Girona

Que res no s'acabi avui

El Girona vol allargar la temporada amb la classificació per a la fase d'ascens a primera divisió, que serà un fet si venç avui a El Toralín

Serà un duel sense treva perquè la Ponferradina també es juga la permanència en la LFP

Malament rai si Pablo Machín ha de donar vacances a la plantilla després del partit d'aquest vespre. El Girona aspira a allargar la temporada i a iniciar dimecres (millor fins i tot dijous) la lluita per pujar a primera. Aquest vespre és un o caixa o faixa de calaix. El gran avantatge que tenen els blanc-i-vermells és que arriben a la jornada 42 depenent d'ells mateixos, una cosa que era impensable fa pocs mesos. La victòria és la garantia de jugar el play-off. L'empat podria servir, però ja caldria estar pendents d'altres escenaris. En l'última jornada de lliga hi ha en joc una plaça d'ascens directe, les quatre de fase d'ascens i una de descens (amb el rival del Girona, la Ponferradina, implicat).

“L'única combinació segura és la victòria, i aquest és el nostre objectiu”, va comentar Machín, que també va reconèixer que la banqueta estarà més pendent que mai del que passi en altres camps perquè tots els partits estan molt connectats entre si. “Ho hem de tenir tot controlat”, va afegir-hi, conscient que la “X” pot servir tant a la Ponferradina com al Girona.

El conjunt d'El Bierzo també depèn de si mateix. Els de Rubén Vega –no podrà asseure's a la banqueta perquè està sancionat– han estat molt més fiables a El Toralín (37 punts) que no pas a fora (10). Això encara els fa més temibles. “No hi ha cap rival fàcil, però és evident que avui hauríem preferit enfrontar-nos a un equip que no s'hi jugués res, només la professionalitat”, va comentar el tècnic del Girona. “Quan els equips estan tan necessitats, treuen forces d'on sembla que no n'hi ha. A més, la Ponferradina és un equip que té bons futbolistes, i qualsevol d'aquests et pot amargar el partit.” Machín va admetre que els d'El Bierzo possiblement han perdut potencial respecte a l'any passat i sobretot a partir de la baixa de Yuri en el mercat d'hivern, però no se'n refia ni un pèl.

L'entrenador del Girona també va comentar que no faria el partit pensant en dimecres. “La final és avui.” Com gairebé sempre, els dubtes se centren al mig del camp (Eloi i Borja es podrien jugar una plaça) i a dalt (totes les combinacions estan obertes, però la parella Sobrino i Herrera té números).

Els dubtes se centren, com gairebé sempre, al mig del camp i a la davantera

MACHÍN, CAUT

“Qualsevol et pot amargar el partit perquè tenen molt bons futbolistes”, avisa el tècnic

PENDENTS DE TOT

L'empat podria servir al Girona i a la Ponferradina, però en funció d'altres resultats

Anada i tornada el mateix dia, amb tota la plantilla

L'aeroport de Lleó es mantindrà operatiu fins més enllà de la mitjanit perquè el Girona va negociar poder tornar després del partit, i així ho farà. El vol d'anada s'enlairarà de l'aeroport Girona-Costa Brava a les deu d'aquest matí –la plantilla ja serà a l'hora de dinar a Ponferrada– i el de tornada entre les dotze i la una de la matinada si no hi ha contratemps (després del partit, l'expedició pujarà ràpidament a un autocar per fer els poc més de 100 quilòmetres que separen Ponferrada de l'aeroport de Lleó). Tot i que el cansament entre els futbolistes –sobretot els que juguin– pot ser evident, Machín va justificar el fet de poder tornar la mateixa nit. “Quan es juga tard, al jugador li costa dormir per l'estrès del partit. Hem cregut convenient poder marxar la mateixa nit i que tothom pugui descansar al seu lloc habitual”, va comentar el tècnic. Els jugadors del Girona sí que descansaran després del dinar en un hotel de Ponferrada, abans de la xerrada tècnica prèvia a la sortida a El Toralín. Excepcionalment, Pablo Machín s'ha endut tota la plantilla menys Carles Mas, que aquest cap de setmana ha estat operat dels lligaments encreuats. Viatgen fins i tot els lesionats Felipe i Jairo. “Hem treballat 41 jornades per assolir l'objectiu del play-off i això ha estat una qüestió de tota la plantilla. Hi hem de ser tots, i donar-nos suport.” El tècnic encara n'haurà de descartar tres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)