3a divisió FEF

Una ‘final' pel quart lloc

3a divisió. El duel directe entre el Vilafranca i la Muntanyesa determinarà el futur de l'última plaça de promoció d'ascens. Una victòria barcelonina donaria el bitllet als quatre primers

Partit decisiu, dues jornades abans del final, el que disputaran el tercer i quart classificat al municipal de Vilafranca. Entre la Muntanyesa i el conjunt local hi ha una separació de dos punts i un lloc en la classificació, que dóna dret a disputar la posttemporada. Per al degà penedesenc, l'anhel des de principi de temporada; per als de Nou Barris, repetir la glòria que van assaborir el 2014.

“És clar que és una final, perquè no hi ha retorn després d'aquest partit”, diu el tècnic del Vilafranca, Ivan Moreno: “Volem dependre encara de nosaltres mateixos, perquè la jornada passada vam deixar escapar aquesta oportunitat en perdre contra el Sant Andreu”, afirmava l'entrenador. “L'equip es troba bé, molt animat perquè lluitem per un premi, i això és el més bonic que et pot passar jugant a futbol”, explica l'entrenador de la Munta, Antonio Escudero.

Controlar les emocions

Com sol passar en els moments decisius, l'aspecte mental serà tan important com el futbolístic. “Hem de mantenir el cap fred, i més jugant contra un rival que hi posa tanta intensitat”, afirma Ivan Moreno. “Caldrà serenor, és clar. Les emocions poden jugar una mala passada”, afegeix Escudero.

“Del Vilafranca, cal destacar sobretot la seva eficiència a la part davantera”, explica l'entrenador de la Muntanyesa: “Nosaltres defensivament estem bé últimament, però haurem d'estar molt concentrats, perquè en poques ocasions, és un equip que et liquida.” “Nosaltres –replica Moreno– haurem d'estar molt atents al seu contraatac. La Muntanyesa és un equip també que busca la pilota aturada, però som conscients que podem colpejar en una de les ocasions que tinguem.” Els dos equips tenen les ja habituals baixes de Fermí, per part dels locals, i Escabrós, per part dels visitants.

Els comptes per la promoció d'ascens

El Gavà, que juga contra el Sabadell B a la Bòbila, i l'Europa, que juga a domicili contra el Santfeliuenc, lluitaran per la segona posició. Si els blaugrana guanyen i els escapulats, no; el Gavà s'assegurarà matemàticament el segon lloc. L'Europa, però, primer s'ha d'assegurar jugar la promoció d'ascens i per a això cal igualar o superar el resultat que faci el Vilafranca contra la Muntanyesa. De fet, en cas de derrota vilafranquina, els quatre primers quedarien classificats, tot i que l'ordre quedaria supeditat als resultats dels equips implicats en l'última jornada de competició, diumenge vinent.

Els comptes pel descens i la part baixa

Tal com està la part baixa de la segona divisió B, tothom vol quedar al més amunt possible per evitar els possibles descensos compensats. Ara mateix, en la lluita hi ha el Rubí, el Palamós, el Granollers, el Santfeliuenc, el Peralada i el Terrassa. Cap d'aquests equips jugarà entre si i només el Santfeliuenc (contra l'Europa) juga contra un rival que es juga alguna cosa. Pel que fa al descens directe, al Rubí només li val la victòria pròpia i la derrota del Palamós a casa contra el Manlleu per poder-s'ho jugar en l'última jornada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)