2a divisió FEF

La promoció, el mal menor

Evitar l'inevitable. L'Olot i la Pobla de Mafumet lluiten per atrapar l'Olímpic de Xàtiva en el lloc de promoció de descens, l'única taula de salvació que els queda per mantenir-se

La salvació s'ha posat tan cara per a l'Olot i la Pobla de Mafumet que, en l'última jornada de competició, ja només poden aspirar a la promoció de descens. Ara mateix, els dos equips estan a dos punts de l'Olímpic de Xàtiva, que sí que aspira a salvar-se, però ho faria a costa de l'Atlètic Llevant o l'Hospitalet si no aconsegueixen puntuar en el seu partit.

El que és segur és que avui se certificarà el descens matemàtic d'un equip català com a mínim: el pitjor dels casos seria que els dos baixessin i que l'Hospi fes la promoció de descens. Per a això caldria que l'Olímpic guanyés i que l'Hospi perdés. “Estem molt animats. Som conscients que hem de guanyar i esperar esdeveniments, això és l'única cosa que podem controlar”, comenta l'entrenador de l'Olot, Santi Castillejo, que respecte al Llevant B, el contrincant que tindran al davant, diu: “Passa una bona ratxa amb el nou tècnic [Toni Aparicio va substituir Villafaina a finals de febrer]. Li val l'empat, però no es conformarà només amb això.” La Pobla, com l'Olot, necessita la seva victòria i que l'Olímpic no superi els 40 punts [en té 39], per somiar en la promoció de permanència. “Tinc molta fe que guanyarem el partit perquè tenim aquesta necessitat, ho mereixem i, a més, estem treballant molt bé”, explica l'entrenador del filial del Nàstic, Martín Posse, que espera un rival, el Lleida, més relaxat: “Com que està classificat i hi ha alguns jugadors amb quatre grogues potser no juguen els titulars, però tenen una gran plantilla igualment.”

El Lleida farà descansar jugadors, perquè en té de tocats [com ara Manu Onwu], tot i que es juga ser tercer classificat si l'Hèrcules perd. L'altra lluita és la del lideratge, en què el Reus necessita sumar un punt més que el Vila-real B perquè estan empatats a punts i els roig-i-negres tenen l'average perdut.

EN LA PART ALTA

El Lleida farà descansar jugadors per la càrrega de minuts al llarg del curs
L'Hospi se salvarà
1. SI GUANYA O EMPATA
2. SI PERD I... a)
L'Olímpic perd o empata.
L'Hospi farà la promoció
1. SI PERD I...
a)
L'Olímpic guanya.
La Pobla de Mafumet baixarà
1. SI EMPATA O PERD
2. SI GUANYA I... a)
L'Olímpic guanya.
b)
L'Olímpic empata i l'Olot guanya.
c)
L'Olímpic perd, l'Olot guanya i, li remunta els dos gols de diferència de l'‘average' general.
La Pobla farà la promoció
1. SI GUANYA I...
a)
L'Olímpic empata o perd i l'Olot no guanya.
b)
L'Olímpic perd i l'Olot guanya però no li retalla els dos gols de diferència de l'‘average' general.
L'Olot baixarà a 3a
1. SI EMPATA O PERD
2. SI GUANYA I... a)
L'Olímpic guanya.
b)
L'Olímpic perd, la Pobla guanya i l'Olot no li recupera la diferència de dos gols en el ‘goal average' general.
L'Olot farà la promoció de descens
1. SI GUANYA I...
a)
L'Olímpic empata.
b)
L'Olímpic perd i la Pobla no guanya.
c)
L'Olímpic perd i la Pobla de Mafumet empata o guanya per dos gols menys de diferència que l'Olot.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)