Girona

Aday, a temps del millor

Confiança. El vallesà, que va tornar directament a l'onze inicial després de només 45 minuts jugats en 11 jornades, espera un partit de molta tensió

Durant l'absència d'Aday Benítez, Pablo Machín havia anat fent retocs al carril dret, amb presències irregulars i intermitents de Javi Álamo, Pablo Maffeo i Sebas Coris. Aday, que quan va superar una lesió muscular només va resistir una part –i encara perquè la va acabar després que el tècnic hagués esgotat els canvis– contra el Tenerife, va estar quatre partits més de baixa. I diumenge passat, contra l'Alcorcón, no només va tornar a estar disponible, sinó que Machín el va situar directament a l'onze inicial. “No estava al 100%, però a vegades s'ha de jugar amb el cap. I en aquests moments, és més qüestió de cap que de cames. Estic bé, tranquil i amb confiança”, explica el jugador de Sentmenat, que agraeix la confiança de l'entrenador: “Quan acumules partits fora, és difícil. L'únic que et pot donar confiança és que te la transmeti directament l'entrenador. Ho va fer, i crec que vaig respondre bé, tot i que vaig acabar bastant fos, que ja entrava dins de la lògica”. L'exjugador de l'Hospitalet ha arribat a temps de jugar la part més decisiva. “M'he perdut molts partits bons, però estic content per almenys haver arribat a temps ara al final”.

El Girona en podria fer prou amb un punt demà a El Toralín, però hi vol anar amb la mentalitat de guanyar. “I si podem ser cinquens, millor que sisens.” A Aday, però, no li acaba de fer el pes que la Ponferradina s'hi jugui la permanència. “No és el rival que més m'agrada, perquè hi haurà un camp ple, amb molt d'ambient, i serà un partit de màxima tensió, com un play-off o més. Perquè per ells és un partit vital i de molta tensió. S'ho juguen tot”, comenta Aday, que ha acumulat 1.406 minuts en 25 aparicions en la lliga.

EL PROTAGONISTA

Ens ho juguem tot l'últim dia, però l'objectiu era arribar fins al final amb possibilitats. Hem d'anar a guanyar
M'he perdut molts partits, però estic bé i tranquil. Has d'estar bé més de cap que de cames
Aday Benítez
No és el rival que més m'agrada. S'hi juga molt i serà un partit d'ambient màxim, com un ‘play-off' o més

El ‘play-off' dels penals a El Toralín

Aday té l'experiència d'un partit de màxima tensió a El Toralín. No pas el de fa dos anys amb el Girona –ell jugava al Tenerife–, sinó el 23 de maig del 2010, en un Ponferradina-Sant Andreu de tornada de fase d'ascens a segona A. Era l'eliminatòria de campions, i el conjunt andreuenc havia d'aixecar un 0-1 de l'anada. Un gol de Nacho en pròpia porta (82') va igualar l'eliminatòria, que es va resoldre en la tanda de penals. Pere Tarradellas va fallar en el divuitè llançament, i els locals van pujar. “Hi havia un ambient espectacular”, recorda Aday, que va entrar en el minut 75, abans del gol andreuenc, i va transformar un penal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)