Girona

Menys penalitzats del que sembla

El pobre balanç de les dues sortides seguides a Còrdova i Elx no ha descavalcat el Girona de la lluita pel ‘play-off' gràcies al fet que la majoria de rivals directes també han fallat

L'equip acumula vuit vermelles, però la d'Alcalá a Elx és tot just la segona que acaba costant dos punts

El Girona ha tret ben poc profit de les dues sortides en vuit dies a Còrdova i Elx, però continua viu en la batalla per accedir a la fase d'ascens. Contra tot pronòstic, perquè qui més qui menys tenia clar que resoldre aquests dos compromisos amb un sol punt equivalia a acomiadar-se dels sis primers llocs. No ha estat així perquè els rivals de la zona de privilegi que també persegueixen el play-off tampoc se n'han acabat de sortir (l'Oviedo, el Còrdova i l'Alcorcón han sumat tres punts, i l'Osasuna i l'Elx, dos). Del que sí que es pot oblidar ja definitivament el Girona és de l'ascens directe, que s'ha allunyat a 9 punts quan en falten només 12 per disputar-se.

El risc que a priori representava la jornada es va minimitzar gràcies a l'empat al Martínez Valero i les ensopegades sobretot de l'Osasuna, el Còrdova i l'Alcorcón. Tot plegat ha donat molt valor al punt d'Elx, perquè amb la derrota els de Machín haurien tingut la sisena plaça a més d'un partit (els il·licitans s'haurien posat en zona de play-off amb tres punts més que el Girona i el goal average guanyat). El cap de setmana que ve, la victòria contra el Mallorca a Montilivi, a banda de ser innegociable, no garantiria tampoc la presència entre els sis primers perquè necessitaria que, dels tres rivals que té just a sobre, n'ensopeguessin dos: l'Osasuna rep el Numància, l'Oviedo visita l'Almeria i l'Elx juga a Còrdova.

Presenten al·legacions

Eiriz Mata va obrir la capsa dels trons amb la vermella a Alcalá (dues grogues en 18 minuts en la primera part). A l'acta va reflectir que van ser per dues entrades a dos rivals, i en la segona s'hi abona dient que va ser “de manera temerària”. El club, un cop analitzades les imatges, va decidir presentar al·legacions al comitè de competició perquè deixi sense efecte la segona targeta, ja que Alcalá, tot i l'aparença de l'entrada, va tocar la pilota. La primera amonestació, tot i ser extremadament rigorosa, no es podrà recórrer amb èxit perquè la falta va existir.

La vermella a Alcalá és la vuitena que veu un jugador del Girona aquesta temporada. Una xifra alta –va tancar el curs passat amb cinc; l'anterior, amb quatre, i el 2012/13, amb tres– però que tampoc no ha penalitzat tant amb punts els de Machín. De fet, la de diumenge passat és la segona expulsió que acaba costant dos punts –de victòria a empat després de quedar amb deu–, com ja havia passat en el Girona-Llagostera. En les altres sis, els gironins van aconseguir acabar el partit amb el mateix signe que hi havia abans de l'expulsió.

Als rivals del Girona els han expulsat sis jugadors (dos en un mateix partit, de l'Alavés). El balanç també és de dos partits en què els gironins han fet dos punts més a partir de les vermelles. Malgrat que ha acabat més partits amb inferioritat que amb superioritat, també està força equilibrat el nombre de minuts. De fet, és superior la xifra de la superioritat (250 a 232), accentuada amb l'expulsió de Núñez només de començar l'Albacete-Girona.

Gestió descontrolada

Expulsió a banda, les quatre targetes grogues (Eloi, Granell, Cristian Herrera i Lejeune) han pujat la mitjana d'amonestacions que el Girona tenia en les últimes jornades. La setmana passada, a Còrdova, ja es va trencar la bona línia dels partits precedents amb les cartolines que van veure Isaac Becerra, Pere Pons i Eloi. L'equip venia d'una excel·lent sèrie de només tres targetes en cinc partits, entre les jornades 32 i 36 (Lekic va ser amonestat contra l'Osasuna; Alcalá, a Lugo i Mata, a Albacete, mentre que contra l'Alavés i el Tenerife el Girona va acabar immaculat).

Contra el Mallorca, el Girona perdrà Alcalá –si no hi ha perdó del comitè– i Granell, que va veure la desena groga del curs. Les protestes de Lejeune li van costar la catorzena groga i s'ha situat a una de la tercera suspensió per acumulació. També estan advertits Isaac Becerra i Rubén Alcaraz.

EN CONTRA

232
minuts
amb deu jugadors acumula el Girona en vuit partits. El rècord, els 70 per la vermella a Lekic contra el Nàstic.

A FAVOR

250
minuts
amb inferioritat han jugat els rivals del Girona, en cinc partits diferents. L'Albacete, des del minut 2.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)