El Zamora no en té mai prou

Isaac Becerra tanca la lliga amb el seu primer premi com a porter menys golejat i aspira a allargar en la fase d'ascens el seu moment excel·lent

El colomenc acumula 375 minuts sense encaixar cap gol i és a 18 minuts del rècord personal de la temporada

Ja tenia el premi a la butxaca, però el va certificar amb un altre zero a la porteria, el dinovè de tota la lliga. Isaac Becerra ha tancat la lliga com a porter menys golejat de la categoria, amb només 28 gols en 42 jornades –0,67 de mitjana–, sis gols menys que els que ha encaixat Serantes (Leganés) i set menys que Pacheco (Alavés), els porters dels dos equips que han celebrat l'ascens directe. És el primer trofeu Zamora per a Becerra, que agraeix el reconeixement però ja pensa en objectius més ambiciosos. “Sempre he dit que això no és un èxit individual, sinó que el premi hauria de ser col·lectiu. Ara toca descansar i preparar la pròxima batalla”, explicava el porter, que ha tancat la porta especialment durant la segona volta, amb només nou gols encaixats.

Becerra no recull cap pilota de la xarxa des que Clerc es va marcar un gol a Elx (75'). Entre l'últim quart d'hora a Elx i els 90 minuts contra el Mallorca, el Valladolid, l'Alcorcón i la Ponferradina, el colomenc acumula 375 minuts imbatut. És a 18 minuts del sostre personal que va fixar entre les visites a Lugo i Còrdova. I serà precisament a El Arcángel on podrà marcar un nou sostre, encara lluny del rècord del club a segona A (517 minuts el curs 2009/10). “La idea, com sempre, serà sortir a guanyar.”

L'amenaça, ben present

Des que va veure la quarta groga a Còrdova, Becerra ha resistit cinc partits sencers sense veure'n una altra, que li hauria comportat sanció. Ho tenia ben present, especialment a El Toralín. “Per res del món em volia perdre el primer partit del play-off, si és que el tècnic ho creu oportú [ha jugat sencera tota la lliga]. Jugar una fase d'ascens és molt bonic. A veure si tenim la sort que l'acabem amb el premi gros.”

No hi ha cap èxit individual sinó el treball de tot l'equip. Tots hi hem posat el gra de sorra per aconseguir-ho. Ara, a descansar i preparar una altra batalla
El rival i el lloc ens era igual. Millor tenir el factor camp, però l'objectiu era ser al ‘play-off', i hi arribem amb inèrcia positiva, bon joc i gols. Ho hem d'aprofitar
Per descomptat que fa il·lusió ser el porter menys golejat, però sempre he dit que sense l'equip no hauria estat possible. El treball defensiu de tots s'ha d'agrair
Cansament? Són partits per disfrutar, i es treuen energies de tot arreu. És la tercera fase d'ascens; a veure si tenim la sort d'obtenir el premi gros

Kiko Olivas, el jugador de camp amb més minuts de la categoria

Amb 3.765 minuts de 3.780 possibles, el central Kiko Olivas ha estat el jugador de camp amb més minuts de tota la divisió de plata. En l'última jornada va prendre el primer lloc al davanter David Rodríguez (Alcorcón), que va obrir el marcador en el duel de dissabte contra l'Elx però va haver de ser substituït en el minut 17 per lesió. Rodríguez (21 gols en la lliga) s'ha quedat en 3.697 minuts, 68 menys que el defensa del Girona. Kiko Olivas ha intervingut en els 42 partits de la lliga regular, dels quals n'ha disputat 41 de sencers. Només es va perdre 15 minuts en el Girona-Còrdova de la primera volta (1-2), quan Machín el va substituir amb 0-2 per donar entrada a Coris i intentar donar més presència ofensiva a l'equip. Kiko Olivas ha marcat quatre gols aquest curs: dos contra la Ponferradina (4-0), un contra el Mirandés (2-0) i un altre a Mallorca (1-1) en el temps afegit que va evitar que el Girona acabés l'any 2015 en zona de descens. També ha controlat molt bé el tema de les targetes (només tres). Fitxat aquest estiu provinent del Sabadell, Olivas ha acabat sent indiscutible en una defensa de tres al costat de Lejeune i Alcalá, i en els últims partits amb Richy. Ha jugat gairebé sempre a la dreta,
però quan ha faltat el francès Machín l'ha ubicat al costat esquerre. En el còmput global de minuts a segona A, Kiko Olivas només ha estat superat per tres porters dels equips capdavanters: el seu company Isaac Becerra, Nauzet Pérez (Osasuna) i Jon Ander Serantes (Leganés).