Girona

El líder de la segona volta

41 punts. L'acceleració del Girona en la segona part de la lliga li ha representat 16 punts més que en la primera i poder lluitar per l'ascens

Sumant 16 punts menys que la temporada passada, el Girona tornarà a lluitar per l'ascens a primera divisió en el play-off. Els 82 punts que el curs passat només li van valer per ser tercer li haurien donat el títol amb set punts més que els 75 que enguany han fet campió l'Alavés.

Els de Machín han estat el millor equip de la segona volta i, extrapolant aquesta dada en clau de fase d'ascens, és el conjunt que millor hi arriba. Els 41 punts sumats en la segona part de la lliga milloren els 38 del Nàstic i, sobretot, els 29 de l'Osasuna i els 26 del Còrdova, que s'han classificat gràcies al coixí de punts que havien aconseguit en la primera part del campionat. El Girona, en canvi, s'ha vist obligat a no deixar de pedalar per recuperar el terreny perdut després d'arribar a l'equador més a prop de la zona de descens (5 punts) que del sisè classificat (9 punts).

Amb onze victòries, no és l'equip que més partits ha guanyat en la segona volta (el Leganés n'ha celebrat 12) i, amb dues derrotes, tampoc és el que menys partits ha perdut (el Nàstic, només un), però sí que els de Machín han sumat més punts que cap altre rival (41). Un més que el Leganés (40) i 25 més que l'Albacete, que s'ha enfonsat definitivament en la segona part de la lliga (16 punts). Aquests números excepcionals no només han corregit una primera volta deficient, sinó que han servit per protagonitzar una escalada notable de dotze posicions (del 16è lloc al 4t). La fiabilitat defensiva, amb només 9 gols encaixats, ha estat una de les claus.

LA REMUNTADA

12
rivals
ha avançat el Girona en la segona volta, en què ha passat de la 16a posició a la 4a.

UNA PARET

9
gols
ha encaixat l'equip en els 21 partits de la segona volta, amb dotze ‘zeros' en la porteria de Becerra.

GIR DE 180 GRAUS

2
derrotes
del Girona en la segona volta (Almeria i Còrdova). En la primera va perdre vuit partits.

ELS EXTREMS

25
punts
de diferència hi ha entre els gironins i l'Albacete, el pitjor equip de la segona volta (16).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)