Girona

“Avui sabrem si el curs és d'excel·lent o de matrícula”

Pablo Machín Entrenador del Girona

“Ens hem aconseguit sobreposar a les adversitats que arrossegàvem després de la plantofada de la temporada passada [Lugo] i la segona volta ha estat magnífica, molt meritòria. Per mi, el curs que hem fet ja es mereix un excel·lent, però avui sabrem si el qualificatiu és de matrícula d'honor.” Pablo Machín resumia d'aquesta manera la trajectòria del seu equip, clarament de menys a més i que arriba a l'última jornada depenent de si mateix per disputar el play-off. “Aquest premi semblava del tot inviable no fa gaires mesos”, va reblar el tècnic de Gomara.

Machín va assegurar que el curs actual no té res a veure amb l'anterior i que si l'equip posa els peus en la fase d'ascens tot serà molt diferent: “L'any passat el play-off no va ser un premi, perquè el vam afrontar després de perdre l'ascens directe en el temps afegit. Aquest any la sensació és totalment diferent. Venim de baix, amb embranzida. L'estat anímic és totalment diferent.” L'entrenador del Girona considera que la importància d'acabar en la quarta, la cinquena o la sisena plaça és relativa: “L'important és ficar-s'hi. Acabar quarts o sisens no crec que sigui rellevant.” Machín sí que va assenyalar que la fase d'ascens té aspectes a millorar: “No deixa de ser injust que a nosaltres ens eliminés un equip [el Saragossa] que havia fet 21 punts menys que nosaltres en la lliga regular, però no hi ha dubte que aquest sistema de competició deixa les coses molt obertes i manté a tothom en tensió, cosa que és positiva. El que sí que s'hauria de revisar és que el Saragossa ens va eliminar en el play-off pel valor doble de gols a camp contrari [0-3 a La Romareda i 1-4 a Montilivi]quan si aquest mateix criteri s'hagués utilitzat a la lliga hauríem pujat nosaltres [1-1 a Gijón i 0-0 a Montilivi contra l'Sporting]. Però aleshores va manar la diferència de gols”, va argumentar.

Pablo Machín no creu que l'olla de pressió que serà El Toralín pugui fer decantar el duel cap al costat local: “Nosaltres hem guanyat a El Sadar o al Carlos Tartiere en ambients similars. I estem acostumats a competir en camps amb més de 15.000 espectadors. A més, partits amb l'ambient com el que ens trobarem són els que agraden als futbolistes”, va indicar Pablo Machín, convençut també que pot ser una arma de doble tall per a la Ponferradina, molt pressionada.

EL TORALÍN

“Ja hem jugat i guanyat en camps amb ambients similars al que trobarem avui”

EL ‘PLAY-OFF'

“L'any passat no va ser un premi, però ara venim de baix i tot és molt diferent”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)