Un al·licient més

El Girona mirarà de superar en la primera eliminatòria l'únic equip que li ha tret els sis punts en joc en la lliga

L'equip de Machín no va fer mals partits contra els andalusos, que van fer valer moments puntuals d'inspiració

Ni l'Alavés, ni el Leganés, ni el Nàstic ni l'Osasuna. L'únic equip que ha guanyat els dos partits de lliga contra el Girona és el Còrdova, el conjunt que a partir de dijous lluitarà amb els blanc-i-vermells per accedir a la final de la fase d'ascens. El conjunt de José Luis Oltra, tot i que va viure una crisi gravíssima a El Arcángel durant la segona volta, va ser un dels dos botxins del Girona en la segona volta, que els de Machín van tancar amb només dues derrotes. L'altra va ser contra l'Almeria, que s'havia endut un punt del duel de la primera volta a Montilivi. En el duel de la primera volta, el Còrdova arribava com a líder –va encadenar quinze jornades en zona d'ascens directe– a Montilivi. El Girona aspirava a començar a progressar com a local, després d'haver celebrat tot just quinze dies abans la primera victòria, contra l'Albacete, i sabent que al cap de vuit dies arribava l'Elx. L'expectativa de fer el primer ple de sis punts en dues jornades seguides a casa es va convertir en malson. Abans del 0-1 de l'Elx, va arribar l'1-2 del Còrdova, que va fer valer cinc minuts d'inspiració en els primers compassos de la segona meitat per deixar glaçats els locals, amb gols de Fidel i Andone. El Girona va oferir 75 minuts de molt bon nivell –la primera part va ser més que digna, i a partir del 0-2 el setge a la porteria de Razak va ser constant– però només va poder marcar de penal, transformat per Jaime Mata, en el minut 87. Poc abans, a Alcalá li havien anul·lat un gol. El cas és que el Girona va acabar frustrat i en el setzè lloc, amb només dos punts de marge respecte a la zona de descens. Fa tot just un mes, el Girona va visitar El Arcángel sabent que l'empat li valia per situar-se per primera vegada en zona de fase d'ascens, però no se'n va sortir. Va tenir el domini de la pilota en la primera meitat, però no ho va saber traduir en perill real. I en la segona, Pedro Ríos va marcar en una acció aïllada, una de les poques arribades dels locals, i els de Machín no van tenir capacitat de reacció.
Avui, a Montilivi
La plantilla del Girona, que va tenir descans ahir, torna a la feina avui al matí (10.30 h) a Montilivi. Demà ja hi haurà l'última sessió i el viatge a Còrdova, per jugar dijous (20 h) a El Arcángel.

CÒRDOVA1
GIRONA1
CÒRDOVA2
GIRONA0

GIRONA: Isaac Becerra; Kiko Olivas (Borja García, 75'), Alcalá, Lejeune; Aday, Pere Pons, Granell, Clerc (Coris, 75'), Felipe; Jairo (Mata, 68') i Rubén Sobrino. CÒRDOVA: Razak; Dalmau, Deivid, Rafa Gálvez, Abel Moreno; Nando (Pedro Ríos, 63'), Víctor Pérez, Luso, Fidel; Xisco (Markovic, 74') i Andone (De Tomás, 92'). GOLS: 0-1 (53') Fidel. 0-2 (58') Andone. 1-2 (87') Mata, de penal. ÀRBITRE: Pizarro Gómez. T.G.: Jairo, Becerra (51'), Kiko Olivas (67') i Granell (81'); Abel Moreno (16'), Nando (55'), López Silva (57'), Rafa Gálvez (87') i Andone (92'). T.V.: cap. PÚBLIC: 4.329 espectadors. CÒRDOVA: Razak; Stankevicius, Deivid, Héctor Rodas, Domingo Cisma; Eddy (Markovic, 71'), Caballero; Pedro Ríos, Fidel (Pineda, 66'); Xisco (Luso, 79') i Florin Andone. GIRONA: Isaac Becerra; Kiko Olivas, Alcalá, Lejeune; Sebas Coris (Javi Álamo, 69'), Pere Pons, Eloi, Borja García (Jaime Mata, 79'), Clerc; Cristian Herrera i Lekic (Rubén Sobrino, 60'). GOLS: 1-0 (76') Pedro Ríos. ÀRBITRE: Pizarro Gómez. T.G.: Fidel (41'), Deivid (62'); Isaac Becerra (34'), Pere Pons (37'), Eloi (94'). T.V.: cap. PÚBLIC: 9.129 espectadors.