Girona

Amb ajuda aliena relativa

El Girona es mentalitza per fer la feina convençut que els sis punts en joc el durien al ‘play-off', tot i que no ho té garantit

L'equip va tancar la jornada vuitè, després d'un empat del Saragossa i una derrota de l'Oviedo que condensen molt la zona d'accés a la fase d'ascens

L'única jornada entre setmana de segona A es va fer llarguíssima. El Girona, que havia empatat dimarts al José Zorrilla, no va saber fins al cap de 48 hores l'efecte real del punt obtingut. Un cop assumit que perdia la sisena posició, el conjunt blanc-i-vermell estava pendent de dos dels tres partits d'ahir, amb rivals directes en la lluita per l'accés al play-off. I tot i que el Saragossa el va avançar i va impedir als gironins dependre d'ells mateixos, els últims resultats tampoc van ser tan mal negoci. El Saragossa va veure com l'Osca li igualava el 0-1 de Dongou malgrat jugar durant tota la segona meitat amb deu jugadors. I en l'últim partit, l'Oviedo va perdre al Carlos Tartiere contra el Leganés.

Tot plegat fa que el Girona arribi a la penúltima jornada de lliga instal·lat en el vuitè lloc –ha perdut dues posicions–, però a només un punt dels quatre equips que el precedeixen en la classificació: el Còrdova (tampoc està en zona de fase d'ascens), el Saragossa, l'Alcorcón i l'Osasuna. Tot i que fer els sis punts no és garantia absoluta d'accedir a la lluita per l'ascens –avançaria un lloc segur, perquè hauria guanyat l'Alcorcón en el duel fonamental de diumenge a Montilivi, però els altres rivals directes que té per sobre també estan en condicions de fer els sis punts–, els gironins tenen la convicció que, si fan la seva feina, assoliran l'objectiu. L'èxit, això sí, no serà gens fàcil, perquè l'Alcorcón arribarà diumenge envalentit i amb l'ambició de conservar el lloc de privilegi, i la Ponferradina va fer créixer les seves expectatives de permanència amb el gol a última hora contra l'Albacete.

Pas a pas

Superada per fi la 40a jornada, l'escenari pot canviar de manera significativa un cop es disputi la 41a, la primera en què la LFP ha unificat l'horari (diumenge, 20 h). A Montilivi hi haurà un duel d'alt voltatge entre el Girona i l'Alcorcón, que té un punt més. Els gironins saben que no poden ensopegar, però la pressió havia d'arribar algun dia. I benvinguda sigui: “Si al principi haguéssim estat a dalt, tothom hauria estat pendent del play-off. Però, tal com va començar la temporada, a dia d'avui és un premi per a tots tenir possibilitats reals”, va comentar Àlex Granell. “Tot es basa a guanyar diumenge, i estem en una posició privilegiada, malgrat haver perdut el sisè lloc. La gran fortuna que tenim és que sabem que, si guanyem, tornarem a estar en disposició d'accedir a la fase d'ascens”. El migcampista prefereix esperar la resolució de la penúltima jornada abans de pensar en l'última. “Sóc dels que pensa que, si guanyem diumenge, haurem de veure què necessitarem a Ponferrada. Ja serem a temps de fer números”.

Aday, amb el grup

El Girona, que dimecres s'havia entrenat a Valladolid, va fer ahir el primer entrenament a Montilivi, un pèl menys exigent per als titulars contra el Valladolid que per a la resta. La novetat va ser la presència d'Aday Benítez, que va treballar amb normalitat amb el grup un cop superada una lesió muscular. També es va entrenar Jaime Mata, que havia tingut molèsties a les costelles.

LES REACCIONS

Tot es basa a guanyar diumenge, perquè no fer-ho ens apartaria de les possibilitats de fer el ‘play-off'. Després, ja farem números
Si haguéssim estat sempre a dalt, seria diferent. Però, tal com vam començar, tenir possibilitats reals és un premi
Àlex Granell
Jornada 41
Leganés-Llagostera Saragossa-Oviedo Osasuna-Osca Lugo-Nàstic Alavés-Numància Girona-Alcorcón Mallorca-Còrdova
Jornada 42
Oviedo-Osasuna Llagostera-Saragossa Mirandés-Leganés Nàstic-Alavés Ponferradina-Girona Alcorcón-Elx Còrdova-Almeria
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)