2a divisió FEF

Els cau la xarxa

Al caire del precipici. L'Olot perd al camp de l'Hèrcules, però encara està viu: necessitarà guanyar i esperar en una última jornada d'infart

És com si aquesta jornada no hagués existit. L'Olot va perdre, però també ho van fer l'Olímpic de Xàtiva i la Pobla de Mafumet, de manera que la situació és la mateixa que abans de començar el penúltim partit. La diferència és que els olotins ja no tenen marge d'error. La xarxa que els va protegir de la caiguda al Rico Pérez es va quedar a Alacant i la setmana que ve ja no hi serà. Guanyar l'Atlètic Llevant i esperar un favor del Barça B és l'única esperança per als homes de Santi Castillejo. Si l'equació no es compleix, diran adéu a la segona B i seran equip de tercera divisió. Per enèsima vegada, l'Olot només es va poder quedar amb les sensacions. Tan avançada com és la pel·lícula, ja sap de sobres que, per si soles, no donen punts. S'han de transformar en victòries i l'equip garrotxí és incapaç de fer-ho fora de casa. Per a o per b, mai no ho aconsegueix, i l'Hèrcules no va haver de fer res de l'altre món per tombar-lo. La diferència de 31 punts que la classificació diu que hi ha entre els dos equips no es va veure reflectida damunt del terreny de joc, però els blanc-i-blaus van marcar un gol més que els vermells i van quedar-se els tres punts. Tan fàcil i tan difícil com això. L'Olot va resistir bé les primeres envestides de l'Hèrcules. Era imprescindible per no morir només de començar i els de Castillejo ho van saber fer. Conscients que portar el timó del partit era una missió gairebé impossible, van cedir el control als locals, que, tot i això, no van crear perill a la porteria de Wilfred. Tenien la pilota i arribaven a l'àrea olotina, però no feien por. Els minuts passaven i la desesperació començava a fer-se palesa en l'ambient. El públic del Rico Pérez, exigent com sempre, va arribar a xiular el seu equip un parell de vegades abans que Mousa protagonitzés la millor oportunitat de la primera meitat. L'extrem de l'Olot va entrar dins l'àrea i, tot i no tenir gaire angle, va amenaçar Chema amb un xut que va sortir lleugerament desviat pel seu escaire dret.
L'escenari canvia
A mesura que van avançar els minuts, el guió del partit va anar canviant cada vegada més fins al punt que l'Hèrcules va arribar a donar les gràcies a l'arribada del descans. El va necessitar per rearmar-se i sortir amb més força en la segona meitat. I si en la primera l'Olot el va aturar, en la represa del joc va ser incapaç d'aconseguir-ho. En el minut 4, Luismi va fer un mal refús, la pilota va quedar morta dins l'àrea i Álvaro García no la va desaprofitar. El lateral dret va inventar-se, primer, una retallada i, després, un xut amb l'esquerra que Wilfred només va poder observar mentre entrava dins la porteria. Per sota en el marcador contra un rival del potencial de l'Hèrcules i en un Rico Pérez entregat al seu equip, l'Olot necessitava un miracle per remuntar el partit. Un un contra un claríssim fallat per David Mainz, que va córrer sol des del mig del camp, li va demostrar que encara era possible. I ho va ser, però Chema va aparèixer per desviar un xut de Sana que anava camí de convertir-se en l'1-1. L'Hèrcules es va acabar sortint amb la seva, el marcador ja no es va moure i l'Olot va tornar a casa amb una nova derrota. No el condemna al descens, però tampoc no l'ajudarà a evitar-lo la setmana que ve.

HÈRCULES1
OLOT0

HÈRCULES: Chema; Álvaro, Pichu Atienza (Rojas, 41'), Álex Muñoz, Peña; Vivi (Yeray, 71'), Juanma Espinosa (Gato, 46'), Chechu, Javi Flores; Miñano i David Mainz. OLOT: Wilfred; Blázquez, Jose, Vallho, Luismi (Gato, 53'); Abel, Hèctor Simón, Sana, Sergio Ortiz (Marcel, 38'), Mousa i Uri Santos (Dieguito, 79'). GOLS: 1-0, Álvaro (49'). ÀRBITRE: González González. TG: al local Miñano i al visitant Sana. PÚBLIC: uns 9.000 espectadors a l'estadi José Rico Pérez.

L'ÚLTIM RECURS

La derrota deixa l'Olot sense opció de salvar-se de manera directa, i haurà de confiar ser setzè

PENDENT D'ALTRES

Per evitar el descens, l'Olot haurà de guanyar i esperar els resultats de la Pobla i l'Olímpic

Cap victòria a fora

Era l'última oportunitat i tampoc no va poder ser. L'Olot va perdre el darrer partit a domicili, de manera que tancarà la lliga regular sent l'únic equip del grup tercer de segona B que no ha aconseguit guanyar ni un sol enfrontament a fora. El balanç parla per si sol: vuit empats i onze derrotes en dinou partits. Ha estat la gran assignatura pendent d'un conjunt que ha buscat el triomf de moltes maneres. Contra l'Hèrcules, Castillejo va intentar-ho amb dues línies de quatre en defensa i dos davanters despenjats al davant: Uri i Sergio Ortiz. El mitjapunta andalús va recaure de la lesió que li ha fet la guitza aquest curs i va haver de ser substituït abans del descans.