2a divisió FEF

opinió

L'Olot signa la crònica d'un descens anunciat

Desastre. L'equip de la Garrotxa no va saber ni guanyar el Llevant B, un bon resum d'un fatídic curs esportiu que acaba amb el club tornant a tercera

L'Olot va perdre en la darrera jornada del campionat de lliga contra el Llevant B al municipal (1-2). Tot i que el resultat entre l'Olímpic de Xàtiva i el Barça B tampoc no va acompanyar, els garrotxins no van ser capaços de fer la feina i complir la premissa essencial per tenir alguna possibilitat remota de poder disputar la promoció de permanència. El duel contra el conjunt granota va ser el resum perfecte d'un curs esportiu pèssim. Sense punteria en moments clau, amb mala sort amb els pals i gols contraris amb rebots i imprecisions, l'afició olotina va veure com l'equip perdia la categoria en un ambient de tristor i amargor.

El buit de Carlos Martínez

L'Olot va perdre a l'estiu el davanter i pitxitxi de l'equip en els darrers tres cursos. El projecte ambiciós del Vila-real va atreure el davanter de Mataró, que va fer les maletes i va deixar un buit en l'atac garrotxí. La direcció tècnica havia d'encertar el substitut per no tenir problemes i va decidir fitxar Diego Sánchez. L'exjugador del Lleida Esportiu va arribar lesionat, quan millor estava es va malmetre el turmell i mai no ha gaudit de la continuïtat necessària per rendir a bon nivell. De fet, el relleu golejador en la primera volta ja el va agafar Alberto Perea, que va fer nou dianes abans de fitxar pel Barça B en el mercat d'hivern. Va ser llavors quan els de la Garrotxa van deixar escapar l'ocasió de fitxar un altre davanter per competir amb Diego. I és que en la segona volta ningú no ha pogut agafar el relleu golejador del manxec, fet que ha frenat l'equip i ha fet avortar qualsevol reacció.

La xacra a domicili

El fet de no guanyar a fora de casa en tota la temporada ha estat una altra de les lloses que han enviat l'Olot a tercera. En alguns partits apàtics, els olotins no han pogut enllaçar mai dos bons resultats. Després d'una derrota precisament a fora, al camp del Sabadell, Rodri va ser acomiadat i Castillejo va ocupar la banqueta fins diumenge passat. L'efecte revulsiu no va aparèixer amb el navarrès, que es va trobar una plantilla desfeta mentalment i amb certs futbolistes amb un nivell de compromís sospitós.

Tot això, i segurament altres decisions poc encertades, ha precipitat el descens de l'Olot a tercera, només tres cursos després d'haver pujat a segona B per primera vegada.

CAP TRIOMF A FORA

Els garrotxins no han guanyat a domicili, la xacra que ha pesat més en el tram final

POC GOL

Tot i generar les ocasions, la falta de punteria i d'encert ha fet claudicar l'equip

Reflexió i autocrítica

Dos dies després de confirmar-se el descens de l'Olot a tercera, segurament els aficionats del conjunt garrotxí encara busquen respostes. El club presidit per Joan Agustí ha de reflexionar i fer autocrítica per avaluar la pèssima temporada firmada des del punt de vista esportiu i no perdre el temps lamentant-se. Només així tindran la possibilitat d'aixecar-se al més aviat possible i treballar per enfilar el camí del retorn. A l'Olot li ha mancat adaptar-se al futbol semiprofessional, i és que pagar bé, al dia i tenir els jugadors en una zona de confort permanent ha generat un clima de seguretat i tranquil·litat que ni els mals resultats no han trencat, una manca de pressió que ha condemnat el club. Serà dur i potser costarà més d'un any recuperar la categoria, però ànims, que valdrà la pena!

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)