Girona

El primer de la llista

El Girona va anunciar el juliol passat la renovació del contracte de Pablo Machín, que expirava aquest mes de juny, per dues temporades més, fins al 2018. El tècnic arrencava la seva segona temporada des del començament a Montilivi, després d'haver acumulat 57 partits, entre els 13 del final de curs 2013/14, els 42 de la lliga regular 2014/15 –la dels 82 punts– i els dos de la primera eliminatòria d'ascens, contra el Saragossa. Curiosament, acabar tota la lliga significava atrapar Raül Agné, l'home que més partits havia dirigit el Girona des de l'ascens a la categoria de plata. Machín no només ha igualat el nombre de partits d'Agné, sinó que el superarà aquesta mateixa temporada, gràcies a l'accés de l'equip a la fase d'ascens. A Còrdova, el tècnic de Gómara viurà el seu partit número 100 com a entrenador del Girona, una xifra rodona a la qual el de Mequinensa no va arribar per un sol partit, després d'encetar el 2012 amb dues derrotes seguides a Còrdova (1-0) i Huelva (3-0).

Números d'impacte

El balanç del Girona amb Pablo Machín a la banqueta és força impactant. L'exentrenador del Numància ha celebrat 48 victòries –gairebé la meitat dels partits– en les 99 jornades que ha dirigit l'equip. En el mateix nombre de partits, Raül Agné va acumular 27 victòries, 21 menys que el de Gómara. De derrotes, Machín n'ha lamentat 23, 15 menys que el tècnic al qual ha atrapat en nombre de partits dirigits. Amb 172 punts dels 297 possibles, el percentatge de punts obtinguts des que Machín s'asseu a la banqueta és del 58%.

El més cridaner, però, és el rendiment del Girona com a visitant des que l'exentrenador del Numància es va instal·lar a Montilivi. Tradicionalment, a l'equip li costava tornar amb bones notícies dels desplaçaments, cosa que el tècnic ha aconseguit capgirar de manera radical. De fet, amb el 0-1 de dissabte a El Toralín, Machín acumula 24 victòries a camp contrari amb el Girona, una més que la que sumen entre tots els altres entrenadors: Rubi (6), Agné (5), Narcís Julià (5), Javi Salamero (4), Ricardo Rodríguez (3). Josu Uribe, Javi López i Miquel Olmo no van guanyar cap partit a camp contrari.

Des que va arribar, Machín presenta un balanç de 24 victòries, 11 empats i 14 derrotes com a visitant. Aquesta temporada, i a temps encara de millorar-ho –pot aconseguir fins a dues victòries més a fora–, l'equip blanc-i-vermell ha quedat lluny del rècord de 14 victòries del curs passat, però la de Ponferrada va ser la vuitena, xifra superada només per l'Alavés i el Còrdova.

EL NÚMERO 100

Machín superarà dijous Raül Agné com a tècnic del Girona amb més partits a 2a A

EN 99 PARTITS

El de Gómara ha celebrat 48 victòries, 21 més que les que va aconseguir Agné

DE RÈCORD

Machín ha guanyat més partits a fora (24) que tots els altres tècnics junts (23)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)