Girona

El quart ser o no ser

En la meitat de les temporades a segona A, el Girona ha hagut d'afrontar l'últim partit de lliga en una situació límit

L'equip va resoldre bé els dos primers cara o creu, però el tercer va ser el maleït Girona-Lugo

El Girona sabrà demà a quarts d'onze de la nit si ha d'abaixar la persiana de la temporada 2015/16 o si té la possibilitat de tornar a lluitar per l'ascens a primera divisió. L'equip blanc-i-vermell viurà un partit de molta transcendència a El Toralín, una circumstància que ja ha experimentat en el tancament de la lliga regular de temporades anteriors. Concretament, serà el quart curs –dels vuit consecutius que acumula l'equip a segona A– que se la juga en l'última jornada, ja sigui per dalt o per baix. Amb la diferència, prou significativa, que les tres anteriors van ser a Montilivi, davant d'una afició entregada. Demà, el cara o creu serà molt lluny, amb ben poca afició a favor i un ambient claríssimament advers, amb El Toralín ple a vessar per intentar empènyer la Ponferradina cap a la permanència. El primer cara o creu en la 42a jornada va tenir molt de suspens. Va ser a Montilivi, entre el Girona i el Múrcia, que malgrat que tenien moltes combinacions que els tranquil·litzaven van haver d'assumir que l'un o l'altre baixaria. I només un penal transformat per Kiko Ratón en l'afegit va salvar els gironins. El següent cara o creu al límit va ser al cap de quatre anys, i l'objectiu també era la permanència. Després del triomf vital a Ponferrada, el Girona va celebrar la salvació contra el Deportivo de la Corunya, que arribava a Montilivi amb l'ascens a la butxaca. Al cap d'un any, el mateix escenari estava preparat per a una fita històrica, que es va acabar convertint en un malson per culpa del gol de Pablo Caballero en el temps afegit, quan tot Girona ja començava a assaborir la primera divisió. Ni el Lugo el curs passat ni el Deportivo l'anterior s'hi jugaven res. Demà, en canvi, la Ponferradina necessita guanyar –l'empat li podria servir en funció d'altres resultats, com li passa al Girona– per garantir la permanència. I a diferència de l'any passat, en què els gironins van accedir al play-off com un càstig després del cop contra el Lugo, l'èxit a El Toralín seria tot just el punt de partida cap a la lluita per l'ascens.

GIRONA1
GIRONA-REAL MADRID B1-1
OSCA-GIRONA3-1
MÚRCIA-GIRONA1-2
GIRONA-CÒRDOVA2-1
GIRONA 1
GIRONA 3
MÚRCIA1
DEPORTIVO 1
LUGO 1

GIRONA: Isaac Becerra; Ramalho, Richy, Chus Herrero; Iván López (Juanlu Hens, 80'), Eloi (Matamala, 83'), Jandro, Timor, David Juncà; Felipe (Tato, 75') i Ortuño. DEPORTIVO: Fabricio; Manuel Pablo, Lopo, Insúa, Luisinho; Juan Carlos, Bergantiños (Núñez, 68'), Juan Domínguez, Rabello (Seoane, 68'); Toché i Borja Bastón (Arizmendi, 72'). GOLS: 1-0 (41') Ortuño. 2-0 (54') Felipe. 3-0 (64') Eloi. 3-1 (86') Arizmendi.. ÀRBITRE: Sánchez Martínez, del col·legi murcià. T.G.: al local Matamala (87') i al visitant Insúa (65'). T.V.: cap. PÚBLIC: 8,845 espectadors a Montilivi.. GIRONA: Isaac Becerra; Cifuentes, Pablo Íñiguez, Lejeune, David Garcia (Rovirola 64'), Juncà (Aday 88'); Pere Pons, Àlex Granell, Eloi; Mata i Sandaza (Felipe 80'). LUGO: José Juan; De Coz, Lolo Pavón, Borja Gómez, Manu; Carlos Pita, Seoane; Iriome (Toni 56'), D.López (Álvaro 56'), Iago Díaz (Ferreiro 79'); i Pablo Caballero. GOLS: 1-0 (44') Sandaza. 1-1 (91') Pablo Caballero. ÀRBITRE: Sánchez Martínez, del col·legi murcià. T.G.: als locals Lejeune (83'), Cifuentes (90'), Becerra (90'), i als visitants Seoane (30'), Borja Gómez (83'), Toni (86'). T.V.: cap. PÚBLIC: 8.974 espectadors a Montilivi.. GIRONA: Jorquera; Galán, Cañas, Migue, Jose; Xumetra, Matamala, Gerard (Dorca 57'), Chechu (Juanma 57'); Peragón (Germán Beltrán 69') i Kiko Ratón. MÚRCIA: Alberto; De Coz (Óscar Sánchez 83'), S. Fernández, Iñaki Bea, Sergio Escudero; Albiol, Mejía, Bruno, Capdevila (Pedro 61'); Aquino i Chando (Kike 74'). GOLS: (28') Capdevila, 1-1 (93') Kiko Ratón, de penal.. ÀRBITRE: Teixeira Vitienes, del col·legi cantàbric. T.G.: als locals Matamala (14'), Gerard (40'), Galán (54'), Kiko Ratón (67'), Migue (73') i Jose (76'), i als visitants De Coz (41'), Mejía (85') i Albiol (88'). T.V.: al tècnic Narcís Julià (90'). PÚBLIC: 5.972 espectadors a Montilivi.
3 3

COM EL MÚRCIA
COM EL MÚRCIA

A diferència del Lugo fa un any i el Dépor en fa dos, la Ponferradina també se la juga

LA DIFERÈNCIA

Aquest any, si hi ha èxit serà un punt de partida cap al ‘play-off', res definitiu

INTRANSCENDENTS
INTRANSCENDENTS

Els quatre finals sense res en joc van ser partits de poca tensió i escàs ritme

A CAMP CONTRARI
A CAMP CONTRARI

3 3

LA JORNADA 42 DE LA LLIGA REGULAR, TEMPORADA A TEMPORADA

Per primer cop, el Girona afrontarà un darrer partit de lliga decisiu lluny de Montilivi
7 7

L'agònic penal de Kiko Ratón a càmera lenta

Quan el Girona semblava tenir els dos peus a segona divisió B, Juanma es va internar a l'àrea i l'àrbitre va assenyalar un penal que va despertar de sobte Montilivi, que ja es resignava al descens. Kiko Ratón va agafar la responsabilitat des dels onze metres i la pena màxima va ser com una pel·lícula de suspens: Alberto el va aturar, però la pilota se li va esmunyir de les mans i va acabar a la xarxa . L'eufòria va ser total.

Baixada de braços a El Alcoraz

Salvat matemàticament tres jornades abans del final, el Girona va perdre el penúltim partit a Montilivi (el Tenerife va ser campió) i va ser repassat a Osca en un duel intranscendent.

Triomf de supervivència contra un equip de 1a

El Girona no depenia d'ell mateix, però la gran feina l'havia fet la setmana anterior amb el triomf a Ponferrada 1-2 (l'empat l'hauria enviat a segona B). En l'última jornada i contra un Deportivo recent ascendit, no hi va haver lloc ni per als patiments. Ortuño va obrir la llauna i en el minut 64 el partit estava resolt (3-0). I les notícies dels altres camps salvaven el Girona, que es va acabar enfilant fins al 15è lloc.

El final més cruel de la història del Girona

El Girona era a 90 minuts de l'ascens a primera divisió i Montilivi va vestir les millors gales contra el Lugo. Tot estava preparat per a una gesta històrica i Sandaza va encarrilar el triomf amb l'1-0 just abans del descans. Quan l'equip ja tocava l'elit amb les dues mans, un gol de Pablo Caballero en el temps afegit va frustrar l'ascens, que va ser per a l'Sporting després d'un 0-3 al camp del Betis ple de suspicàcies.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)