Girona

Futbol

Segona divisió A

A temps de tocar el cel

El Girona supera la pressió i lluitarà per l'ascens a primera com a quart classificat, el millor lloc del curs, en el seu tercer ‘play-off' en quatre anys

Visitarà dijous el Còrdova en l'anada de la primera eliminatòria

El camí no té res a veure amb el de la primera experiència, en què el Girona de Rubi va lluitar durant moltes jornades per l'ascens directe fins que va caure contra un gegant com el Vila-real. Encara menys amb el de la segona, molt més recent, que va acabar com el rosari de l'aurora, contra el Lugo. El Girona va trigar a refer-se d'aquell terrible mastegot, però ha estat a temps d'arribar a una altra lluita per tocar el cel.

L'equip va saber superar la pressió ahir a El Toralín, que bullia per empènyer els seus cap a la permanència, i es va assegurar la presència a la fase d'ascens. Amb minuts de neguit i incertesa, però amb un final magnífic, perquè el gol de Cristian Herrera va enfilar l'equip fins al quart lloc. Ni havia estat mai tan amunt ni podia aspirar a més un equip que començarà el tercer play-off en les quatre últimes temporades, fet que diu molt dels mèrits dels blanc-i-vermells.

Tres quarts d'hora fora

El 0-0 a El Toralín va anar sent bo per al Girona fins que l'Osasuna va marcar el 0-1 (38') i va completar el quíntuple empat momentani a 64 punts. La combinació era fatídica per al Girona, perquè el deixava sense recompensa per culpa d'un empat de punts amb el Còrdova –en la lligueta entre els cinc equips empatats– amb avantatge per als andalusos per la diferència de gols entre els seus duels. El criteri del reglament, però, generava un punt de confusió que va provocar molta incertesa i neguit en el descans, fins i tot entre els màxims responsables del Girona. Tampoc hi ajudava que el web de la LFP, erròniament, beneficiés el Girona.

La situació no va canviar fins a mitjan segona meitat, amb el gol de Còrdova. L'empat tornava a servir. I en la recta final, carregada de neguit, un gol local salvava la Ponferradina i un de visitant deixava el Girona quart, un escenari gairebé inimaginable. I va arribar. El Toralín reforçava la condició d'estadi talismà per al Girona, que no té cap intenció de posar fi a la temporada i al somni. Els gironins tindran el factor camp a favor en la primera eliminatòria, contra el Còrdova. Dijous, cap al Nuevo Arcángel. I diumenge, a Montilivi. Els blanc-i-vermells tenen el repte de superar un equip que li va prendre els sis punts en joc en la lliga i que, tot i que començava l'última jornada per sobre seu i que el va fer patir de valent, va acabar al darrere en la classificació. El Còrdova ha perdut el golejador, Florin Andone, que ja és a l'Eurocopa.

AMB FACTOR CAMP

Els gironins han de superar el Còrdova, que li ha guanyat els dos duels en la lliga
SEMIFINALS
SISÈ CONTRA TERCER (A)
Osasuna-Nàstic
Dimecres 8 (20 h)
Nàstic-Osasuna
Dissabte 11 (19 h)
CINQUÈ CONTRA QUART (B)
Còrdova-Girona
Dijous 9 (20 h)
Girona-Còrdova
Diumenge 12 (19 h)
FINAL
Guanyador A-Guanyador B *
Dimecres 15 (20 h) Dissabte 18 (19 h) (*) L'equip més ben classificat en la lliga té la tornada a casa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)