3a divisió FEF

El protagonista

David López (Europa)

El premi a la insistència

El central escapulat s'ha recuperat a temps d'una distensió al genoll esquerre i va disputar els 90 minuts contra el San Fernando

En les primeres proves, el diagnòstic era d'un trencament parcial del lligament encreuat anterior i un trencament del menisc, però, per sort, era erroni

En tan sols tres dies, David López va passar d'una decepció absoluta a una immensa alegria, en saber que la lesió al genoll esquerre no li impediria disputar el play-off amb l'Europa. Després del partit contra el Palamós el 24 d'abril, al central se li va diagnosticar en una primera ressonància que tenia un trencament parcial del lligament encreuat anterior i un trencament del menisc a la cama esquerra. Aquesta lesió l'hauria allunyat dels terrenys de joc com a mínim sis mesos. Per sort per al jugador escapulat, unes segones proves i el diagnòstic de la doctora Rius van capgirar completament el guió d'aquesta història. David López sols tenia una distensió al genoll esquerre –operat ja d'un trencament de l'encreuat fa cinc anys– i estaria com a mínim un mes de baixa. “Quan la doctora em va donar la notícia no em vaig poder alegrar en aquell moment de la sorpresa que em vaig endur. Ja havia assimilat que hauria de tornar a estar sis mesos de baixa”, afirma el jugador de l'Europa. Llavors, era l'hora de posar-se a treballar de valent per arribar al play-off.

Amb jornades intensives de matí i tarda d'unes tres hores en total, David López va poder complir el seu objectiu: estar a disposició d'Albert Poch per al partit contra el San Fernando. El tècnic no va dubtar a alinear de titular el central, que va respondre jugant a un gran nivell, i ajudant l'equip escapulat a aconseguir un empat satisfactori a l'estadi Iberoamericano. “Vaig començar el partit amb molta por, ja que en ser un camp de gespa natural em feia dubtar. Però després de les dues primeres accions en què vaig entrar amb força ja no em vaig preocupar. Vaig acabar el partit bé, sense gaire dolor”, va afirmar el jugador.

Les llargues sessions de fisioteràpia, piscina, gimnàs i exercicis de recuperació sobre la gespa amb el cos mèdic de l'Europa van ser l'única preocupació del central escapulat durant tres setmanes, per aconseguir entrenar-se amb els seus companys els dies previs al partit. “Amb repòs durant dues setmanes i un tractament específic, podia arribar al play-off tot i que potser no estaria al 100%. David és un jugador important per a l'equip i havíem de fer l'impossible per poder disposar d'ell com a mínim per a la tornada de la primera eliminatòria. Ell tenia moltes ganes d'arribar-hi i amb el treball de tots hem aconseguit reduir el temps de baixa”, va dir Gaizka Garay, recuperador i fisioterapeuta de l'Europa que l'ha acompanyat en aquest llarg mes.

“Encara tinc el genoll una mica inflat, però diumenge estaré totalment recuperat i a disposició d'Albert per aconseguir el primer pas cap a l'ascens”, va concloure David López.

Torna en el moment clau
L'Europa esperava ansiós la recuperació d'un dels pilars de la defensa per a l'eliminatòria d'ascens a segona B contra el San Fernando. Després de moltes hores de treball i esforç, David López va reaparèixer diumenge passat.
1
mes de baixa.
El central escapulat es va lesionar el 24 d'abril en l'enfrontament contra el Palamós. Tot indicava que tenia una lesió greu al genoll esquerre, però finalment només tenia una distensió al lligament que ja es va trencar cinc anys enrere.
90
minuts.
Va disputar tot el partit sense gaires problemes al genoll esquerre, tot i que va començar amb por. Albert Poch tornarà a comptar amb ell per a la tornada.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)