Girona

A defensar el privilegi

Sisens. La derrota de l'Osasuna, l'únic dels rivals de dalt que falla, permet al Girona recuperar la posició de fase d'ascens. La victòria a Ponferrada és garantia absoluta i l'empat, gairebé

Després de l'empat a Valladolid, el Girona afrontava les dues últimes jornades convençut que, tot i que no ho podia afirmar categòricament, acabaria depenent d'ell mateix, perquè la majoria de rivals tenien enfrontaments delicats. A l'hora de la veritat, però, i més enllà de l'Alcorcón, només hi va haver un altre equip de la part alta que va fallar. És l'Osasuna, que va perdre a casa contra l'Osca. La derrota dels navarresos, combinada amb el triomf del Girona, fa recuperar als de Machín la sisena posició, perduda entre setmana. L'equip, per tant, arriba a l'última jornada de lliga depenent d'ell mateix.

Amb 63 punts, els gironins en tenen dos d'avantatge respecte a l'Osasuna i l'Alcorcón. Més avall ha quedat l'Oviedo, que va perdre a Saragossa i ja ha quedat despenjat de la lluita per l'ascens. Els gironins poden aspirar encara fins i tot al quart lloc, tot i que la prioritat absoluta és defensar el sisè. I, per aconseguir-ho i accedir a les eliminatòries d'ascens, els farà falta puntuar a Ponferrada. El triomf, òbviament, és garantia absoluta. L'empat seria bo en la majoria de casos, tot i que hi ha una combinació que el deixaria sense premi: un quàdruple empat en què hi hagi implicat també el Còrdova, rival que compta sis punts en els dos duels contra els blanc-i-vermells.

La visita al Toralín, en qualsevol cas, serà dura, exigent i complicada. Perquè la Ponferradina, que va empatar al camp del Tenerife, arriba a l'últim dia amb els deures per fer. Els del Bierzo estan fora de la zona de descens, però tenen només un punt més que el Mallorca. L'empat contra el Girona, per tant, no és suficient per a la Ponferradina, i més tenint en compte que el Mallorca visita el Valladolid, que no s'hi juga res.

Caravana i xàrter?

El Girona va anunciar, durant la presentació de la campanya Lluitarem per tu, que organitzaria una caravana per facilitar la presència d'aficionats a Ponferrada dissabte (20.30 h). En principi, n'haurà de donar detalls de manera imminent. El club també valora la possibilitat de contractar un vol xàrter per al viatge de l'equip, conscient que és un dels desplaçaments més pesats i que, si hi ha el premi del play-off, arribarà de seguida.

SI EMPATA

Només un quàdruple empat, amb el Còrdova implicat, deixaria fora els de Machín

LA PONFERRADINA

Està fora dels llocs de descens, però l'empat no li és suficient per estar tranquil
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)