genera el rebuig dels dos equips. Cornellà i Pastor, expulsats per protestar, asseguren que no van dir el que posa l'acta del partit

El derbi empordanès entre el Palamós i el Peralada va acabar amb polèmica a causa de l'actuació de l'àrbitre, Xavier Bertomeu, que no va satisfer cap dels dos equips. La decisió de fer jugar el partit malgrat la forta tramuntana que diumenge va bufar a l'Empordà, amb ratxes de vent de 140 km/h, ja no va agradar als respectius entrenadors, Arnau Sala i Joan Mármol, que preferien suspendre el matx com es va fer en el cas del Jonquera-Molletenca de primera catalana. A més, segons jugadors i tècnics, Bertomeu va arbitrar amb molts nervis, va assenyalar faltes al mínim contacte i va expulsar de manera injusta un jugador de cada equip per protestar, entre altres decisions controvertides que haurien condicionat el desenvolupament del partit, que va acabar amb resultat d'empat a dos.

“Li vaig reclamar fora”

Un dels més indignats amb l'actuació arbitral va ser el jugador del Peralada Guillem Cornellà, que va acabar expulsat amb vermella directa en el temps afegit per unes paraules reflectides en l'acta del partit –“vés a la merda”– que ell assegura que no va pronunciar: “L'àrbitre no va xiular un fora de banda de més d'un pam del Palamós, que va continuar la jugada. Jo la vaig frenar amb una falta per evitar el contraatac. L'àrbitre la va assenyalar i jo li vaig dir: “Allà havia sortit, era fora.” Reconec que la manera de dir-li, amb un to alt, potser no va ser la correcta, però en cap cas el vaig engegar a la merda. A més, els que em coneixen saben que, quan m'empipo, em cago en tot en català, i l'acta posa que ho vaig dir en castellà.”

El jugador va mostrar el seu descontentament i impotència en una sèrie de piulades a Twitter, i també a aquest diari: “Si l'àrbitre creu que li vaig faltar al respecte podria entendre l'expulsió, però el que va escriure en l'acta no és veritat, i això em pot comportar una sanció de dos partits, com a mínim. Segurament la lliga s'ha acabat per a mi. Ell, en canvi, continuarà arbitrant en el proper partit.” Cornellà assegura que, malgrat la tensió per la importància que tenia per als dos equips, el partit no va ser polèmic: “Els dos equips ens hi jugàvem molt i hi havia nervis, però en cap moment va ser un partit agressiu ni escalfat. L'àrbitre es va negar a suspendre'l d'entrada i ens va arribar a dir que si feia vent juguéssim per terra. Va venir amb una actitud que no va beneficiar el desenvolupament del partit.”

Fins i tot va reconèixer que el Palamós també havia acabat perjudicat: “Els van xiular dos penals a favor [no en van marcar cap] i tampoc no estaven contents. Per alguna cosa deu ser. A ells també els van expulsar Ignasi Pastor per protestar [suposadament per haver dit pocavergonya a l'àrbitre], però ell no havia dit res, i tots ho vam veure.”

“No vaig parlar amb ell”

De la seva banda, Pastor va corroborar la versió de Cornellà sobre l'expulsió del jugador del Peralada: “Jo era a prop i veig que en Guillem li reclama un fora de banda, però davant meu ni l'insulta ni l'engega a la merda. Una targeta vermella directa és excessiva.” També va explicar com, en el minut 61 de partit, ell mateix va ser expulsat amb la segona targeta groga per protestar: “No vaig parlar amb ell. Amb els braços oberts li vaig reclamar targeta per una falta del Peralada, però no li vaig dir pocavergonya ni res.”

Pastor assegura que, quan abandonava el camp, els seus companys van sentir com l'àrbitre Bertomeu pronunciava “ja se t'ha acabat la temporada”, fent referència a la sanció de dos partits que podria rebre per l'expulsió, just els que queden per al final de curs.

LES FRASES

No vaig engegar l'àrbitre a la merda. Li vaig reclamar un fora de banda. Quan m'empipo em cago en tot en català, no en castellà
No li vaig dir ni pocavergonya ni res a l'àrbitre. Reclamava targeta amb els braços oberts
Ignasi Pastor
JUGADOR DEL PALAMÓS
El que diu l'acta no és veritat, i això em pot comportar una sanció mínima de dos partits
Guillem Cornellà
JUGADOR DEL PERALADA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)